'NEMAM ŠTO ZA IZGUBITI'

DILER KAŽE DA ZNA TKO JE UPUCAO LEGENDARNOG REPERA TUPACA SHAKURA 'Moj je nećak spustio prozor, nagnuo se preko njega i otvorio je vatru'

Tupac Shakur
 Profimedia, Newscom

Kriminalac Duane Keith "Keefe D" Davis priznao je da je povezan s ubojstvom repera Tupaca Shakura te da je bio u automobilu kada je jedan od drugih putnika otvorio vatru na Shakura, piše Daily Star.

"Bio sam diler droge u Comptonu. Jedina sam živa osoba koja vam može reći priču o ubojstvu Tupaca", rekao je Keefe D u igrano-dokumentarnoj seriji televizijske mreže USA Neriješeno: Ubojstva Tupaca i Notorious B.I.G.-a (serija se odnedavno prikazuje i na Netflixu).

"Ljudi me gone već 20 godina. Sada izlazim s informacijama jer imam rak i nemam što izgubiti. Sada mi je jedino stalo do istine."

Podsjećamo, Tupac je ustrijeljen 7. rujna 1996. godine u 23 sata i 15 minuta u Las Vegasu.

Napad se dogodio dok su Shakur i šef njegove diskografske kuće Death Row Records Marion "Suge" Knightom u BMW-u 750iL čekali na semaforu na križanju ulica East Flamingo Road i Koval Lane.

U namjeri da odu u lasvegaški noćni klub 662 spriječila su ih četiri hica iz Glocka koja su došla iz bijelog Cadillaca koji je na križanju stao odmah pored njih.

Shakur je pogođen dva puta u prsa, jednom u ruku i jednom u bedro. Reper je preminuo šest dana kasnije u Sveučilišnom medicinskom centru Južne Nevade.

Nastrjeljivanju Shakura prethodila je tučnjava u hotelu MGM Grand u kojoj su sudjelovali Shakur i njegova pratnja te Orlando "Baby Lane" Anderson, pripadnik losanđeleške bande Crips i nećak Keefe D-ja.

Do tučnjave je navodno došlo jer su Anderson i drugi pripadnici bande Crips ranije 1996. godine orobili suradnika diskografske kuće Death Row Records.

Detektiv losanđeleške policije Greg Kading tvrdi da je upravo Anderson bio taj koji je ustrijelio Shakura, međutim do te je informacije došao preko svjedočenja Keefe D-ja koji je u trenutku priznavanja imao imunitet od krivičnog gonjenja.

Keefe D je svoje priznanje ponovio za dokumentarni film Death Row Chronicles.

Keefe D je rekao da su on, Anderson te Terrence "T-Brown" Brown i DeAndre "Dre" Smith sjeli u automobil i krenuli prema klubu 662 gdje je Shakur te večeri trebao nastupiti. Keefe D je sjedio na suvozačevom mjestu dok je Anderson sjedio iza njega. Brown je vozio, a Smith je sjedio iza njega.

No, kako Shakur nikako nije stizao u klub 662, Keefe D, Brown, Smith i Anderson odlučili su popiti nekoliko pića. Dok su pili, čuli su kako nepoznata žena na ulici više "Tupac". "Da nije virio kroz prozor na krovu automobila u kojem se vozio ne bismo ga nikada vidjeli", rekao je Keefe D i dodao da je Brown odmah okrenuo automobil te da su krenuli prema Shakuru.

"Kodeks ulice me priječi da vam kažem tko je povukao okidač", rekao je Keefe D u dokumentarnom filmu Death Row Chronicles. "Hici su stigli sa stražnjeg sjedišta."

Keefe D je međutim u snimljenom priznanju dok je uživao imunitet rekao da je njegov nećak Orlando Anderson povukao okidač. "(Pištolj) sam dao Dreu, međutim on je rekao "ne, ne, ne". (Baby Lane) je potom pucao na (Shakura i Knighta). Spustio je prozor, nagnuo se preko njega i otvorio vatru."

Izvršni producent serije Neriješeno Kyle Long smatra da bi lasvegaška policija trebala krivično goniti Keefe D-ja. "On je na televiziji priznao da je sudjelovao u ubojstvu, a koliko ja znam policija po tom pitanju ne radi ništa. Meni je to suludo", rekao je Long.

Anderson je kasnije porekao da je on ubio Shakura, a sam je stradao u pucnjavi ispred jedne garaže u Los Angelesu 1998. godine.

Do dan danas nitko nije optužen za ubojstvo Tupaca Shakura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:07