U PAUZI OD SNIMANJA SEDLAROVA FILMA

JOŠ JEDNA GLUMAČKA ZVIJEZDA NA OPERACIJI U HRVATSKOJ 'Mogao je sve riješiti u Londonu ili Rimu, ali ključna je bila preporuka još jedne zvijezde'

 

Franco Nero, poznati talijanski glumac svjetskog glasa novo je poznato ime iz svijeta filma koje se odlučilo obaviti operaciju svojih očiju upravo u Hrvatskoj. Samo nekoliko dana nakon što je u zagrebačkoj Klinici Svjetlost svoje probleme s vidom riješio američki glumac Armand Assante, isto je učinio i Franco Nero – glumac koji je mnogima u Hrvatskoj poznat po ulogama u filmovima poput Bitka na Neretvi ili kultnom špageti-vesternu Django.

Operaciju ugradnje multifokalnih leća kojom se Nero riješio problema s vidom, točnije mrene i dioptrije, proveo je u suradnji sa svojim timom prof.dr.sc. Nikica Gabrić. Da je najbolja preporuka ona usmenim putem potvrđuje i ovaj događaj, jer Franco Nero se odlučio na operaciju u hrvatskoj klinici upravo na prijedlog dugogodišnjeg prijatelja i glumačkog kolege Armanda Assantea.

- Franco Nero mogao je riješiti svoje probleme s vidom kod svojih doktora u Rimu ili Londonu, ali došao je ipak u Kliniku Svjetlost i to na preporuku našeg pacijenta. Ovo je najbolji dokaz kako kvalitetnim radom stječemo povjerenje naših pacijenata, te da i netko iz malene Hrvatske može biti konkurentan najboljim svjetskim oftalmološkim klinikama – rekao je netom nakon uspješno provedene operacije vlasnik i ravnatelj Klinike Svjetlost, prof.dr.sc. Nikica Gabrić.

Talijanski glumac trenutno boravi u Hrvatskoj zbog snimanja filma The Match, čiju režiju potpisuje Jakov Sedlar. Film koji će zasigurno privući veliki interes publike donosi životnu priču Branka Lustiga i teške trenutke njegove mladosti, koju je obilježio boravak u nacističkom logoru Auschwitz.

- Potaknut Armandovim iskustvom te njegovim oduševljenjem prof. Gabrićem i timom Klinike Svjetlost, odlučio sam napokon riješiti probleme s vidom i to baš ovdje u Hrvatskoj. Najsretniji sam kada sam na setu. Volim stvarati, radim cijeli život i to me veseli. U potpunom posvećivanju svojoj najvećoj ljubavi – glumi, do sada me u velike sputavao loš vid, a s godinama on se pogoršavao. Od danas više tih problema nema jer savršeno vidim sve oko sebe, istaknuo je 76-godišnji glumac.

Zagreb, 311018.
Heinzelova 39.
Glumac Franco Nero operirao je oci u Poliklinici Svjetlost kod dr. Nikice Gabrica.
Na fotografiji: Franco Nero.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomilav Krišto / CROPIX
Farnco Nero u razgovoru s novinarem Jutarnjeg Vidom Barićem

- Nakon što je u samo nekoliko dana zagrebačku kliniku posjetilo dvoje istinskih filmskih ikona, a uzevši u obzir njihova poznanstva te pozitivne dojmove koje smo kao stručnjaci ostavili, s pravom se nadamo kako će uslijediti dolasci i drugih poznatih osoba iz čitavog svijeta. Zdravstveni turizam ne događa se sam od sebe, a nadamo se kako je ovo tek početak i kako će u godinama koje dolaze sve veći broj pacijenata Klinike Svjetlost dolaziti i iz inozemstva – dodao je prof.dr.sc. Gabrić komentirajući interes filmskih legendi.

Klinika Svjetlost jedina je privatna klinika u Hrvatskoj i regionalni lider u dijagnostici i liječenju s 20 godina iskustva pružanja vrhunske usluge. Do danas je u njoj obavljeno više od 125.000 svih vrsta zahvata na očima, a primila je mnogobrojna međunarodna priznanja, među kojima je i nagrada Star Diamond Award koju je klinika dobila kao priznanje za izvrsnost u području oftalmologije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:14