OTVORIO DUŠU

NICK CAVE OTVORENO O TUGOVANJU ZA TRAGIČNO PREMINULIM SINOM (15) U potresnoj ispovijesti otkrio kako se nosi sa stravičnim gubitkom

 
Nick Cave
 Marko Todorov / CROPIX

Slavni glazbenik Nick Cave podijelio je s javnošću naijintimnija promipljanja o tragičnoj smrti svog sina Arthura (15), koji je poginuo 2015. godine nakon pada s litice u Brightonu.

Cave je zapravo odgovorio na pismo koje je dobio od jedne obožavateljice koja je napisala 'kako i dalje osjeća nekakvu komunikaciju' s obitelji i prijateljima koji su nedavno preminuli.

Cave je obožavateljici odgovorio: 'Ako volimo onda i tugujemo... I dalje osjećam prisustvo svog sina svuda oko mene, no on možda i nije ovdje.'

Cave je pismo objavio na The Red Hand Files, internetskoj stranici na kojoj komunicira s obožavateljima.

Jedan američka obožaveteljica poručila je australskom umjetniku kako je u samo nekoliko godina doživjela smrt oca, sestre i svoje velike ljubavi te kako ima osjećaj da i dalje ima neku vrstu komunikacije sa njima, uglavnom kroz snove.

Zatim je upitala Cavea osjećaju li on i njegova supruga Susie prisutnost svog sina i imaju li neku vrstu komunikacije s njim.

Cave se prvo zahvalio na 'prekrasnom' pitanju, a zatim i podijelio svoja iskustva kako se on nosi sa tugom.

- Tuga i ljubav su zauvijek isprepleteni. Tuga je grozan podsjetnik na našu ljubav, a s tugom, kao i s ljubavlju, nema pregovora. Unutar tog vrtloga postoje svakakve ludosti: duhovi koji nam dolaze u snovima, u našoj boli. To su dragocjeni darovi koji su toliko stvarni koliko mi želimo da budu. To su duhovi koji nam pokuzaju put kako izaći iz tame, poručio je Cave obožavateljici, a zatim dodao kako osjeća Arthurovo prisustvo svakog dana.

- Obraća mi se svaki dan, vodi me, iako možda nije ovdje. Duhovi su u biti ideje, a poput ideja, ovi duhovi pričaju o mogućnostima. Zato slijedite svoje ideje, jer se na drugoj strani tih ideja nalaze promjena, rast i pokajanje. Pričajte sa svojim duhovima jer njihove ruke su te koje nas vraćaju u svijet iz kojeg smo izbačeni, poručio je slavni umjetnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:54