ODLAZAK GLAZBENE IKONE

OTKRIVEN UZROK SMRTI LEGENDARNOG FRONTMENA GRUPE PRODIGY Keitha Flinta (49) pronašli su jutros bez svijesti, nije mu bilo pomoći

 
 Toru Hanai/Herwig Prammer/Reuters / Profimedia, Capital pictures

Glazbenik i pjevač benda Prodigy, Keith Flint, pronađen je mrtav u svom domu u Dunmow, u Essexu. Imao je 49 godina, javljaju britanski mediji.

Policija se od jutros nalazi na imanju glazbenika, no smrt ne tretiraju kao sumnjivu. Članovi benda naknadno su na društvenim mrežama objavili da si je glazbenik oduzeo život. Glasnogovornik policije u Essexu je rekao:

- Pozvani smo jutros oko 8 i 10 sati zbog zabrinutosti za zdravlje muškarca. Kad smo stigli, nažalost, 49-godišnji je muškarac proglašen mrtvim na mjestu. Njegova najbliža rodbina je obaviještena. Smrt nije sumnjiva, a tijelo će biti predano na obdukciju.

Glasnogovornica hitne službe rekla je da je hitna pomoć stigla malo iza osam sati ujutro na dojave da se muškarac onesvijestio. Nažalost, više mu nisu mogli pomoći.

O smrti člana obavijestio je i bend na Facebooku. Na službenoj stranici Prodigy je objavio:

- S velikim šokom i tugom možemo potvrditi smrt našeg brata i najboljeg prijatelja Keitha Flinta. Pravi pionir, inovator i legenda. Zauvijek će nam nedostajati.

Na službenoj stranici na Instagramu Liam Howlett je potvrdio da se radi o samoubojstvu:

- Vijesti su istinite. Ne mogu vjerovati da ovo pišem, ali naš brat Keith si je uzeo život tijekom vikenda. U šoku smo, ljuti, zbunjeni, slomljenog srca... RIP, brat Liam.

Bend Prodigy proizašao je ranih devedesetih iz underground rave kulture, no otpočetka su se isticali i iskakali sa scene, posebni i originalni na više načina. Buntovnički stav i nemilosrdni ritam u kombinaciji s drskim i provokativnim tekstovima te divljim i glasnim nastupima, izdvajali su ih od ostatka elektroničke scene. Osim toga, bili su među rijetkima u elektronskoj glazbi koji nisu nastupali u formaciji Dj plus MC, već kao punk rock bend.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 14: Keith Flint and Maxim Reality of 'The Prodigy' performing at Alexandra Palace on November 14, 2018 in London, England., Image: 396246129, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Capital pictures
Profimedia, Capital pictures
Keith Flint i Maxim Reality

Kroz nekoliko su se godina pretvorili u jedan od najutjecajnijih britanskih bendova. Sa singlovima ‘Firestarter’ i ‘Breathe’ 1996. Dosegli su prva mjesta na britanskim glazbenim ljestvicama.

Premda je bend osnovao Liam Howlett, tekstopisac i glavni kompozitor, koji je 2016. uoči koncerta u zadarskim Jazinama dao ekskluzivan intervju za Nedjeljni Jutarnji, Flint je postao ikona benda. S brojnim tetovažama i piercinzima, ‘rogovima’ na glavi i jakom šminkom, te nevjerojatno energičnim nastupima nametnuo se kao prepoznatljivo lice benda.

Rođen 17. rujna 1969. u Redbridgeu, Istočnom Londonu, kao dijete je preselio u Essex. Liama je upoznao u jednom od underground rave klubova čija je scena u to vrijeme cvjetala. Brzo su shvatili da dijele ukus u glazbi. Flint je u počecima benda bio samo plesač dok nije za pjesmu ‘Firestarter’ dobio ulogu glavnog vokala.

FILE PHOTO: British singer Keith Flint of techno group
Alessia Pierdomenico / REUTERS
Keith Flin

Flint je godinama bio u vezi s voditeljicom Gail Porter. Zvali su ih ‘Ljepotica i zvijer’ zbog razlike u izgledu, a potom se oženio za japansku DJ-icu Mayumi Kai. Bio je strastveni motorist i imao je vlastiti motoristički tim, Team Traction Control, s kojim je sudjelovao na natjecanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 18:54