TRAGEDIJA

POGINUO ŠABAN ŠAULIĆ U nesreći u Njemačkoj život izgubio 'kralj narodne glazbe', jedan od najpoznatijih folk pjevača na području ex Jugoslavije

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.02.2019. u 12:52

Danijel Soldo / CROPIX

Šaban Šaulić

 

Jedan od najpoznatijih pjevača narodne glazbe na području bivše Jugoslavije Šaban Šaulić (67) doživio je u Njemačkoj tešku prometnu nesreću, a prema informacijama više medija u Srbiji, doktori su izgubili bitku za njegov život.

Vijest o njegovoj smrti za Večernje novosti potvrdio je njegov zet Bata Marković, koji je samo kratko izjavio da je cijela obitelj u šoku.

Šaulić je, prema dosadašnjim neslužbenim informacijama, u automobilu bio s vozačem i kumom, vraćajući se iz Bielefelda u Sjevernoj Rajni Vestfaliji gdje je ranije imao nastup.

Prema prvim saznanjima koje su objavili beogradski mediji, Šaulić je automobilom krenuo ka zračnoj luci kada se dogodila nesreća u kojoj je teško ozlijeđen, a kasnije je potvrđeno da je umro u lokalnoj bolnici.

Kako stoji u priopćenju policije, u kojem se ne navode imena žrtava, nesreća se dogodila oko 7 sati ujutro kada je vozilo marke Mazda 6 u blizini grada Gueterslohea na dijelu autoceste na kojoj je zbog gradilišta otežana vožnja, naletjelo na osobni automobil Seat Ibiza u kojem se nalazio Šaulić i dva suvozača.

34-godišnji vozač Mazde koji je lakše ozlijeđen, vozilom je upravljao u pijanom stanju i bez vozačke dozvole.

Od siline udarca oba vozača su izgubila kontrolu nad vozilima i udarila u zaštitnu ogradu. Tom prilikom su sva trojica vozača iz Seata teže ozlijeđena, a osoba koja se nalazila na suvozačevom mjestu je u toku prijepodneva od ozljeda umrla u bolnici.

Zbog očevida i uklanjanja automobila  promet je bio blokiran pet sati.

 

Šaulića su mnogi smatrali 'kraljem narodne glazbe'.

Srpski pjevač rođen je 6. rujna 1951. u Šapcu, dio djetinjstva proveo je u Bijeljini odakle mu je majka Ilduza, a kasnije je s obitelji živio u Beogradu. Kako piše Oslobođenje, imao je skromno djetinjstvo jer mu roditelji nisu imali stalne prihode. Otac je prodavao lutriju, majka igračke, a na Šabana je uglavnom pazila sestra.

Navodno je osim za glazbu bio jako talentiran za sport, no stric Alija je smatrao da će bolje zaraditi glazbom. Jednom ga je prilikom odveo u kafić gdje je Šaban zapjevao i oduševio goste. U taj se kafić često vraćao, vježbao, a onda je za izdao prvu singlicu sa četiri pjesme: ‘Dajte mi utjehu’, ‘Zasviraj mi cigo tužnu pjesmu’, ‘Ne plači srce’ i ‘U kafani ja usamljen’. Imao je 18 godina i tad se preselio u Beograd što mu je teško palo. Navodno je bio stidljiv i povučen, a Beograd je za njega bio velik grad gdje je bio gotovo nepoznat.

 

U braku sa suprugom Gordanom dobio je troje djece, kćeri Ildu i Sanelu i sina Mihajla. Imao je i izvanbračnog sina Roberta kojeg je priznao. Govorio je da je za odgoj i podizanje djece uglavnom zaslužna supruga jer je on često putovao.

Do 2002. nosio je periku, no tad se s novim albumom odlučio na promjenu. Od stresa je navodno najviše volio s obitelji pobjeći u kuću u Srijemu gdje je obožavao pecati, piše Oslobođenje.

Prije pet mjeseci je zbog ‘boli u grudima’ primljen u bolnicu, ali nakon toga je nastavio nastupati, a posljednji koncert održao je večer prije tragične pogibije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo