ŽIVOT S ODBJEGLOM NEVJESTOM

HARRYJU I MEGHAN NAKON ODLASKA U KALIFORNIJU KARANTENA DOŠLA KAO NARUČENA Bez paparazza, sami na ulici: sloboda u kakvoj su rijetko uživali

 
 BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Vozeći se kroz bulevare uokvirene prolistalim drvećem na proljetnom suncu, dvoje novih stanovnika Los Angelesa ničim nije privlačilo pozornost. Nosili su bejzbolske kape i lice umjesto maskama, prekrili maramama, Meghan je bila za volanom, a njezin suprug, princ Harry, na suvozačkom mjestu.

Dostavljali su pakete s hranom nekima od najugroženijih građana Kalifornije u sklopu lokalne dobrotvorne organizacije Project Angel Food. L. A. je bio u lockdownu, i bila je to savršena prilika da par svrati do Woodland Hillsa kako bi Harry mogao vidjeti kuću u kojoj je odrasla Meghan. Odbjeglom kraljevskom paru, karantena je došla kao naručena.

Put u Afriku

- Ulice su bile prazne. Prošla su dva dana prije nego što su paparazzi doznali gdje su i što rade pa su mogli razgledati grad na način na koji obično ne bi mogli. Svidjelo im se što se mogu posvuda voziti sami. Bilo je to oslobađajuće za njih, ali vjerojatno se nikad više neće ponoviti - rekao je prijatelj poznatog para, kako u članku za britanski Times navodi biografkinja Katie Nicholl.

No, nije ovo prvi put da je par operirao ispod radara. Potajno su počeli planirati svoje dramatično preseljenje u Los Angeles još krajem prošle godine, ubrzo nakon povratka s afričke turneje, gdje je tijekom emocionalnog televizijskog intervjua s televizijskim voditeljem Tomom Bradbyjem svijet prvi put primijetio koliko su nezadovoljni svojom trenutačnom situacijom.

- Nije dovoljno samo preživljavati - rekla je tada Meghan.

Sussexi, koji su dugo razmišljali kako što više vremena provesti u inozemstvu, vratili su se s turneje ohrabreni. Iako je Afrika bila prvo potencijalno odredište, brzo su tu ideju odbacili. Harryju se ideja svidjela, ali Meghan nije bila oduševljena, a i tamošnja politička nestabilnost predstavljala je problem.

Kad je par nakon povratka iz Afrike otišao na odmor na otok Vancouver, Kanada im se učinila prikladnim mjestom za stvaranje doma. Uostalom, Meghan dobro poznaje zemlju, živjela je tamo sedam godina dok je snimala TV seriju “Face”, kao država Commonwealtha uklopila bi se u njihove planove za zadržavanje kraljevskih titula i istodobno bi postali financijski neovisna o dvoru. No, nakon što im je kraljica jasno dala do znanja da takva polovična privrženost kraljevskoj obitelji nije zamisliva, nije više bilo smisla da ostanu na području kraljevstva.

- Kad je taj dio njihova plana propao, nije imalo smisla ostati u Kanadi. To je uvijek i bio njihov privremeni dom. Veliki je plan, barem Meghan, uvijek bio L.A. - rekao je Timesu drugi prijatelj blizak Harryju i Meghan.

Prelazak u L.A.

Meghan je odrasla u Woodland Hillsu na sjeveru Los Angelesa, kuća u kojoj je provela rane godine s obitelji, s kojom je raskinula sve odnose, bila je skromna. Unatoč relativno sretnom djetinjstvu, Meghan je danas bliska samo s majkom Dorijom koja još živi u L.A.-u.

- Rođena sam i odrasla u Los Angelesu, ja sam cura iz Kalifornije, koja smatra da se većina stvari može izliječiti, bilo jogom, plažom ili s nekoliko avokada - napisala je Meghan još prije na svom blogu.

I Harry je htio provesti više vremena u SAD-u, stoga su skovali plan.

