TEMA SVAĐE U 'NEDJELJOM U 2'

KAKO JE SALMA HAYEK OPISALA ZLOSTAVLJAČA WEINSTEINA Ispovijest glumice zbog koje su u verbalni okršaj ušli Stanković i Veljača: 'Tresla sam se...'

 
 John Rasimus, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Aleksandar Stanković i njegova gošća Jelena Veljača imali su u jučerašnjoj emisiji 'Nedjeljom u 2' žestoki verbalni okršaj i to po pitanju slučaja zlostavljanja glumice Salme Hayek od strane holivudskog producenta Harveyja Weinsteina.

Stanković je pitao Veljaču zašto si je Salma Hayek dopustila da je Weinstein zlostavlja, a potom je glumila u njegovim filovima, i zašto je o tome šutjela 14 godina te je rekao da mu nije zvučala uvjerljivo. Ustvrdio je da on ne bi, poput Hayek, nastavio raditi sa svojim zlostavljačem. - Vi ne znate kakav je njezin ugovor. Kako možete? Kako možete dovoditi u pitanje odluku žrtve seksualnog nasilja? - uzvratila mu je Jelena Veljača.

Podsjetimo, kolumnom u New York Timesu glumica je presjekla šutnju dugu 14 godina i objasnila što ju je nagnalo da se oglasi s tolikom odgodom nakon seksualnog uznemiravanja, piše Slobodna Dalmacija.

"Godinama je on bio moje čudovište", sažela je u prosincu 2017. Salma Hayek sve što misli o producentu Harveyju Weinsteinu.

Bio je to Salmin jedini istup o njezinoj borbi sa seksualnim predatorom i hollywoodskim moćnikom, koji je desetljećima zlostavljao žene u američkoj filmskoj industriji. Pokret #MeToo bio je okidač...

"Sve te godine ispirala sam samoj sebi mozak razmišljajući kako je sve gotovo i kako sam preživjela. Pokušavala sam spasiti samu sebe od užasne situacije objašnjavanja mojim najbližima, bila ponosna koliko sam spremna oprostiti, a u stvari sam se sramila zbog svega što se događalo", napisala je između ostaloga glumica, priznajući kako smatra da ju je od Weinsteinova silovanja spasilo prijateljstvo s Quentinom Tarantinom i Georgeom Clooneyjem.

A nema što Weinstein od nje nije tražio dok je snimala "Fridu", zbog koje je s njime bila u poslovnom odnosu. Da se zajedno tuširaju, da je gleda dok se tušira, da je masira, da je masira njegov razgolićeni prijatelj, da je oralno zadovolji, da se pred njim razgoliti u društvu druge žene... Svaki put je dobio odrješito: "Ne".

"Ništa nije više mrzio od riječi 'Ne", napisala je Salma, otkrivši da joj je u jednom trenutku kazao i: "Ubit ću te, nemoj misliti da to nisam spreman učiniti". A potom počeo ucjenjivati...

"Pokušavala sam to riješiti preko odvjetnika, ali ne tužbom za seksualno zlostavljanje, već argumentom da nema 'dobre vjere' u suradnji", otkrila je glumica, napominjući da joj je producent dao listu "nemogućih zadataka s kratkim rokovima" želeći se, u pravnom smislu, 'oprati' od krivnje. Kad je snimanje počelo, zlostavljanje je prestalo, ali su ostali zahtjevi samo rasli.

- Rekao je da smijem dovršiti film samo ako snimim scenu seksa s drugom ženom u kojoj bih bila potpuno gola - dodala je. Na kraju je pristala, ali to je to za nju, napisala je, bilo užasno iskustvo.

- Nisam se osjećala dobro. Tresla sam se... Ne zbog scene s drugom ženom, nego zato što sam to morala napraviti za Harveyja Weinsteina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:38