INTERVJU ZA SKY NEWS

VIDEO: PRINC CHARLES OTVORIO DUŠU Otkrio kako se osjećao tijekom borbe s koronavirusom: 'Imao sam puno sreće...'

 
 Screenshot

Princ Charles (71) u intervjuu za Sky News progovorio je o svojoj borbi s koronavirusom.

Govoreći iz svog doma Birkhall u Aberdeenshireu naglasio je da je imao mnogo sreće te da je imao jako blage simptome i vrlo lako prebolio koronavirus. No, naglasio je da zbog toga što je prošao razumije sve kroz što se događa drugim oboljelima.

Princ Charles je dodao: - Osjećam se posebno tužno zbog onih koji su izgubili svoje najmilije i tada nisu mogli biti s njima. To je za mene bilo nešto najgroznije. Ovo je čudno, frustrirajuće i uznemirujuće iskustvo, kada prisutnost obitelji i prijatelja više nije moguća, a normalne se životne strukture iznenada ruše. Srećom nisam imao teške simptome i dobro sam. U ovim teškim vremenima misli mene i moje supruge su uz sve one koji su zbog pandemije virusa izgubili svoje najbliže. Kao i uz one koji su sami i bolesni te su usamljeni i izolirani.

Charles se odlučio testirati nakon što je saznao da je princ Albert od Monaka (62) pozitivan na COVID-19. S njim je bio u kontaktu, točnije sjedio je nasuprot njega na jednom događaju u Londonu.

Princ Charles objasnio i istaknuo nadu da bi sve ovo moglo i podignuti svijest o važnosti okoliša.

- Ljudi su počeli shvaćati da moramo prirodu vratiti u središte svega što radimo i staviti je u središte našeg gospodarstva. Što više uništavamo prirodni svijet, što više uništavamo biološku raznolikost, to se više izlažemo ovakvim vrstama opasnosti. Zato se nadam da smo svi mi iz ovoga nešto naučili i da ćemo prirodu staviti u središte naših interesa, poručio je Charles.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:59