NOVI RAZDVOJENI ŽIVOTI

JESU LI MEGHAN I KATE UNIŠTILE ODNOS BRAĆE I JE LI ISTINA DA SU NA RATNOJ NOZI? Ovo su tračevi o šogoricama koji su uzdrmali kraljevsku obitelj

 
Vojvotkinje na finalu ženskog Wimbledona u srpnju 2018.
 Profimedia, Mega Agency

Prošli je vikend kraljevska obitelj potvrdila da budući roditelji Meghan Markle i princ Harry planiraju iseliti iz Kensingtonske palače na imanje dvorca Windsor, tridesetak kilometara udaljenog od Londona. To je, naravno, potaknulo spekulacije o razlozima selidbe, a oni su razni s obzirom da je obitelj u službenom priopćenju bila vrlo štura.

Jedni izvori su za britanske medije ovih dana tvrdili da je preseljenje uvjetovano odnosom braće koji je postao zategnut, a drugi da su šogorice te koje se ne podnose. Ulje na vatru dolio je dugogodišnji izvjestitelj iz Kensingtonske palače, novinar Richard Palmer, koji je na Twitteru objavio da je Meghan ‘teška i zahtjevna’.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, ili jednostavno Sussexovi kako ih mediji nazivaju, uselit će u Frogmore Cottage iduće godine. No, kući je potrebno uređenje i modernizacija, posebno zbog dolaska bebe u proljeće sljedeće godine. Kensingtonska palača još nije objavila procjenu troška obnove i unatoč ‘kraljevskoj bajci’ koju mediji serviraju, milijune funti, koliko će sigurno stajati, platit će porezni obveznici. Običaj je da članovi kraljevske obitelji plate unutrašnje uređenje, dekoracije i završni štih, no kompletnu obnovu i grublje radove plaćaju građani.

Members of the Royal Family attend a service to mark the centenary of the Armistice at Westminster Abbey, London, UK, on the 11th November 2018.

Picture by Paul Grover/WPA-Pool.
11 Nov 2018, Image: 395611090, License: Rights-managed, Restrictions: NO United Kingdom, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Prinčevi William i Harry s Meghan i Kate na svečanosti stote obljetnice Prvog svjetskog rata 11. 11. 2018.

Što se tiče odnosa među braćom, stručnjaci za kraljevsku obitelj tvrde da među njima nema nikakve ‘zle krvi’. Radi se o tome da prinčevi preuzimaju različite uloge u kraljevskoj obitelji. Princ William, kao prvi nasljednik krune nakon oca princa Charlesa, preuzet će jedne obaveze dok princ Harry preuzima sasvim neke druge. Dosad su u Kensingtonskoj palači dijelili ured, ali i to će se promijeniti - William i Harry ubuduće će imati svatko svoj ured. Osim toga, obojica su sad posvećeni svojim obiteljima i logično je da će pokušati izgraditi neovisne živote.

- Braća su se oslanjala jedan na drugog otkako im je umrla majka. Pazili su jedan na drugog, bili si podrška u svemu… Sad imaju svaki svoju obitelj i više si na neki način nisu potrebni kao ranije. Logično je da će u budućnosti ponovno biti tim, ali funkcije u tom timu će se mijenjati. Generalno gledano, razdvajanje je jedino logično - rekao je Robert Lacey, povjesničar kraljevske obitelji.

Members of The Royal Family attend Trooping the Colour 2018 at Buckingham Palace, London, UK, on the 9th June 2018.
09 Jun 2018, Image: 374353453, License: Rights-managed, Restrictions: NO United Kingdom, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Vojvotkinje u lipnju na službenom događanju u Buckinghamskoj palači

Međutim, javnost puno više zanimaju Kate i Meghan. Tabloidi su ovih dana prenijeli neimenovani izvor koji je rekao da su šogorice karakterno potpuno različite i da među njima vlada velik animozitet. S time se ne slažu svi pa se Lisa Ryan u The Cutu prisjetila njihovih prvih susreta. Nakon što je veza Meghan i Harryja postala službena, upravo je Kate bila najbliži ‘saveznik’ američke glumice na britanskom dvoru. Prijelaz u novi život sigurno joj nije bio lagan, no navodno ju je upravo Kate najviše usmjeravala savjetima. U to su vrijeme, prije vjenčanja, često bile snimljene zajedno u javnosti na službenim događajima, ali i primjerice na neformalnom druženju na Wimbledonu. Prijateljski osmjesi demantirali su brzo tračeve o suparništvu.

