PRINCEZIN PRVI  DAN U VRTIĆU

Charlotte će učiti francuski, poeziju i lončarstvo za 170 tisuća kuna godišnje

 
 Profimedia, Goff Photos

Pozirajući pred fotoobjektivom svoje ponosne mame, vojvotkinje Kate, koja je jučer proslavila svoj 36. rođendan, malena princeza Charlotte pokazala je damske manire.

Na službenim fotografijama objavljenim u povodu njezinog polaska u vrtić, princeza se dražesno osmjehuje i drži ruke skupljene u krilu dok uspravno sjedi na istim kamenim stepenicama na kojima se njezin brat fotografirao prošle godine na prvi dan škole.

No osim kraljevskog držanja, mnogi su zamijetili da je princeza narasla te da sada znatno nalikuje svojoj majci kada je bila djevojčica te dobi, ali i svojoj prabaki, pokojnoj Kraljici majki. Osim u liku, na dvoru kažu da, za razliku od svog brata koji je mnogo sramežljiviji, princeza Charlotte je vrckava i odvažna, puna samopouzdanja, kažu, baš poput prabake koja je preminula 2002. godine.

Eklskluzivni vrtić Charlotte će pet dana u tjednu pohađati dječji vrtić Willcocksu, nedaleko od Kensingtonske palače. Charlotte će učiti francuski i pohađati satove poezije i lončarstva. Radi se o ekskluzivnom vrtiću, kojeg časopis Tatler opisuje kao savršeno mjesto za djecu starih engleskih obitelji i modernih stranaca, na godinu stoji 20.000 funti, odnosno 169.000 kuna.

167845, The Duke and Duchess of Cambridge visit Airbus in Hamburg on Day Five of their Royal Tour. Princess Charlotte was seen to stumble and comforted by her parents and Prince George got to wear a pilots helmet while on board a helicopter. Hamburg, Germany - Friday July 21, 2017. UK, FRANCE, AUS, NZ, CHINA, HONG KONG, TAIWAN, SPAIN & ITALY OUT, Image: 342632246, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTIONS APPLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Pacific coast news
Profimedia, Pacific coast news

Njezin polazak u vrtić važan je događaj za vojvotkinju Kate, koja je zbog trudnoće i teške jutarnje mučnine propustila Georgeov prvi dan u školi. Ponosna majka malenu je princezu odjenula u bezvremenski klasik, strogo krojeni vuneni kaputić bordo boje, a kako je Kate na glasu perfekcionistica, s kaputom je uparila i cipele, a čak je i ružičasti šal odgovarao ružičastom ruksaku s ponijima.

Kadgod i gdjegod bili fotografirani, odjevni predmeti najmlađih članova britanske kraljevske odmah postanu bestselleri, baš kao što je slučaj i s modnim odabirom njihove majke, ali i buduće strine Meghan Markle. Iako su tek djeca, George i Charlotte su već na mnogim listama modnih influencera, baš poput mnoge slavne djece poznatih roditelja poput Beyonce ili obitelji Kardashian. Često se zbog velike navale sruše web trgovine modnih brendova kao što su John Lewis, Rachel Riley i Pepa & Co, a često se pojavljuju i kopije njihovih outfita. Zbog toga vojvotkinja Kate ima nekoliko pravila.

Mamina modna pravila

Kate želi pokazati svijetu da su kraljevska djeca jednaka kao i sva ostala, pa ih često odijeva više puta u istu odjeću. Kao pripadnica kraljevske obitelji, Kate je tradicionalistica i želi držati svoju djecu podalje od prolaznih trendi hitova, a k tome nastoji i smanjiti medijsku pažnju koju izaziva svaka modna kombinacije njezine djece.

Domišljata Kate pokušava stvoriti vezu između svoje djece i prošlosti kroz njihovu odjeću. Stoga često odijeva Georgea u odjeću sličnu onima koje je William nosio kad je bio Georgeove dobi. Primjerice, za Charlotteovo krštenje, Georgea je odjenula u crveni komplet koji je gotovo jednak onome koji je nosio William 1984. kada je upoznao svog brata Harryja.

S obzirom na to da je Charlotte sada u vrtiću, a Georgeu u školi, djeca neće pratiti svoje roditelje na putovanju u Norvešku i Švedsku ovog mjeseca.

Budući kralj George i njegova sestra ne idu u isti vrtić

Za malenu princezu Charlotte ekraljevska obitelj nije odabrala isti vrtić koji je pohađao njezin brat, što je neobično budući da se inače drže tradicije slanja djece u iste vrtiće i škole. Naime, danas četverogodišnji Princ George, koji je od rujna učenik škole Thomas’s Battersea, u vrtić je krenuo u istoj dobi, ali je pohađao Montessori školu koja je bila u blizini njihovog prijašnjeg doma Anmer Halla u Norfolku. Nakon toga je u Britaniji značajno poraslo zanimanje roditelja za vrtiće po Montessori programu, jer su svi htjeli da njihova djeca uče po istom programu kao i budući kralj. Charlotte je svoje obrazovanje ovog tjedna započela u Willcocks Nursery School, vrtiću osnovanom 1964. godine, koja je u blizini Kensingtonske palače i dvorane Royal Albert Hall. Prinčevi William i Harry pohađali su privatni vrtić kod gospođe Jane Mynors u londonskoj četvrti Notting Hill. Vojvotkinja Kate je, pak, pohađala vrtić u glavnom gradu Jordana Ammanu, gdje je njezina obitelj tada živjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:10