TRAUMATIČNO DJETINJSTVO

'NIJEDAN OD TIH METAKA NIJE NAS POGODIO, TO JE ČUDO' Poznata glumica progovorila o trenutku kad joj je mama ubila tatu koji je počeo pucati po njima

 
Charlize Theron
 Lev Radin / Zuma Press / Profimedia

Holivudska glumica Charlize Theron kaže da se ne srami pričati o trenutku kad joj je mama ubila tatu u samoobrani. Ona je imala 15 godina kad je pijani otac pucao vrata sobe u kojoj se skrivala s mamom, prenosi BBC.

- Nijedan od tih metaka nas nije pogodio što je pravo čudo. Ali u samoobrani mama je stala na kraj tome. Što više razgovaramo o tim stvarima to više shvaćamo da nismo sami u nijednom problemu - rekla je za NPR.

Theron je odrasla na farmi nedaleko od Johannesburga u Južnoj Africi s majkom Gerdom i ocem Charlesom. Svojeg tatu opisuje kao ‘jako bolesnog čovjeka’ i otkriva da je život s alkoholičarom ‘prilično bezizlazna situacija’.

- Ta svakodnevna nepredvidljivost života s ovisnikom je ono što ostaje u vama i postaje na neki način dio vas za cijeli život, a ne samo taj jedan događaj koji se završio u jednoj večeri. Moj otac je tad bio toliko pijan da je čudo kako je uopće stajao na nogama kad je u kuću ušao s pištoljem.

Mama i ja smo se sakrile u moju spavaću sobu i naslonile se na vrata jer je on pokušavao provaliti. Zato smo obje iznutra leđima držale vrata da ih ne gurne. Tad se odmaknuo i samo propucao vrata tri puta. Nijedan od tih metaka nas nije pogodio što je pravo čudo. A onda je mama u samoobrani stala na kraj tome - ispričala je uspješna glumica. Dodala je da je nasilje koje je doživjela u obitelji, nešto što se dogodilo mnogima:

- Ne sramim se pričati o tome jer doista vjerujem da što više pričamo o tim stvarima, to više shvaćamo kako nismo sami u svemu tome. Za mene, to je uvijek bila borba s činjenicom da sam odrasla uz ovisnika i kakve je to posljedice ostavilo na mene.

Gerda Jacoba Aletta Maritz (mother) and Charlize Theron at the New York Premiere of
Stars Image Bank / KCS Presse / Profimedia
Charlize Theron s majkom Gerdom

Oscarom nagrađena Theron prisjetila se trenutka i kad ju je jedan redatelj neprimjereno pipkao kad ju je pozvao na audiciju u svoj dom. Ispričala je da se ona njemu ispričala prije nego što je otišla zbog čega je kasnije bila jako ljuta na samu sebe.

- Jako sam sebe krivila što nisam izgovorila prave riječi, što mu nisam rekla da se gubi, što nisam napravila ništa od onoga što zamišljamo da ćemo u takvoj situaciji učiniti - priznala je.

Tom se tematikom bavi novi film u kojem glumi, ‘Bombshell’. Igra TV voditeljicu, jednu od zaposlenica američke televizije Fox News, koja s ostalima optuži jednog od direktora za seksualno uznemiravanje.

- Film istražuje sivu zonu seksualnog uznemiravanja. Ne radi se uvijek o fizičkom napastvovanju, ne radi se uvijek o silovanju. Mnoge žene imaju psihološke posljedice zbog neprimjerene komunikacije, dodira ili prijetnji da će izgubiti posao. Sve su to stvari s kojima sam se i ja susrela u karijeri - rekla je Theron.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:42