INTERVJU ZA JUTARNJI

EKSKLUZIVNO: IVANA TRUMP ISKRENO I OTVORENO O BIVŠEM MUŽU I PRVOJ DAMI AMERIKE 'S Melanijom sam dobra, ali ne bih joj voljela biti u koži...'

 Darko Tomaš / CROPIX

Bivša supruga američkog predsjednika i uspješna poduzetnica Ivana Trump ovih je dana boravila u Zagrebu gdje je promovirala svoju novu knjigu “Odgoj Trumpovih”, ali i bila počasna članica žirija Miss Universe Hrvatske, na poziv vlasnika licence Vladimira Kraljevića kojega nakon tri desetljeća prijateljstva doživljava kao brata. Prije puta za Beograd, za Jutarnji je dala vrlo iskren i otvoren intervju.

Govori šest jezika

- Obožavam Hrvatsku i Zagreb, kao i vaše more. Bila sam puno puta u Dubrovniku, Splitu, Poreču, Hvaru, prokrstarila sam čitavu obalu i obično bih putovanje završila u Veneciji. I sadašnji boravak mi je bio divan, ali put do ovamo me šokirao jer nema direktnog leta iz New Yorka za Zagreb. To je pitanje za ministra turizma. Letjela sam avionom Air Serbia i tretirali su me kao kraljicu. Let je trajao više od osam sati, a zatim je slijedio put automobilom od 3,5 sati od Beograda do Zagreba - ispričala je Ivana Trump kojoj je za ugodnije putovanje do hrvatske metropole svoju limuzinu s vozačem galantno prepustio poznati srpski poduzetnik Milan Popović.

Ivana Trump može se pohvaliti da tečno govori čak šest jezika, a znanje jezika, samopouzdanje i rad na sebi i svojem obrazovanju savjet je koji bi dala aktualnoj misici Miji Pojatini čiju je pobjedu predvidjela jer, tvrdi, ljepota nije dovoljna.

Osvrnula se i na vlastitu djecu koju ima s američkim predsjednikom, Donalda Jr., Ivanku i Erica, o čijem odgoju i piše u knjizi. Najvažnije stvari kojima ih je naučila su da ne varaju, ne kradu i ne lažu. Kao i da se ne drogiraju, ne piju i ne puše te da zarana nauče raditi. Iako su, tvrdi, imali divan život u apsolutnom luksuzu, dvije stvari u odgoju bile su od presudne važnosti: konstantno ih držati zaposlene kako ne bi upali u neprilike i kako bi otkrili što ih uistinu zanima, ali i nikad im ne davati previše novca.

Iako to nije česta pojava, Ivana Trump ima izuzetno prijateljski odnos s bivšim suprugom, Donaldom Trumpom, a naglasila je da je u odličnim odnosima sa svim svojim bivšim muževima.

- Ipak, Don je Don i s njim se čujem bar jednom mjesečno. Pričamo uglavnom o obitelji i gotovo nikad o politici. On vrlo dobro zna slušati, točno zna što želi učiniti i nema svrhe previše raspravljati. Nakon svakog razočaranja i ljutnje nastaviš dalje jer voliš tu osobu, jer ste se nekad slagali, imali iste navike, interese, ali i osjećaje koji se ne mogu samo izbrisati, tako da sam sa svima u dobrim odnosima - iskrena je Ivana Trump.

Donald Trump od svoje bivše supruge ne traži savjete, ali često je pita za mišljenje.

- Kažem mu što mislim, a onda on donese svoju odluku. On sluša ljude, tako i mene i Ivanku, ali ne govorim mu što bi trebao raditi. No, savjetujem mu kako bi bilo bolje da je u prijateljskim odnosima s Putinom, nego da budu neprijatelji. To je i njegovo mišljenje, ali ako situacija nalaže da treba biti s nekim neprijatelj, to je tako. Donald ne prihvaća nebuloze ni od koga, pa tako ni od Putina - tvrdi Ivana.

Voli slobodu

Često naglašava da ne bi voljela biti prva dama, no, kako kaže, ne bi voljela biti ni predsjednica.

- Ne volim politiku. Nudili su mi da budem američka ambasadorica u Češkoj i odbila sam. Ja volim svoju slobodu, da mogu raditi što hoću i ići kamo hoću, i mogu si priuštiti takav životni stil. I u ovim godinama radim, ali mogu birati što ću raditi. U Bijeloj kući ste od rane zore na sastancima, s ministrima, premijerima, čitate razne dokumente, potpisujete račune, jedva stignete ručati, a onda opet sastanci s Kongresom, Senatom i razmišljate o cijeni nafte, trgovini, meksičkoj granici. Puno je to stvari, a uvečer kad završite, morate se spremati za svečanu večeru ili zabavljati ljude u Bijeloj kući. To je posao od 24 sata, sedam dana u tjednu. Draže mi je da to netko drugi radi, a ja imam svoju slobodu.

S Melanijom Trump u dobrim je odnosima, iako ne komuniciraju često.

- Ona je draga osoba, ali mora se još puno prilagođavati životu u Bijeloj kući. Ne može otići u šoping kad poželi ili u restoran i kino. Ima 15 tajnih službi ispred i iza sebe, gomilu tjelohranitelja i oklopnih vozila, koji moraju zatvoriti ulice kad god poželi izaći. Ne zavidim joj. Donald radi od jutra do mraka i često putuje, iako to ne voli. On je kao dobro francusko vino. Ne pomiči ga i ne transportiraj. Kako bilo, stalno je zaposlen, a što da ona radi cijeli dan - pita se Ivana Trump.

Za razliku od uloge majke, biti baka puno je opuštenije.

- Majka je velik i zahtjevan posao jer moraš voditi djecu kroz život, obrazovanje, aktivnosti i doslovce formiraš njihove živote. Kao baka, djecu imaš dva, tri sata na dan, a kad viču i zadaju mi glavobolje, pozovem mamu da ih odvede i promijeni im pelene. Kao baka uživaš u djeci, a kao majka moraš raditi na disciplini, govoriti “ne” i objašnjavati što je dobro, a što ne. Velika je razlika - zaključila je.

Za koji dan Ivana Trump putuje u Italiju gdje će sudjelovati u inačici showa “Ples sa zvijezdama”, a za svoj je nastup, otkriva, odabrala - bečki valcer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:43