JOŠ DVA SLUČAJA

Gerard Depardieu negirao nove optužbe za seksualno zlostavljanje, pustili ga iz pritvora: Evo kada će biti suđenje

Jednu je tužbu podnijela suradnica sa seta filma ‘Les volets verts‘, a drugu glumica koja je s njim surađivala na ‘Le Magicien et les Siamois‘

Gerard Depardieu

 Thierry Roge/Afp

Nakon što su jučer francuskog glumca Gerarda Depardieua odveli u policijsku postaju u Parizu zbog dva nova slučaja navodnih seksualnih napada, zvijezda je nakon ispitivanja puštena. Suđenje će početi u listopadu, a koliko je za sada poznato, Depardieu negira optužbe.

image

Gerard Depardieu

Anne-christine Poujoulat/Afp

Jednu je tužbu podnijela djelatnica sa seta filma "Les volets verts", a drugu glumica koja je s glumcem surađivala na filmu "Le Magicien et les Siamois". Inače, Depardieu je na udaru niza optužbi vezanih uz seksualne napade, a glumac je 2020. godine već bio optužen u slučaju s tužbom koju je 2018. podnijela Charlotte Arnould.

Francuski ministar kulture tada nije odlučio oduzeti glumcu titulu Legije časti, no oduzeto mu je nacionalno odlikovanje Quebeca. Uz to je i iz pariškog Muzeja voštanih figura uklonjena njegova statua. Glumac je na prozivke odgovorio poručivši da je on žrtva "medijskog linča" te da "nije ni silovatelj ni predator".

image

Gerard Depardieu

Ammar Abd Rabbo/Afp

Inače, Depardieu se proslavio filmovima "Going Places" i "Zelena karta". Osvojio je Zlatni globus za najboljeg glumca, nagradu za najbolju mušku ulogu na filmskom festivalu u Cannesu te je dva puta nominiran za Oscara u kategoriji za najbolju glavnu ulogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 11:40