'KREATIVNE RAZLIKE'

NOVI BOND U PROBLEMIMA Slavni redatelj i oskarovac otpušten sa snimanja: 'Za sve su krive razmirice oko ruskog zlikovca i Daniel Craig!'

Daniel Craig i Danny Boyle (u krugu)
 Profimedia/Getty

Poznati britanski redatelj i oskarovac Danny Boyle ipak neće biti na čelu stvaranja nove misije agenta 007 čiji će se dio snimati i u Hrvatskoj.

Boyle je trebao režirati 25. nastavak čuvene filmske franšize o Jamesu Bondu, a vijest su i službeno potvrdili producenti filma Michael G. Wilson i Barbara Broccoli te glavni glumac Daniel Craig koji će poznatog špijuna zaigrati peti put.

- Michael G. Wilson, Barbara Broccoli i Daniel Craig danas su objavili da je zbog kreativnih razlika Danny Boyle odlučio da neće režirati Bond 25 - stoji u objavi na službenom Twitter profilu ovog filma.

No u industriji zabave krenula se nagađanja kako je glavni razlog Boyleovog odlaska scenarij i producenti koji nisu zadovoljni odlukom da se film fokusira na trenutne političke tenzije oko Rusije.

Navodno je i Daniel Craig iskazao nezadovoljstvo angažmanom Tomasza Kota kao glavnog negativca. Ovaj 41-godišnji poljski glumac je dosta neuobičajen izbor za izbor Bondova protivnika, čija je najznačajnija uloga ona iz ljubavne drame 'Hladni rat', smještena u Europu 50-ih godina prošlog stoljeća.

Bez Craiga ne prolazi niti jedna važna odluka u Bondovoj franšizi, a pogotovo oko izbora glumaca.

- Niti jedna Bondova djevojka nije dovedena bez njegovog pristanka, kazao je izvor sa snimanja Telegraphu.

Problemi, kako tvrde izvor, nisu nastali zbog Boyleovog inzistiranja na 'modernom pogledu na Hladni rat', već su sukobili oko izbora glumaca.

Također, Barbara Broccoli i ostatak producentskog tima, navodno su bili toliko 'zapeli' za Boylea, da su pristali i stari scenarij staviti 'na čekanje'. Ono što je Broccolli potpuno razljutilo bilo je Boyleovo inzistiranje na potpuno novoj ekipi i dovođenju svog starog suradnika Johna Hodgea kao glavnog scenarista, te poprilično kontroverzan novi scenarij.

Izniman talent

Boyle je režirao film “Milijunaš s ulice” iz 2008. godine, koji je dobio osam Oskara, a u svibnju ove godine je objavljeno da će biti redatelj novog Jamesa Bonda. Tada su producenti Broccoli i Wilson u izjavi rekli da je Boyle “iznimno talentiran”. Privatno veliki obožavatelj Jamesa Bonda, koji je također bio i umjetnički direktor za svečanost otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine koje pamtimo po čuvenim scenama Daniela Craiga kao Jamesa Bonda i britanske kraljice Elizabete II., bio je logičan odabir za novog redatelja.

No, zbog “kreativnih razlika” Boyle je odstupio, a na njegovo mjesto nije angažiran novi redatelj, iako je film čiji je vlasnik MGM trenutno u pretprodukciji, dok sama produkcija treba započeti već u prosincu u Londonu, a u siječnju sljedeće godine najpoznatiji svjetski špijun treba stići i u Hrvatsku, odnosno u Dubrovnik koji će poslužiti kao filmski set za novi hollywoodski blockbuster. Procjenjuje se da bi Hrvatska mogla kapitalizirati u iznosima vrijednim više desetaka milijuna kuna.

Velike zarade

Premijera 25. nastavka Jamesa Bonda, jedne od najvrednijih franšiza u filmskoj industriji, u Velikoj Britaniji će premijerno biti prikazana 25. listopada 2019. godine.

Posljednji iz franšize, film “Spectre” iz 2015., koji je režirao Sam Mendes, zaradio je 880 milijuna dolara od prikazivanja u kinima, a Mendes je režirao i “Skyfall” iz 2012., koji je zaradio preko milijardu dolara.

Istovremeno, oglasio se i glumac Idris Elba, poznat po seriji “Luther”, koji je već duže vrijeme na glasu kao novi James Bond, nasljednik Daniela Craiga koji je najavio da s ovim filmom završava svoju 12-godišnju misiju u 007 franšizi. U intervjuu za “Good Morning Britain” povodom premijere filma “Yardie” u kojem se prvi put okušao u redateljskoj ulozi, Elba je kratko i oštro odgovorio na pitanje o kojem se šuška već mjesecima. Voditeljica ga je izravno pitala postoji li mogućnost njegova angažmana kao novog Jamesa Bonda, a on je na to odmah odgovorio: “Ne!”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:58