POLICIJA ISPITALA UZUNOVIĆA

SKANDAL U TEATRU Glavni glumac u predstavi navodno ošamario balerinu i konobaricu, on ima svoju stranu priče

Tanasije Uzunović na večeri poezije u Udruženju književnika Srbije 2013.
 Screenshot / YouTube

Srpski glumac koji iza sebe ima gotovo stotinjak uloga, Tanasije Uzunović, našao se u središtu skandala. Navodno se u kafiću Narodnog pozorišta u Beogradu u ponedjeljak navečer fizički obračunao s balerinom i konobaricom.

Kako neslužbeno doznaje Blic, Uzunović je ošamario balerinu D.K. i konobaricu koja je u tom trenutku radila. Odmah je pozvana policija i obje su potvrdile da ih je Uzunović ošamario, odnosno udario.

Do sukoba je došlo nakon predstave ‘Put u Damask’ u kojoj Uzunović glumi. Policija je ispitala sve koje je zatekla u kafiću, a glumac ih je čekao u drugom kafiću gdje im je ispričao svoju verziju događaja.

- Nikakav šamar nije bio. Bila je buka, užasna u kafiću, tolika da nisam mogao poslije predstave popiti piće. U pet sati sam došao odigrati predstavu ‘Put u Damask’, ali bilo je toliko bučno da nisam mogao sjediti, rekao sam im da smanje malo, ali nisu htjeli. Otišao sam, odigrao predstavu i vratio se. Popio sam bezalkoholno pivo i zamolio ponovno tu istu radnicu koju sam zamolio kada sam dolazio prije predstave, da smanji buku. Oni su plesali po stolovima, bilo je pijano društvo. Pozvao sam vlasnicu koja je balerina u Narodnom pozorištu pa sam i nju zamolio da smanje muziku, na što je ona rekla da ja u životu nisam zaradio te pare koje je ona dala Narodnom pozorištu. Rekla mi je da ona može raditi što god hoće, a ja njoj da imam ista prava kao oni - rekao je za Blic i dodao:

- Pijana mi se derala na uho i pljuvala me, kada moram tako reći. Samo sam je rukom odmaknuo, da sam je udario, nešto bi se vidjelo. Ispričao sam policiji o čemu se radi, a oni su naravno sve shvatili jer ovo nije prvi put.

Tužitelj je rekao da će 76-godišnji glumac biti kazneno prijavljen ako se utvrdi da su balerina i konobarica zadobile teže tjelesne ozljede. Liječnički nalaz još nije objavljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:37