VEZA S KOLEGICOM

DRAMATIČAN KRAJ LJUBAVI Legendarni glazbenik otkrio: 'Nazvala me i rekla 'Želim prekinuti s tobom'. Od šoka mi je skoro ispala šprica iz ruke...'

 
Nick Cave i PJ Harvey
 Profimedia, TASS, Backgrid UK

Nick Cave na svojoj web stranici The Red Hand Files uvijek vrlo rado i detaljno odgovara na pitanja svojih obožavatelja, pa se baš ovih dana osvrnuo na vezu sa svojom poznatom kolegicom PJ Harvey, od koje je sada prošlo već nekoliko desetljeća.

- Da budem iskren, ja nisam odustao od PJ Harvey, nego je ona odustala od mene. Sjedio sam na podu svojega stana u Notting Hillu, sunce je prodiralo kroz moj prozor (možda), osjećao sam se dobro i imao talentiranu i predivnu mladu pjevačicu za djevojku, kada je zazvonio telefon.

Javio sam se i bila je to Polly. “Bok,” rekao sam. “Želim prekinuti s tobom,” rekla je ona. “Zašto”, pitao sam. “Jednostavno je gotovo”, rekla je - prisjetio se Cave, dodajući da je bio toliko iznenađen da mu je umalo ispala šprica koju je držao u ruci. Nastavio je dalje objašnjavati što je, po njemu, bio problem između njih dvoje.

- Duboko u sebi sam sumnjao da su upravo droge bile ono što nas je razdvajalo, no bile su važne i neke druge stvari. Još sam uvijek imao puno posla na vlastitom razumijevanju koncepta monogamije, a i Polly je, pretpostavljam, imala vlastite probleme. Naposljetku vjerujem da je najvažnija bila činjenica da smo oboje bili vatreno kreativni ljudi, oboje previše koncentrirani na sebe da bismo mogli dijeliti isti prostor na način koji ima smisla - napisao je iskreno, pa usporedio njihove osobnosti s dva izgubljena kofera koji se na aerodromu vrte u krug i ne odlaze nikamo.

U to je vrijeme, kaže, bio potpuno koncentriran na pisanje pjesama.

- To nije bilo nešto što sam radio, nego nešto što sam bio. To je bila moja esencija. A Pollyna je predanost njezinom poslu bila vjerojatno jednako narcisoidna i egomanijakalna kao i moja - rekao je o vremenu u kojem je završavao album “The Boatman’s Call”. Inače, upravo se “The Boatman’s Call” dugo smatrao Caveovim s najviše ispovijednih momenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:44