RASKRINKAN

LAŽIRAO RASISTIČKI NAPAD KAKO BI SI UNAPRIJEDIO KARIJERU Tamnoputi gay glumac iz hit serije platio prijateljima da ga srede na ulici, sad je u zatvoru

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.02.2019. u 21:01

Actor Jussie Smollett, 36, appears in a booking photo provided by the Chicago Police Department in Chicago, Illinois, U.S., February 21, 2019. Courtesy Chicago Police Department/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
REUTERS

Jussie Smollett

Američki glumac Jussie Smollett, crnac, otvoreni homoseksualac, koji je tvrdio da je bio žrtva rasističkog i homofobnog napada optuživši za to pristaše predsjednika Donalda Trumpa, pritvoren je u četvrtak jer je organizirao lažni napad kako bi potaknuo karijeru, objavila je policija Chicaga.

Smollett (36), jedna od zvijezda serije "Empire", predao se u 5 ujutro. Dan ranije optužen je za podnošenje lažne prijave i tijekom dana će biti saslušan na sudu Chicaga.

- Glumac i pjevač je pokušao iskoristiti rasizam za promociju vlastite karijere - rekao je šef policije Chicaga Eddie Johnson.

Jussie Smollett je krajem siječnja podnio tužbu u kojoj je naveo da su ga maskirane osobe napale u središtu Chicaga, vrijeđajući ga zbog rase i seksualne orijentacije. Zatim su ga navodno fizički napali i vezali u omču oko vrata te posipali nekom kemikalijom.

Ispričao je i da su mu napadači vikali da su u zemlji MAGA, prema sloganu iz kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa (Make America Great Again).

Prema policiji, dvojica braće, koji su obojica crnci, priznali su da im je Smollett platio da insceniraju napad. Lokalni novinari pronašli su snimke nadzorne kamere dvojice braće kako kupuju stvari koje su navodno upotrijebljene u prijevari, među kojima i crvenu kapu te maske za lice.

Smollett je pod istragom i zbog rasističkog pisma koje je uputio samome sebi. Kad to pismo nije odjeknulo onako kako je očekivao, on je pribjegao organiziranju lažnoga napada na sebe.

Taj lažni napad početno je izazvao niz osuda. Brojne poznate osobe su ga podržale, poput glumice Emme Watson, pjevačice Katy Perry i bivšeg potpredsjednika Joea Bidena te niza drugih demokrata.

Demokratska senatorica Kalifornije i kandidatkinja za predsjedničke izbore 2020. Kamala Harris taj je incident nazvala "modernim pokušajem linča".

Kanal Fox koji prikazuje seriju "Empire" naveo je da "razmatra situaciju i opcije".


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo