MUČNA PRIČA

KOREOGRAF SVJETSKOG GLASA PROGOVORIO O DIJABOLIČNOM 'KRALJU POPA' 'Seksualno me napastovao više stotina puta, sve je počelo kad sam imao 7 godina'

 
Michael Jackson
 Profimedia, Caters News

Koreograf svjetskog glasa Wade Robson (36) i James Safechuck (40) ustvrdili su za BBC-jevu emisiju koju vodi ugledna novinarka Victoria Derbyshire da ih je pokojni američki pjevač Michael Jackson zlostavljao više stotina puta od njihove rane životne dobi.

Robson je rekao da ga je "Kralj popa" počeo zlostavljati kada je imao sedam godina te da ga je pokušao silovati kada je imao 14 godina. Safechuck je pak rekao da ga je Jackson seksualno zlostavljao četiri godine te da je to počeo raditi kada je imao 10 godina. Oba su se muškarca pojavila kao sugovornici dokumentarnog filma 'Leaving Neverland'.

Robson i Safechuck rekli su da ih je Jackson zlostavljao više stotina puta. "Zlostavljao me svaki puta kada sam bio s njim, svaki puta kada sam prespavao. Pipao me, dodirivao je cijelo moje tijelo i tjerao me da ga gledam dok izvodi seksualne činove. A onda, kada sam imao 14 godina, Jackson me pokušao silovati", rekao je Robson.

Wade Robson witness for the defense arrives at the Santa Barbara county courthouse in Santa Maria, California.  Defense witness for the Michael Jackson child molestation trial Wade Robson (C) arrives for court at the Santa Barbara County Courthouse in Santa Maria, California May 5, 2005. The judge in Michael Jackson's case on Thursday declined to dismiss the charges against the 46-year-old entertainer, rejecting a bid by his lawyers to have the case thrown out two and a half months into the trial. Prosecutors rested their case on Wednesday, and defense lawyers were due to begin calling witnesses, including some of the young boys prosecutors say he molested over the past decade. REUTERS/Phil Klein - RP6DRMVIQBAA
Phil Klein / REUTERS
Wade Robson

"To je bilo jedno od posljednjih zlostavljanja koje sam doživio. Jackson me uvjerio da se volimo te da si tako pokazujemo ljubav. No, odmah poslije toga bi mi rekao da bismo išli u zatvor ako bi netko drugi doznao što radimo. Rekao bi mi da bismo bili odvojeni. To me sve strašilo. Ideja da će me odstraniti od Michaela, tog muškarca, te vanzemaljske figure, te božanske ličnosti mi je bila odbojna. Nisam htio napraviti nešto što bi me razdvojilo od njega", dodao je.

Robson je potom otkrio da mu je Jackson rekao da je on njegov najbolji prijatelj te da je samo s njim radio te seksualne činove. "Mislio sam si, ja sam odabran. Od svih dječaka na svijetu, on je odabrao baš mene", zaključio je Robson.

Safechuck je BBC-ju rekao da ga je Jackson počeo zlostavljati kada je imao 10 godina. Zlostavljanje je počelo kada mu je, kako je ispričao, počeo pokazivati kako se izvodi seksualni čin. "Tada se počne s francuskim poljupcima. Rekao mi je da sam ga ja naučio kako se to radi", pojasnio je Safechuck. Nakon toga je, kaže, uslijedilo još zlostavljanja.

Safechuck smatra da je zlostavljanje trajalo toliko dugo jer se Jackson uspio infiltrirati u njegovu obitelj. "Michael se polako, ali sigurno ugurao u moju obitelj. Postao je dio nje. To se ne dogodi preko noći. Taj proces dugo traje. On vas potom izolira, stvori barijeru između vas i vaše obitelji. Dio vas umire dok vas se zlostavlja", zaključio je.

Robson je također rekao da je Jackson bio vrhunski manipulator. "Zabio je klin u odnos moga oca i mene, ali i u odnos moje majke i moga oca. Tako mu je bilo lakše zlostavljati me", pojasnio je.

Koreograf smatra da dio odgovornosti za Jacksonovo zlostavljačko ponašanje snose i ljudi koji su bili oko pjevača i radili za njega. "Oni su gledali u stranu dok se to događalo", rekao je.

Jacksonova obitelj i osobe koje upravljaju njegovom ostavštinom odbacuju tvrdnje Robsona i Safechucka. "Nisu ponudili nikakve dokaze kojima bi verificirali svoje tvrdnje", rekli su upravitelji Jacksonove ostavštine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 09:45