PRAVA ISTINA

EKSPLOZIVNA BIOGRAFIJA RAZBIJA MIT O JEDNOJ OD NAJVEĆIH LJUBAVNIH PRIČA Žena zbog koje se britanski kralj odrekao krune zapravo je voljela drugog!

 
 Profimedia, Zuma Press - Archives

Nakon čuvene abdikacije britanskoga kralja Edwarda VIII, zbog ljubavi prema dvaput razvedenoj Amerikanki Wallis Simpson, svi su bili uvjereni da je riječ o istinskoj ljubavnoj priči.

U novoj biografiji Wallis Simpson, međutim, otkriva se da je njezino srce kucalo za još jednog muškarca osim za vojvodu od Windsora.

U knjizi 'Zaljubljena Wallis' spominje se Herman Rogers, kojega autor biografije naziva najznačajajnijim muškarcem u njezinu životu.

Knjigu potpisuje Andrew Morton, poznati britanski pisac, koji se proslavio kao biograf niza poznatih osoba, a svakako je njegova najpoznatija ona o princezi Diani.

Wallis je prvi puta upoznala Hermana nakon što se počeo raspadati njezin prvi brak s mornaričkim pilotom Winom Spencerom. Otputovala je tada u Kinu kako bi se lakše razvela. Kada je upoznala Hermana, on je bio u braku s njezinom prijateljicom Katherine Rogers.

Zbližila se tada s bivšim biznismenom i časnikom u Drugom svjetskom ratu, ali se povukla nakon što je shvatila da je u sretnom braku. Nisu se upustili u ljubavnu vezu, ali je započelo jedno dugotrajno prijateljstvo.

Ostali su bliski čak i nakon što se zaljubila u Edwarda VIII, tadašnjeg princa od Walesa. Bili su toliko bliski da je zbog medijskog pritiska i pompe koja je prethodila Edwardovoj abdikaciji provela jedno vrijeme na jugu Francuske s Hermanom i njegovom suprugom.

File photo dated 14/4/1949 of Edward VIII and Wallis Simpson. The uncrowned king was secretly bugged during the final days before his abdication on the order of his own ministers, according to official files made public today., Image: 100831697, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Nakon što se Edward odrekao prijestolja 1936., on i Wallis su se vjenčali, a do oltara ju je dopratio upravo Herman. Bilo je to pomalo neobično jer je Wallis Hermanu izjavila ljubav samo nekoliko dana uoči vjenačnja.

Katherine Rogers je umrla 1948., ali se Herman ubrzo ponovno zaručio., Njegova odabranica bila je Lucy Wann, a na njihovu vjenčanju Wallis joj je navodno rekla: 'Bit ćeš odgovorna ako se bilo što dogodi Hermanu. On je jedini čovjek kojega sam ikad voljela'.

Ubrzo potom vidno je klonula duhom, a njezin brak s Edwardom krenuo je silaznom putanjom, ustvrdila je njezina prijateljica Lady Gladwyn.

- Postala je bezobrazna, nepristojna i mrska. Svo vrijeme provodila je u noćnim klubovima, a vojvodu bi slala doma ranije: 'Odzuji, komarče'.

Nakon što je obolio od raka grla, Wallis je brigu o njemu prepustila medicinskoj sestri Julie Chatard Alexander, koja je bila s njim u trenutku smrti. Wallis nije bila pokraj njega u najtežim trenucima.

- Jadničak. Znao ju je dozivati imenom: Wallis, Wallis, Wallis. Ili dušo. Bilo je patetično i tako tužno, kao janje koje doziva svoju majku, tvrdila je Julie, navodi se u biografiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:54