BOG ROCKA

KYLIE PROGOVORILA O LJUBAVI S PREMINULOM ZVIJEZDOM 'Veza s njim pretvorila me iz nevine pop princeze u seksi divu. Bio je nezasitno znatiželjan...'

 
Kylie Minogue i Michael Hutchence
 Axel Schmidt/Pool/Reuters

On je bio jedan od bogova rocka, frontmen INXS-a, jeo je drogu na žlicu i petljao se s najljepšim ženama svog vremena. Ona je tad bila velika pop zvijezda i totalno zatreskana u njega. Kylie Minogue je u novom dokumentarcu ‘Mystify: Michael Hutchence’, premijerno prikazanom prošlog tjedna na filmskom festivalu u Tribeci, po prvi put iznijela neke detalje o vezi s Michaelom Hutchenceom.

Otkrila je kako ju je romansa s njim, koja je trajala od 1989. do 1991., pretvorila iz nevine pop princeze u seksipilnu divu priznajući da je on bio ‘mračan i opasan dečko, a ja čista, dobra cura’. O Hutchenceu je u filmu progovorila i bivša manekenka Helena Christensen koja je proživjela s njim neke od najvećih životnih trauma.

- Seks, ljubav, hrana, droga, glazba, putovanja, knjige, što god možete zamisliti, sve je htio iskusiti. Kao njegova djevojka i ja sam velik dio toga doživjela s njim. Definitivno je nešto probudio u meni - rekla je Kylie Minogue. Upravo je s njim ušla u mile high klub - osobe koje su se seksale u avionu. Tome je navodno svjedočio i australski premijer Bob Hawke koji je sjedio blizu njih, prenosi Sun. Međutim, unatoč očitoj kemiji njihova veza nije mogla potrajati.

FILE PHOTO 25SEP96 - Australian band INXS, (L to R) lead singer Michael Hutchence, Jon Farriss, Kirk Pengilly, Andrew Farriss, Tim Farriss and Garry Beers pose for photographers in Sydney in this September 25, 1996 file photo. Australian pop star Michael Hutchence has hanged himself in a Sydney hotel, local media reported November 22. Police refused to confirm the reports, carried on a number of radio stations, but said they would hold a news conference today.

AUSTRALIA HUTCHENCE DEATH - RP1DRIDJJKAA
Reuters
INXS

Upoznali su se na nastupu INXS-a u rodnoj Australiji, a on ju je pozvao u hotel nakon koncerta. Kylie je rekla da se odmah uz njega osjećala sigurno i zaštićeno. Otkad su prohodali, Kylie je bila spremna isprobavati nove stvari s njim:

- Bio je nezasitno znatiželjan. I prema korisnim i dobrim stvarima, i prema onima lošima. Otvorio mi je cijeli novi svijet. Većina toga vrtjela se oko užitka i zabave, budimo iskreni. Osjećala sam se voljeno, ali i tužno. Zato je valjda sve bilo osuđeno na propast…

Australian singer Kylie Minogue sits in Sydney's main Anglican cathedral during rock star Michael Hutchence's funeral service November 27. Thousands of fans watched the emotional service outside on large video screens, whilst relatives and friends, [including Hutchence's partner British television personality Paula Yates, crowded inside]. - PBEAHUMRCBB
Reuters arhiva
Kylie Minogue na Michaelovom sprovodu

Do 1991. njihova je veza bila klimava pa je Kylie iz Japana odletjela za New York samo da prekine s njim uživo. Ni danas ne zna navesti točan razlog prekida.

- Pao je na sve četiri na pod i plakao. Nisam znala što napraviti, nije mi bilo jasno što se događa. Samo znam da je bio slomljen. Nikad ranije nisam vidjela nekog muškarca u takvom stanju. Otišla sam prilično zbunjena, bilo mi je jako teško i znala sam da je to to. Slomio mi je srce. Moram priznati da sam još dugo bila povrijeđena i depresivna - ispričala je pjevačica.

Australian singer of INXS Michael Hutchence and Danish top model Helena Christiensen greets American singer Ray Charles during the World Music Awards TV show in Monte Carlo May 4 - PBEAHUNGOCF
Reuters arhiva
Helena Christiensen i Michael Hutchence s Rayom Charlesom

Teška ozljeda

Ubrzo nakon prekida Hutchence je ušao u vezu s danskim supermodelom Helenom Christensen. U vrijeme dok je bio kod nje u Danskoj 1992. sukobio se s taksistom na cesti. Vraćali su se prilično pijani i drogirani iz provoda kad su na cesti prepriječili put taksiju. Kako se Michael nije htio maknuti, taksist je izašao iz automobila i premlatio ga tako da je glavom udario u pločnik i zadobio frakturu lubanje i oštećenje mozga.

Nekoliko je dana odbijao liječničku pomoć zbog čega je u potpunosti izgubio osjet mirisa, a djelomice i okus. Christensen je ispričala da je proveo gotovo mjesec dana ležeći u mraku u njezinom domu ‘povraćajući krv i odbijajući hranu’. Postao je ‘mračan i ljut’, svjedoči bivša manekenka, a biografi se slažu da je to bio ključni okidač za depresiju koja će ga pratiti do kraja života.