Filmski producent Tyler Perry 14. ožujka poslao je iz Atlante svoj zrakoplov Embraer-E190, vrijedan 120 milijuna funti s dovoljno prostora za prijevoz 124 putnika, da pokupi par na otoku Vancouver. Kad su novinari doznali da su prešli kanadsku granicu, Harry i Meghan već su se nastanili u Beverly Hillsu.

Par sada boravi u vili na vrhu brda, čija je vrijednost 15 milijuna funti, u vlasništvu producenta Tylera Perryja, na prostoru od 22 hektara zemlje unutar Beverly Ridge Estates, ekskluzivnog kvarta sa zatvorenim vratima

Borave u vili na vrhu brda, čija je vrijednost 15 milijuna funti, također u Perryjevu vlasništvu, na prostoru od 22 hektara zemlje unutar Beverly Ridge Estates, ekskluzivnog kvarta sa zatvorenim vratima. Vjeruje se da je u njihovu preseljenju posredovala Oprah Winfrey, zajednička prijateljica, a u susjedstvu živi i njihov veliki prijatelj Elton John.

No unatoč novom lifestyleu, ubrzo su se pojavile vijesti da Harryju nedostaje dvor - posebno nakon što je njegov otac, princ od Walesa, u ožujku bio pozitivan na Covid-19. Prema riječima Harryjeve prijateljice Jane Goodall, vojvoda “trenutačni život doživljava pomalo izazovno”.

- Harryju nije lako. Imao je posložen život u Engleskoj i zapravo ne poznaje nikoga u L.A.-u. Pretpostavljam da se osjeća onako kako se Meghan osjećala u Velikoj Britaniji, usamljeno i beznadno - dodaje drugi prijatelj.

Međutim, bolest princa Charlesa zbližila je braću Harryja i Williama koji su se udaljili nakon Harryjeva vjenčanja, pa su opet počeli redovito razgovarati telefonski.

Pandemija koronavirusa zaustavila je i početak novog života za Sussexe. Planirani društveni angažmani naglo su stali jer je Kalifornija proglasila lockdown, a i pokretanje njihove nove dobrotvorne organizacije Archewell našlo se na ledu.

Danas, gotovo dva mjeseca od njihova preseljenja, čini se da se stvari popravljaju. Princ Charles se oporavio, a početkom mjeseca proslavili su Archiejev prvi rođendan u karanteni. Samo njih troje jeli su tortu bez šećera koju je ispekla Meghan.

- U ovom trenutku uživaju gledajući kako Archie raste. Proveli su puno vremena zajedno kao obitelj tijekom karantene i bilo je to za njih čarobno vrijeme. Archie je sretno i slatko dijete, puno ljubavi i radosti. Aktivan je i hvata se za sve oko sebe kako bi stao na noge, odlučan da uskoro prohoda - otkrila je prijateljica obitelji.

Izvori kažu da su zadržali mali tim osoblja: dadilju, domaćicu i službenicu. I dok je planiranje Archiejeve budućnosti visoko na popisu njihovih prioriteta, zasad ne traže vrtiće i škole.

This handout still image released on May 6, 2020, on the @SaveChildrenUK Instagram account of the charity Save the Children, and taken from a video filmed in California, US, by Britain's Prince Harry, Duke of Sussex, shows Meghan, Duchess of Sussex reading from the book Duck! Rabbit! to their son Archie, on his first birthday. - The Duke and Duchess released the video to support Save the Children's Save With Stories initiative, which is aimed at helping children hardest hit by the COVID-19 crisis in the UK and around the world. (Photo by The Duke and Duchess of Sussex / various sources / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT
AFP
Meghan na fotografiji koju je snimio princ Harry s njihovim sinom Archiejem, objavljenoj nedavno na profilu dobrotvorne organizacije Save the Children

Život u blizini prirode

Osim toga, sve ovisi o tome gdje će na kraju živjeti. Par je navodno tražio novu kuću u Malibuu, Calabasasu i Bel Airu, no prijatelji kažu da Sussexi žele biti izvan holivudske žiže. Važno im je biti u blizini prirode i negdje gdje mogu puno pješačiti. Navodno su zainteresirani za imanje u vrijednosti 13 milijuna dolara u blizini Pacific Palisadesa, imućne četvrti kraj mora.

