ROSE MCGOWAN U LONDONU

IKONA POKRETA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA PONAŠA SE KAO ČUDNA DIVA 'Ne gledajte je u oči, ne postavljajte joj pitanja, nemojte stajati preblizu...'

 Tim P. Whitby / Getty Images for Sundance London

Američka glumica i jedna od glavnih začetnica pokreta protiv nasilja nad ženama #MeToo, Rose McGowan, također je bila jedna od prvih holivudskih glumica koja je javno prozvala Harveyja Weinsteina i optužila ga za silovanje. Međutim, gostujući u Engleskoj izazvala je čuđenje zbog svojih bizarnih prohtjeva.

McGowan je trenutno u Velikoj Britaniji gdje promovira svoje memoare ‘Brave’ u kojima iznosi mnoge prljave detalje o dominaciji muškaraca u filmskoj industriji od kojih su je mnogi zlostavljali, kao i tisuće drugih žena.

Premda se nametnula kao ikona pokreta koji prokazuje ponižavajuće metode moćnih muškaraca, neki su se sad zapitali nije li joj slava udarila u glavu. Prije nego što je stigla u londonski TV studio, njezini su menadžeri nazvali televiziju i iznijeli prilično neobične zahtjeve:

‘Na recepciji je treba dočekati netko visokopozicioniran.

Ne obraćajte joj se kao zvijezdi, ona zna da je zvijezda i ne vidi razloga zašto bi se to trebalo napominjati.

Ne gledajte je u oči.

Ne postavljajte joj direktna pitanja.

Nemojte joj stajati preblizu.

Nemojte joj nuditi nikakva pića niti pokušavati čavrljati s njom.

Na odlasku joj možete zahvaliti što vam je posvetila vrijeme, ali samo ako je sama potaknula taj razgovor.’

Ovaj neobičan popis zahtjeva zaposlenici televizije nisu dobro primili. ‘Recimo samo da je Weinstein bio puno ljubazniji od nje kad je došao. Naravno, nismo uzeli u obzir zahtjeve’, rekao je izvor za Daily Mail.

44-godišnja McGowan, koja je najpoznatija po ulozi u TV seriji ‘Čarobnice’ koja se dugo emitirala i na našim televizijama, na koncu je ustala i otišla usred intervjua s francuskim novinarom.

‘Vaša su pitanja glupa i nelogična. Zar je to sve što znate? Stvarno’, rekla je novinaru i otišla.

McGowan se 1997., kad je imala 23 godine, susrela s Weinsteinom u njegovoj hotelskoj sobi na festivalu u Sundanceu. Ispričala je da ju je skinuo i smjestio u jacuzzi da bi je potom silovao. ‘Napravila sam ono što rade mnogi koji iskuse neku traumu. Isključila sam se i napustila svoje tijelo’, napisala je kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:11