Supermodel Helena Christensen (L) is pictured with an unidentified friend after the funeral of Australian rock star Michael Hutchence at Sydney's main Anglican Church November 27. Thousands of fans watched the emotional service outside on large video screens while relatives and friends crowded inside. Hutchence was found dead in his Sydney hotel room November 22.   
? QUALITY DOCUMENT - PBEAHUMRCBA
Reuters arhiva
Helena Christensen na Michaelovom sprovodu

- Bio je u nesvijesti i potekla mu je krv iz usta i uha. Mislila sam da je mrtav. Došli smo u bolnicu, ali je tad postao agresivan. Liječnici su mu pokušavali pomoći, ali on ih je sve gurao - opisala je Helena.

British television personality Paula Yates (C) walks into Sydney's main Anglican cathedral with her daughter Heavenly Hiraani Tiger Lily (L) and a friend during the funeral service for her partner, INXS rock star Michael Hutchence November 27. Thousands of fans watched the emotional service outside on large video screens, whilst relatives, friends and the other band members of INXS crowded inside.   
? QUALITY DOCUMENT - PBEAHUMRBEK
Reuters arhiva
Paula Yates s kćerkom na Michaelovom sprovodu

Negativan publicitet

Razišli su se 1995. kad je on već petljao s voditeljicom i novinarkom Paulom Yates. Ona je u to vrijeme još bila u braku s Bobom Geldofom s kojim je imala troje djece. Iduće godine se razvela od Geldofa, a dva mjeseca kasnije rodila je Michaelovu kćer Heavenly Hiraani Tiger Lily. U filmu je opisano kako je zbog svega toga Michaela razdirao osjećaj krivnje jer je sam proživio razvod roditelja i njegove ružne posljedice. Imao je osjećaj da on sad istu stvar radi nekoj drugoj obitelji.

I mediji, koji su ga do tad obožavali, počeli su ga doživljavati kao razaratelja brakova. Istovremeno, padala je popularnost INXS-a. Paula i on su već postali ozbiljni ovisnici, a njegovo je mentalno zdravlje propadalo. S INXS-om je 1997. odlučio krenuti na turneju povodom 20. godišnjice benda i promocije novog albuma ‘Elegantly Wasted’.

25SEP96 FILE PHOTO - Australian rock star Michael Hutchence (R), pictured with Paula Yates, who craddles their two-month-old baby Heavenly Hiraani in her shawl on the couples arrival at the opening of Sydney's new IMAX theatre . Yates' former husband Bob-Geldof is believed to have obtained a temporary High Court custody order for his three daughters after a substance believed to have been opium was found during a police raid on their London home.
**AUSTRALIA OUT** - PBEAHUMXECA
Reuters arhiva
Michael Hutchence i Paula Yates s dvomjesečnom bebom

Ljut na sve

Dok su bili u Australiji, Michael je tražio Paulu da ga posjeti s njihovom kćerkom Tiger i ostalom djecom, no Bob Geldof je to zabranio. Njegova je menadžerica Martha Troup ispričala da ga je to slomilo:

- Nazvao me, bio je strašno uzrujan i zbunjen što djeca neće doći. Ali nije to bilo sve. Nije ni sam znao što želi u životu. Bio je samo jako ljut na sve. Rekao mi je: ‘Martha, više me ni za što nije briga.’ Onda mi je ostavio još poruku na sekretarici, ali posve drugim glasom. Rekao je da me treba, zvučao je očajnički.

Posljednja osoba s kojom je pričao je dugogodišnja prijateljica i školska ljubav Michele Bennett:

- Nazvao me i rekao da me mora vidjeti, rekao je da se sve sje****. Onda je počeo plakati. Zvučao je kao da je posve iscrpljen i bez energije.

BGUK_1478303 - London, UNITED KINGDOM  - *EXCLUSIVE*  - WEB MUST CALL FOR PRICING Sir Bob Geldof dressed appropriately in a fur coat from the winter chill is spotted with daughter Tiger Lily Hutchence out on the Kings Road, Chelsea. Sir Bob has recently announced that he is undergoing an exciting project by touring Australia in March as part of a speaking tour.

Late INXS frontman Michael Hutchence's daughter Tiger Lily has also been in the news last year after reports claimed she is dating the Aussie rocker Nicholas Allbrook.
*PICTURES TAKEN ON 06/02/2019*

Pictured: Bob Geldof and Tiger Lily Hutchence

BACKGRID UK 8 FEBRUARY 2019, Image: 412690601, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid UK
Profimedia, Backgrid UK
Tiger Lily Hutchence Geldof s očuhom Bobom Geldofom

Gotovo pola sata nakon tog poziva, ujutro 22. studenog 1997., Michele je stigla u njegovu hotelsku sobu u Ritz-Carltonu u Sydneyju. Kako nije odgovarao, pretpostavila je da je zaspao. Nekoliko sati kasnije našli su ga mrtvog. Istraga je pokazala da je riječ o samoubojstvu, a u policijskom izvješću piše da su ga našli ‘u klečećem položaju okrenutog prema vratima’. Tako se obijesio. Obdukcija je pokazala da je u organizmu imao alkohol, kokain, kodein, Prozac, Valium i još neke tablete za spavanje.

Paula je umrla tri godine kasnije, u 42. godini, od predoziranja heroinom, a na isti je način umrla i njezin i Bobova kći Peaches 2014.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:26