U TEŠKOM STANJU

NAJTEŽA BITKA TERMINATORA Tijekom teške operacije došlo je do komplikacija, pa su Arnoldu Schwarzneggeru morali hitno operirati srce...

 Wolfgang Rattay / REUTERS

Arnold Schwarzenegger završio je na hitnoj otvorenoj operaciji srca nakon neuspješne operacije srčanog zaliska.

TMZ u petak javlja da je 70-godišnji bivši Terminator, ali i bivši kalifornijski guverner, u četvrtak zaprimljen u bolnicu Cedars-Sinai jer je imao unaprijed određen termin za operaciju. Inače, bolesti aortnih zalistaka su stanja u kojem svojevrsni ventil između glavne crpne komore srca (lijeve klijetke) i glavne arterije u tijelu (aorte) ne radi ispravno.

Tijekom operacije došlo je do komplikacija, pri čemu su liječnici hitno morali otvoriti Schwarzeneggerovo srce i operirati ga.

Sve je trajalo nekoliko sati. Stanje mu je trenutno navodno stabilno.

TMZ navodi da njegovi srčani problem nisu povezani s uzimanjem steroida, već su naslijeđeni.

U svojoj biografiji iz 2012. "Totalni opoziv: nevjerojatna i istinita priča mog života", Arnold Schwarzenegger otkriva da nije želio trudnoj supruzi Mariji Shriver reći da odlazi na prvu operaciju srca pa joj je rekao da ide na odmor u Meksiko. Liječnik mu je tada rekao da je lud, ispričao je glumac na kanalu CBS.

Schwarzenegger je rođen 30. srpnja u1947. u Austriji, a 2003. je postao guverner Kalifornije i 2006. je dobio novi mandat. Tu dužnost napustio je u siječnju 2011. i od tada je istaknuti aktivist protiv klimatskih promjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:05