ISPOVIJEST BIVŠE ČLANICE

U PAKLU SCIJENTOLOGIJE Djeci Toma Cruisea 'ispirali' su mozak i huškali ih protiv majke, a John Travolta prizivao je duha Thetana ne bi li oživio sina

 
Nicole Kidman i Tom Cruise sa sinom Connorom i kćeri Isabellom (1996. godina)
 Patrick Riviere / Getty Images

Britanka Samantha Domingo (51), bivša snaha svjetski poznatog opernog pjevača Plácida Dominga (78), u scijentološkoj crkvi provela je duge 22 godine, a sad je u ekskluzivnom intervjuu za Daily Mail otkrila mračne tajne kulta koji je "zarobio" mnoge poznate ličnosti.

Dok je boravila u scijentološkom centru u Los Angelesu, Sam se družila s glumačkim zvijezdama Tomom Cruiseom (57), Johnom Travoltom (65) i Jadom Pinkett Smith (47), a ono čemu je svjedočila sad je odlučila podijeliti s javnosti kako bi upozorila ljude na sve opasnosti mračnoga kulta.

- Moja djeca družila su se s Connorom i Isabellom, djecom Toma Cruisea i Nicole Kidman. Kad se Nicole 2001. napokon odlučila razvesti, počela je indoktrinacija njezine djece...

Ispirali su im mozak, učili su ih da trebaju mrziti vlastitu majku, smatrati je nepodobnom i lošom ženom... Ta djeca živjela su u izoliranom kampu za obuku gdje su ih danonoćno nadzirali starješine...

Gledajte, ako si dio Tomove obitelji, moraš biti scijentolog, u protivnom ćeš biti potpuno izopćen, baš poput njegove 13-godišnje kćeri Suri - izjavila je Sam Domingo.

SYDNEY, AUSTRALIA - JANUARY 24: Actors Nicole Kidman and husband Tom Cruise arrive at Sydney Kingsford Smith airport and introduce their children Connor and Isabella to the media January 24, 1996 in Sydney, Australia. (Photo by Patrick Riviere/Getty images)
Patrick Riviere / Getty Images
Nicole Kidman i Tom Cruise sa sinom Connorom i kćeri Isabellom (1996. godina)

Dodala je kako ju je najviše rastužila činjenica što scijentolozi i dan danas koriste Cruiseovu djecu za vlastitu promidžbu - naime, 26-godišnja Isabella u ožujku ove godine u Londonu je predstavljena kao zaštitno lice scijentologije, a na njihovu skupu govorila je kako je "zahvaljujući njihovoj crkvi napokon pronašla i postala svjesna dijela sebe koji joj je uvijek nedostajao".

Sam, koja je zajedno s tri kćeri - Palomom (22), Victorijom (20) i Danijelom (17) - te bivšim suprugom Plácidom Jr napustila kult, prisjetila se i obiteljske tragedije Johna Travolte.

- Kad mu je sin Jett 2009. tragično preminuo tijekom obiteljskog odmora na Bahamima u dobi od samo 16 godina, John ga je pokušao 'oživjeti' - zapovijedio je Thetanu, tzv. duhu scijentologije, da uđe natrag u sinovo tijelo...

Naime, scijentolozi vjeruju kako spomenuti duh 'odabire' (ljudsko) tijelo u kojem će živjeti tek nakon rođenja. Izgubite li dijete prije rođenja, ne morate se brinuti, jer to je onda samo prazna ljuska. Slično vrijedi i za smrt - nakon što umrete, Thetan samo iziđe iz vašeg tijela i uđe u drugo - objasnila je bivša snaha opernog diva Plácida Dominga.

JETT TRAVOLTA, the 16-year-old son of actors JOHN TRAVOLTA and KELLY PRESTON, died at their vacation home in the Bahamas, after apparently hitting his head in the bathtub. He reportedly had a history of seizures. PICTURED: JOHN TRAVOLTA and KELLY PRESTON with daughter ELLA BLEU and son JETT in undated family photo., Image: 28863327, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
John Travolta i Kelly Preston s kćeri Ellom Bleu i sinom Jettom koji je tragično preminuo 2009. u dobi od samo 16 godina

Kad je nekoliko mjeseci poslije tragedije Travoltina supruga Kelly Preston (56) ostala trudna, scijentolozi su joj objasnili kako je Thetan njezina pokojnog sina Jetta ušao u novorođenog Bena.