Privid idile posebno je uzdrmala vijest da je Kate imala mali slom uoči Meghaninog i Harryjevog vjenčanja. Navodno joj je bilo dosta teško s kćerkom Charlotte dok je isprobavala haljinu djeveruše. Meghan je inzistirala na kroju i ostalome, a Kate se navodno u očaju i panici, jer trogodišnjakinja nije pretjerano surađivala, rasplakala.

Čini se da Kate i Meghan jesu prijateljski nastrojene jedna prema drugoj, no kao i u svakoj obitelji, sigurno se ponekad međusobno nerviraju. One su doista različitih karaktera, ali to ih navodno nije spriječilo da stvore prijateljstvo temeljeno na podršci i obiteljskoj vezi.

Kensingtonska palača objavila je da je Meghan i Harryju potrebno puno više prostora. Dosad su bili u nevelikom stanu do Williama i Kate, pa su im s obzirom na dolazak bebe ponudili Frogmore Cottage koja bi trebala imati deset soba. No, Richard Palmer ipak tvrdi da je puno do odnosa i karaktera.

- Ljudima na Twitteru ovo se neće svidjeti, no činjenica je da osoblje i neki članovi obitelji tvrde da je Meghan teška i zahtjevna. Razlog iseljavanja iz palače u Frogmore Cottage? Harry i Meghan se žele osamostaliti. Nije bilo svađe, no Meghan i Kate nisu bliske, a u Londonu nema palače za Harryja i Meghan - napisao je na Twitteru.

For first publication 22.30 hours BST on Sunday July 15th 2018:
OFFICIAL PORTRAIT OF THE CHRISTENING OF PRINCE LOUIS. OBLIGATORY CREDIT LINE: PHOTO MATT HOLYOAK/CAMERA PRESS.         
THIS PHOTOGRAPH IS FOR NEWS USAGE AND ONLY IN CONNECTION WITH PRINCE LOUIS?S CHRISTENING. NO RIGHTS ARE TRANSFERRED AND IT REMAINS THE COPYRIGHT OF MATT HOLYOAK/CAMERA PRESS. NO FEES CAN BE CHARGED. IT MUST BE REMOVED FROM ALL YOUR SYSTEMS AND THOSE OF ANY THIRD PARTIES YOU HAVE SUPPLIED FROM JULY 29TH 2018. USAGE RIGHTS ARE STRICTLY EDITORIAL NEWS ONLY, NO COMMERCIAL, SOUVENIR OR PROMOTIONAL USE PERMITTED. MAGAZINE COVER USAGES REQUIRE APPROVAL. NO PRINT SALES. THE PHOTOGRAPH CANNOT BE CROPPED, MANIPULATED OR ALTERED IN ANY WAY.
Official portrait taken in the Morning Room at Clarence House, following the christening of Prince Louis at St James?s Chapel.
Seated (left to right): The Duke of Cambridge, Prince George, Prince Louis, The Duchess of Cambridge, Princess Charlotte.
Standing (left to right): The Duchess of Cornwall, The Prince of Wales, The Duke of Sussex and The Duchess of Sussex., Image: 378114560, License: Rights-managed, Restrictions: NO UK USE  FOR SEVEN DAYS - Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red London: +44 (0) 20 7421 6000 Los Angeles: +1 (310) 822 0419 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251 Madrid: +34 91 533 4289, Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPPA News
Profimedia, UPPA News
Službeni portret obitelji na krštenju princa Louisa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:30