TOP LISTA

50 NAJBOGATIJIH U SHOW BUSINESSU: I RIJEČANKA MEĐU MILIJARDERIMA Slavica Ecclestone zaradom od 1,2 milijarde dolara pretekla Madonnu, Jay-Z-ja...

Slavica Ecclestone, arhivska fotografija
 Damir Krajač / CROPIX

Na listi 50 najbogatijih osoba iz svijeta show businessa sa stranice Celebrity Net Worth na visokom se šestome mjestu našla Hrvatica Slavica Ecclestone, bivša supruga nekadašnjeg prvog čovjeka Formule 1 Bernieja Ecclestonea koja na računu ima 1,2 milijarde dolara.

Neizostavna Oprah

Upravo ju je razvod od Bernieja i uvrstio na ovu impresivnu listu, a na istoj stranici Slavica Ecclestone u samom je vrhu najbogatijih modela svijeta premda je manekensku karijeru napustila davnih dana, kad je upoznala šefa Formule 1. Kako bilo, na vrhu liste najbogatijih svjetskih celebrityja je redatelj George Lucas, tvorac filmske franšize "Ratovi zvijezda", čije se bogatstvo procjenjuje na 5,1 milijardu dolara.

Na drugom je mjestu još jedan slavni redatelj - Steven Spielberg, koji na računu ima 3,7 milijardi dolara. Malo manje "teška" od Spielberga jedna je od najslavnijih televizijskih osoba na svijetu i Oscarom ovjenčana glumica Oprah Winfrey s bogatstvom od 3,2 milijarde dolara. Ispred Slavice Ecclestone još su samo glumica Jami Gertz, koja je tijekom karijere zaradila 2 milijarde dolara, te slavni glazbenik Paul McCartney, koji je glazbom inkasirao istu svotu kao Slavica razvodom. Vjerojatno iz tog razloga ne dijele peto mjesto na listi.

U svakom slučaju, Slavica je iza sebe ostavila impresivnu "ekipu". Iza nje su, primjerice, najpoznatiji svjetski iluzionist David Copperfield, spisateljica J. K. Rowling, komičar Jerry Seinfeld, obitelj Kardashian, glazbeni mogul Jay-Z, pa čak i sama Madonna.

I dok su slavne ličnosti s ovog popisa svoje bogatstvo stekle uglavnom svojim talentom, sposobnostima i mukotrpnim radom, Slavica Ecclestone svoj je račun osigurala zasad drugim najskupljim razvodom u povijesti. Nekad Slavica Radić, s Berniejem Ecclestoneom bila je u braku od 1985. do 2009. godine, kada je par, na veliko iznenađenje svih, objavio da se razvodi.

Samo godinu prije toga prema ustaljenoj su tradiciji ljetovali na našoj obali sa svojom luksuznom jahtom Petara te obilazili svoju uobičajenu rutu, koja je obavezno uključivala Dubrovnik i Hvar. Slavica i Bernie upoznali su se sasvim slučajno 1982., kada su tadašnjoj manekenki s karijerom u usponu bile tek 23 godine. U to je vrijeme Riječanka Slavica, koja se manekenstvom počela baviti još kao tinejdžerica, bila model za modnu kuću Armani, a upravo je Armani bio partner Formule 1 na promotivnom događaju jedne od utrka u Italiji. Slavica je odabrana kao jedna od hostesa. Iznerviran pojavom nepoznate žene na stazi, Bernie joj je tada dobacio: "Makni se odavde", a temperamentna Slavica mu je, ne znajući s kim razgovara, odbrusila: "Ostajem ovdje".

No, nije stala na tome, nego je šefu Formule 1 napomenula i da će ga udariti ako joj se još više približi. To je bilo dovoljno da Bernieja očara svojim britkim jezikom i čvrstim stavom i na prvi se pogled, odnosno izgred zaljubio u 28 godina mlađu, ali i jednako toliko centimetara višu Slavicu. Čak ni jezična barijera nije bila problem, jer Bernie je govorio jedino engleski, a Slavica hrvatski i talijanski.

Tijekom dva i pol desetljeća njihova braka mediji su u nekoliko navrata pisali o turbulentnom odnosu među supružnicima, a više se puta govorilo i da Slavica ima tešku ruku te da ponekad i tuče Bernieja. Naime, Ecclestone bi se u javnosti katkad pojavio s modricama, a jednom je prilikom priznao da je za poveću modricu na licu kriva njegova supruga, koja je poludjela kad ga je vidjela u razgovoru s lijepom manekenkom.

Zamijenio je mlađom

Pričalo se i da je Slavica jednom udarila Bernieja jer je prebrzo vozio, a on je zatim napustio vozilo plačući. No, ljubav je opstala dva i pol desetljeća, tijekom kojih su postali roditelji dvije kćeri, Petre i Tamare. Uz svoju majku, i dvije su nasljednice jedne od najbogatijih žena svijeta, o kojima se, osim o njihovim bračnim problemima, često piše i zbog rastrošnosti. Nakon Slavice, 87-godišnji Bernie ljubavnu je sreću pronašao sa 48 godina mlađom Fabianom Flosi, s kojom je i danas u sretnom braku, iako su mnogi mislili da ljubav neće opstati zbog velike razlike u godinama.

Fabiana i Bernie upoznali se tijekom Grand Prixa u Brazilu, a dodatno ih je zbližilo zajedničko putovanje na utrku u Tursku. Tijekom ljeta 2009. zajedno su posjetili Hrvatsku, u koju je Bernie svake godine dolazio s bivšom suprugom Slavicom. Iako je Ecclestone u nekoliko navrata tvrdio da se nakon Slavice više neće ženiti, 2012. odlučio je još jednom izreći sudbonosno "da" Fabiani i tako uplovio u treći brak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:33