CIJENA USPJEHA

Otkrivena prava istina o mami najslavnijih manekenki svijeta, branila je kćerima hranu: 'Pariz i Milano vole djevojke koje su mršave'

 
 Screenshot / YouTube

Prije nego što su postale jedne od najslavnijih manekenki na svijetu, Gigi i Bella Hadid su se pojavile s majkom u reality seriji ‘The Real Housewives of Beverly Hills’. Prisjećajući se njihovih tinejdžerskih dana američka televizija Bravo objavila je miks scena iz serije u kojima između ostalog njihova mama Yolanda Hadid inzistira da se drže dijete i obeshrabruje Gigi od igranja odbojke jer će postati ‘previše mišićava’.

- Odbojka je vrlo muževan sport. Manekenstvo je pak jako ženskasto - kaže Yolanda tada 17-godišnjoj Gigi dok priprema obiteljsku večeru u epizodi emitiranoj 2012.

Yolanda je također bila slavna manekenka prije nego što se odlučila posvetiti obitelji, a prema kćerima je uvijek bila brutalno iskrena kad je bila riječ o uspjehu u modnom svijetu. Majka troje djece objašnjava kako najstarija kći (Gigi) želi postati manekenka, ali odjednom joj nedostaje vrijeme koje je provodila na odbojci.

- Ona mora početi graditi tu karijeru, a to ponekad znači da se moramo odreći nekih stvari koje volimo raditi. Te cure treniraju po četiri sata poslije škole pa su im i tijela velika i nabildana. A i osim toga, one jedu kao muškarci! Želim da se Gigi razvije kao žena - kaže Yolanda u kameru.

Danas 23-godišnja Gigi u epizodi priznaje kako je neko vrijeme u školu svaki dan nosila široku, sportsku odjeću, a njezina majka priznaje:

- Mislila sam da je lezbijka...

U jednoj drugoj sceni Gigi se priprema za snimanje, a Yolanda sjedi preko puta nje. Tinejdžerica ima rođendan i najviše se veseli torti i činjenici da će imati dan bez dijete.

- Jako sam uzbuđena zbog hrane. Većina hrane koju jedemo je zapravo srčani udar u obroku, ali bit će super… - kaže Gigi.

Yolanda joj dozvoljava veselje, ali odmah je upozorava da mora ostati mršava ako se želi baviti ovim poslom:

- Može imati jednu večer i prevariti dijetu, ali onda se moraš vratiti redovnoj prehrani. Znaš, Pariz i Milano vole djevojke koje su mršave.

Screenshot / YouTube
Gigi i Yolanda Hadid

Da ne ispadne da je mama samo grdi, u jednom trenu joj kaže:

- Jako dobro ti ide, Gigi, odlično sve to radiš. Zar nisi ponosna? Jako je teško vježbati šest dana u tjednu. Teško je ne jesti slatko i jako je teško jesti salatu svaki dan, ali vidiš da se isplati.

Većina video klipova vrti se oko Gigi i izgradnje njezine manekenske karijere, ali pojavljuje se i Bella koja se u to vrijeme još nije ozbiljno počela baviti modelingom. Sljedeća nas scena vodi na zabavu povodom Gigine mature. No, i u takvoj prilici razgovor s majkom opet skreće na prehranu nakon što je iznenade s tortom na kojoj je jedna od njezinih profesionalnih fotografija.

Premda joj je upravo Yolanda naručila tortu, čini se kao da se svim silama bori da Gigi ne uzme ni zalogaj.

- Ovo je najteža stvar u našoj dijeti - kaže kćeri dok ona reže tortu.

- Ali moram uzeti griz za sreću - odgovara joj Gigi, no Yolanda ne djeluje sretno. Na koncu je Gigi uvjeri da i ona uzme griz, no to djeluje prilično čudno s obzirom da bivša manekenka odgrize mrvicu i odluči da joj je dosta.

- Gigi je odgovorna za vlastitu prehranu, ali ako želi biti u top formi, mora ispravno birati - kaže Yolanda. Majka zapravo nije baš podržala kći ni u njezinom nastojanju da studira. Sljedeća nas scena vodi u New York 2013. gdje Gigi useljava u svoj prvi stan. Želja joj je bila studirati kriminalističku psihologiju, no majka se s tim nije složila.

- Oduvijek sam mislila da bi trebala uzeti godinu dana slobodno i samo raditi, tako da zaradi što više novaca. Ali ona to nije htjela - žali se Yolanda i dodaje da, kad je već morala popustiti oko fakulteta, onda je inzistirala da živi u stanu, a ne u domu s drugim studentima:

- Nisam htjela da Gigi živi u studentskom domu jer sam htjela da se nalazi više u poslovnom okruženju. Djeca stalno tulumare, izlaze, opijaju se, a ja sam htjela da se fokusira na karijeru jer se za to morala ustajati u pet ujutro i odlaziti na cjelodnevna snimanja. Znate, to mi je bilo važno.

Yolandi se postvarila želja kad je Gigi ipak odustala od studija i posvetila se manekenstvu. Bella se s druge strane od početka željela fokusirati na modeling, no mama ju je upozorila da ne smije odustajati od škole dok god ne zarađuje cifre sa šest znamenki.

Screenshot / YouTube
Bella i Gigi Hadid

Video objavljen na YouTubeu pregledan je više od tri i pol milijuna puta. Mnogi gledatelji su ogorčeno komentirali majčinu posesivnost i ambiciju.

‘Ajme, mama je užasna, ja bih pobjegla od nje’, ‘Uvijek me bilo baš briga za Bellu i Gigi, ali nakon što ovo vidim…. Žao mi ih je’, ‘Ovo me jako rastužuje… Ja bih imala užasan manjak samopouzdanja da se mama prema meni tako ponaša’, samo su neki od komentara.

Mnogi su također primijetila kako se Bella u nekoliko godina, za razliku od Gigi, jako promijenila.

‘Još uvijek ne razumijem kako Bella utječe na cijelu generaciju kao manekenka s licem posve izmijenjenim od plastičnih operacija, a nitko o tome ne priča’, ‘Bellino lice je potpuno drugačije’ i ‘A onda nam prodaju da Bella nije imala plastičnih operacija i da se prirodno promijenila’ komentari su na temu Bellinog izgleda.

Otkako je započela manekensku karijeru 2013. kruže glasine da je Bella imala nekoliko estetskih korekcija poput operacije nosa i drugih promjena na licu. Ona je oduvijek to čvrsto negirala.

Gigi i Bella danas su među deset najpopularnijih manekenki na svijetu, a i njihov brat Anwar (19) je zvijezda modnih pista.

Naravno, ima i onih koji se slažu s Yolandom i kažu da je samo bila iskrena i da cure vjerojatno ne bi bile gdje su danas da ih nije gurala...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:39