PR KATASTROFA

HARRY I MEGHAN OBJAVILI PRIOPĆENJE KOJE JE ZAPREPASTILO BRITANIJU 'Ne poštuju kraljicu, njihovi komentari su zlobni i pakosni. Bit će još gore'

 
 AFP

Princ Harry i njegova supruga Meghan Markle oglasili su se neobičnim priopćenjem na svojoj službenoj stranici Sussex Royal, gdje su napisali kako 'Kraljica ne posjeduje riječ 'kraljevski' u cijelom svijetu'. To se pojavilo na njihovoj stranici nakon što je objavljeno da se princ Harry i njegova supruga Meghan Markle od proljeća više neće moći koristiti oznakom "Sussex Royal".

- S obzirom na posebne propise britanske vlade o korištenju riječi 'Royal', dogovoreno je da se njihova neprofitna organizacija koju će javnosti predstaviti na proljeće neće zvati Fond Sussex Royal - rekla je glasnogovornica.

- Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa neće se koristiti oznakom 'Sussex Royal' ni na kojem području nakon proljeća 2020. - dodala je.

Izjavu koja je objavljena na stranici Sussex Royal mnogi su protumačili kao neprijateljsku, a njezino značenje kao nepoštivanje kraljice.

'Iako ne postoji nikakva jurisdikcija od strane Monarhije ili Vladinog ureda nad rječju 'kraljevski' u inozemstvu, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ne namjeravaju koristiti riječ 'royal' (kraljevski) na bilo kojem teritoriju, bilo u Ujedinjenom Kraljevstvu ili izvan njega nakon što se dogodi njihov prijelaz u proljeće', objavljeno je.

U priopćenju na njihovoj stranici, Harry i Meghan dodaju i kako će zadržati svoje prefikse 'His/her royal highness' (njegovo/njezino kraljevsko visočanstvo) jer je to dogovoreno u siječnju, no nakon što od proljeća prestanu biti članovi kraljevske obitelji, te naslove više neće aktivno koristiti.

Stručnjaci za kraljevsku obitelj tvrde da se radi o još jednoj PR katastrofi ovog para.

Kraljevski komentator Richard Fitzwilliams tvrdi da su ove izjave bile potpuno nepotrebne jer naglašavaju razlike Harryja i Meghan s Kraljevskom palačom na način koji je bilo moguće izbjeći.

Biograf princa Charlesa Tom Bower rekao je za Mail Online da sada javnost napokon vidi Meghaninu pravu prirodu i njezine motive.

'Njezini komentari o odluci kraljice su zlobni i pakosni. Bojim se da će biti samo gore', rekao je.

Daily mail piše da je Meghan navodno rekla prijateljima da ne postoji ništa što bi nju i Harryja pravno spriječilo da koriste svoje kraljevske titule. Meghan se navodno prijateljima požalila i da ime zapravo uopće ne bi trebalo biti problem, jer 'nije kao da ona i Harry namjeravaju prodavati majice i olovke s tim natpisima'.

'Meghan kaže da joj je dosta drame i da u njezinom i Harryjevom životu više nema mjesta za one koji govore ne. Globalni projekti na kojima rade govore sami za sebe, a naziv su im odabrali kako bi štitili kraljevsko ime, a ne kako bi od toga profitirali', kažu Meghanini prijatelji i dodaju da im je Meghan rekla da je uspjeh neizbježan, sa ili bez trenutnog naziva brenda.

'Bez obzira na to, Harry i Archie su kraljevske krvi i to im nitko ne može oduzeti', dodaju njezini prijatelji za Daily mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:08