Što se tiče Jade Pinkett Smith, Samantha Domingo tvrdi kako je glumica vrbovala nove slavne članove, a za to je od scijentoloških starješina dobivala i pozamašnu proviziju.

Domingo je svjedočila i velikom poniženju koje je svojedobno doživjela glumica Kirstie Alley (68) - nju su, naime, oštro kaznili jer je, dok je bila u tzv. reviziji (procesu dolaženja do spasenja), popila čašu vina i tako prekršila stroga scijentološka pravila.

- Doslovce je morala preklinjati niže rangirane članove da je prime nazad u kult. Skupljala je potpise, molila za oprost... To je zbilja bilo tužno gledati - prisjetila se Sam.

369758 01: File Photo: Kirstie Alley Appears In A T.V. Still From Her Television Show
Getty Images
Kirstie Alley

Opisala je i vlastitu agoniju koju je prošla kao bivša članica scijentologije. Naime, snaha Plácida Dominga tvrdi kako ju je kult prisilio da ode na pobačaj, što je ona i napravila.

- Kad sam im rekla da sam trudna, mislila sam da će me samo prebaciti u neku manju podružnicu crkve, gdje nije bilo toliko stresa i obveza, ali ne... Poslali su me u kliniku koja besplatno izvodi abortuse jer moj nisu htjeli platiti - čak su mi savjetovali da lažem liječnicima da sam beskućnica kako se moje ime ne bi povezalo s kultom...

Poslije su me smjestili u tajnu scijentološku kuću gdje sam morala proći kroz 'reviziju' (u ovom slučaju svojevrsno savjetovanje) kako bih se oporavila od traume. Tjedan dana poslije vratili su me na posao kao da se ništa nije dogodilo - otkrila je Britanka.

Nedugo nakon toga, njezin brak sa scijentologom Mikeom Gomesom (s kojim je bila prije Plácida) okončan je - Samantha supruga više nikad nije vidjela, a papire o razvodu scijentološki starješine poslali su joj internim e-mailom.

Drugog supruga, Plácida Dominga Juniora (53), također je upoznala unutar kulta, koji se zapravo protivio njihovoj vezi - u očima scijentologa oni jednostavno nisu bili dobar par. U roku od nekoliko tjedana Domingo je prisilno poslana u tzv. "Projektnu skupinu za rehabilitaciju", svojevrsni radni logor za članove koji su navodno počinili zločine protiv crkve, piše Daily Mail.

Queen Sofia of Spain and King Juan Carlos of Spain celebrate Queen Sofia's 80th birthday at the Superior School of Music with a concert attended by various guests  Featuring: PLACIDO DOMINGO, HIS WIFE AND HIS SON Where: Madrid, Spain When: 02 Nov 2018, Image: 394039397, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, The Photo One
Profimedia, The Photo One
Plácido Domingo sa ženom i sinom Plácidom Juniorom

- Ondje su me držali oko godinu samo kako bi me udaljili od Plácida... Bila sam u podzemnoj jami točno ispod bulevara Hollywood u Los Angelesu. Morala sam prolaziti kroz tunele i ribati masnoću s njih, svaki dan po deset sati dnevno. Sve je bilo puno štakora i žohara - prisjetila se Sam.

Španjolski operni pjevač Plácido Domingo, otac njezina supruga, oduvijek je, kaže, prezirao opskurni kult, ali sinu je plaćao brojne scijentološke tečajeve jer je to bio jedini način da zadrži kakav-takav kontakt s njim.

- Iskeširao je najmanje dva milijuna dolara, ali nikad nije pristao postati njihovim članom - rekla je Samantha.

Glasnogovornik scijentološke crkve opovrgnuo je sve njezine tvrdnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:47