- Žele što više prostora kako bi Archie imao što normalniji život - kaže prijatelj. A vjerojatno i dovoljno prostora dobije li brata ili sestru.

Dok baka Doria ima veliku ulogu u životu male obitelji i u novoj će kući dobiti svoje krilo, prabaka kraljica samo je nekoliko puta vidjela Archieja. A preko Zooma je zamijetila da ima riđu kosu na svog oca.

Brojni prijatelji

Jednom kada protupandemijske mjere popuste, Harryja i Meghan čeka druženja s brojnim losanđeleškim prijateljima, kao što su Clooneyji, Meghanina bliska prijateljica Abigail Spencer, Serena Williams, Jennifer Garner, Leonardo DiCaprio, James Corden, Oprah, s kojom Harry radi na TV seriji, Ellen DeGeneres, u čijem bi se showu odbjegli kraljevski par navodno uskoro trebao pojaviti.

- L. A. je danas manje vezan za zabave u bazenu, a više za intimna okupljanja. Sigurna sam da će se njihov društveni život sastojati od večera s ljudima kojima mogu vjerovati i s kojima se mogu povezati. Oni će biti vrlo oprezni i neće previše otvoriti svoj društveni krug, jer prijateljstvo s pogrešnim ljudima može biti vrlo štetno za njihov imidž i planove - rekla je Melanie Bromley, voditeljica vijesti za NBC-jev E! kanal.

Stvarnost kišne Britanije nikad nije ispunila Meghanina očekivanja o kraljevskom životu. Nedostajao joj je stari život, postala je usamljena, mlada majka bez bliskih prijatelja u blizini. Prijatelji su se bojali da će doživjeti živčani slom. Protokoli i oprezni tempo života u palači su je frustrirali, dvorjani su protestirali protiv nje, a ona je bila uvjerena da postoji zavjera na dvoru.

Gubila je identitet i nedostajao joj je posao. Htjela je sama zarađivati, a ne ovisiti o kraljičinu džeparcu.

- Mislim da se od početka osjećala kao autsajder. Ovo nije život na koji je navikla i htjela je pobjeći - kaže blizak izvor.

Situacija je bila toliko loša da su gotovo bespogovorno pristali na kraljičin ultimatum i odrekli se kraljevskih naslova i svog brenda “Sussex Royal”.

Trenutačno, britanski gubitak izgleda kao američki dobitak. Zemlja u kojoj je odrasla slavi što se vratila kući, a njezina je priča ostvarenje američkog sna: djevojka mješovite rase skromne pozadine sama je uspjela u Hollywoodu, a zatim nastavila dalje i vratila se kući sa svojim princem.

The humble home in Woodland Hills, Los Angeles, where Meghan, Duchess of Sussex, spent her early years. Los Angeles, California - Saturday April 27, 2019., Image: 429383725, License: Rights-managed, Restrictions: N, Model Release: no, Credit line: MHD/PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia
MHD/PacificCoastNews / Pacific c
Kuća u Woodland Hillsu: sudjelovanje u lokalnoj dobrotvornoj akciji bila je Harryju idealna prilika da navrati i vidi gdje je Meghan provela djetinjstvo

No, najizazovnije je pitanje kako će se par koji ne podnosi medijsku pozornost snaći u Hollywoodu, centru tračerskog izvještavanja, gdje su paparazzi u svakom grmu, a voditelji s mikrofonom i kamerom na svakom koraku. Hoće li se moći naviknuti?

Srećom, uvijek se mogu vratiti kući, u kraljevstvo.

Kraljica im je dopustila da zadrže Frogmore Cottage, a ovu godinu smatra prijelaznom, stoga drži otvorena vrata za slučaj da njihov pothvat ne uspije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:51