SVAĐA OKO OSTAVŠTINE

UDOVICA PREMINULOG ČLANA TUŽILA BEND TOTO Tvrdi da joj zvijezde 80-ih ne daju ni uvid u financije iako joj duguju veliku svotu za tantijeme

 
Bubnjar Jeff Porcaro
 Screenshot / YouTube

Udovica jednog od osnivača grupe Toto, koja je prošli tjedan napunila malu dvoranu Doma sportova u Zagrebu i oduševila publiku, kaže da je ostatak benda zakida za zaradu koja joj pripada iako sami i dalje zarađuju na starim hitovima poput ‘Africe’, piše TMZ.

Susan Porcaro-Goings tvrdi da joj je suprug Jeff Porcaro ostavio svu svoju imovinu kad je umro 1992. Prema takvoj oporuci Susan ima pravo i na zaradu od tantijema. Protiv njih je zato podignula tužbu u kojoj tvrdi da joj preostala dva originalna člana benda, Steve Lukather i David Paich, isključuju iz odluka i ne daju joj uvid u financije.

Premda je u nekoliko navrata zatražila izvještaj o zaradi, Steve i David ignorirali su njezine molbe.

Ističe da je Jeff bio član zaklade Toto kao suosnivač benda uz Paicha. Dodaje i da se njezin muž dosjetio imena pod kojim se bend proslavio, i to nakon što su pogledali film ‘Čarobnjak iz Oza’. osim toga ‘Africa’ je njegova autorska pjesma koju potpisuje također s Paichem.

Susan tužbom želi samo dobiti ono što smatra da joj pripada.

Toto je u petak, 9. ožujka, u rasprodanoj Maloj dvorani Doma sportova održao izvrstan koncert koji je publiku vratio u osamdesete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:36