SPEKTAKL U NEW YORKU

FOTO: MADONNA PRVA ZVIJEZDA DODJELA MTV NAGRADA Kraljica popa održala je jedan od najbizarnijih govora ikad, drobila je samo o sebi!

 
Amber Rose, Sky, Kylie Jenner, Rita Ora
 Andrew Kelly / REUTERS

Američki televizijski program MTV u ponedjeljak je u poznatoj njujorškoj koncertnoj dvorani Radio City Music Hall po 35. put dodijelio svoje Video Music nagrade.

Kubanska pjevačica i bivša članica grupe Fifth Harmony Camila Cabello s dva je "astronauta" nagrađena kao izvođačica godine i vlasnica najbolje spota godine za svoju pjesmu "Havana" koju je snimila s reperom Young Thugom. Pjesmom godine proglašena je suradnja Posta Malonea i 21 Savagea "Rockstar" dok je najboljom novom izvođačicom proglašena Cardi B. Jennifer Lopez, DJ Khaled i Cardi B kući su ponijeli nagradu za najbolju suradnju i to za pjesmu "Dinero".

Jedan od većih pobjednika večeri bio je i reper Childish Gambino, čiji su pjesma i spot za "This Is America" nagrađeni za najbolju režiju i koreografiju, dok je sam spot za pjesmu istaknut kao najbolji spot s porukom.

Nagradu Michael Jackson Video Vanguard ove je godine dobila američka pjevačica i glumica Jennifer Lopez koja je tim povodom na dodjeli nagrada izvela cijeli niz svojih najvećih hitova uključujući i pjesme "Waiting for Tonight", "Love Don't Cost a Thing", "Jenny from the Block" i "Dinero".

Na samoj dodjeli nagrada još su nastupili i Nicki Minaj, Ariana Grande, Shawn Mendes, Travis Scott, Post Malone, 21 Savage i Aerosmith.

Time ističe da su posebno dojmljivi bili nastup Jennifer Lopez i repera Ja Rulea te šale glumice Tiffany Haddish i glumca Kevina Harta, dok je kao uvjerljivo najgori dio večeri proglašen Madonnin pokušaj da oda počast nedavno preminulo kraljici soula Arethi Franklin.

"Aretha Louise Franklin mi je promijenila život. Napustila sam Detroit s 18 godina i 35 dolara u džepu. Moj je san bio uspjeti kao profesionalna plesačica. Nakon godina mučenja i neimaštine, odlučila sam se otići na audiciju za mjuzikl. Čula sam da je plaća dobra. Nisam se školovala za pjevačicu i nisam nikada ni pomišljala da bi se mogla baviti pjevanjem, međutim odlučila sam pokušati. Nisam prošla i odbili su me na svim audicijama", rekla je Madonna na opće čuđenje svih okupljenih.

Naime, oni su vjerojatno očekivali da će tijekom njezinog govora biti malo više riječi o Franklin, a manje o samoj Madonni. No, Kraljica popa se nije dala omesti te je nastavila drobiti većinom o sebi. Spomenula je audiciju za francusku disko zvijezdu, odlazak u Pariz i učenje sviranja gitare. Nikome nije bilo jasno gdje njezina priča ide. "Vjerojatno se pitate zašto vam ovo sve pričam? Postoji veza. Ništa se toga ne bi dogodilo da nije bilo (Arethe Franklin). Ona me je dovela ovdje. Na jednoj od audicija sam zapjevala njezinu pjesmu "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman". Znam da je utjecala i na mnoge koji su ovdje večeras. Želim ti se zahvaliti Aretha što si nam dala snage", zaključila je Madonna.

Prije same dodjele nagrada, zvijezde večeri i drugi uzvanici prodefilirali su ljubičastim tepihom i pokazali da se na MTV-jeve nagrade ne može doći u "običnim" haljinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:37