IN MEMORIAM

UMRO GLUMAC KOJI JE UTJELOVIO JEDNOG OD NAJOMILJENIJIH FILMSKIH LIKOVA Otišao je Peter Mayhew, legendarni Chewbacca iz serijala 'Ratovi zvijezda'

 
 Profimedia

Peter Mayhew, glumac koji je utjelovio Chewbaccu, jednog od najomiljenijih likova kultne filmske franšize 'Zvjezdani ratovi', umro je u dobi od 74 godine, potvrdila je u četvrtak njegova obitelj.

- S velikom tugom i žaljenjem želimo podijeliti vijest da je Peter preminuo, navodi se na službenom Mayhewovom profilu na Twitteru, a u potpisu objave je njegova ožalošćena obitelj.

Mayhew, čije se lice nije vidjelo ni u jednom od filmova iz franšize 'Ratova zvijezda', jer mu je cijelo tijelo uvijek bilo odjeveno u kostim Wookieeja, umro je u utorak u svojoj kući, izvijestila je njegova obitelj, ali nije navela uzrok smrti.

Visoki mršavi glumac prvi je puta nastupio kao popularni Chewbacca u filmu "Ratovi zvijezda - Nova nada" iz 1977. godine, a nastupio je u još četiri filma u blockbuster seriji - "Imperija uzvraća udarac", "Povratak Jedija", "Osveta Sitha" i "Probuđena sila".

Također je radio kao konzultant na završnom filmu serije iz 2017. "Posljednji Jedi", pomažući u podučavanju svog nasljednika u ulozi Chewbacce, finskoga glumca Joonasa Suotamoa.

- Napustio nas je tijekom večeri 30. travnja. Obitelj je posljednje trenutke provela uz njega, u njegovu domu na sjeveru Teksasa, navela je Mayhewova obitelj u objavi na Twitteru.

, Image: 270461711, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy
RELEASE DATE: May 25, 1977
TITLE: Star Wars: Episode IV - A New Hope
STUDIO: Lucasfilm
DIRECTOR: George Lucas
PLOT: Luke Skywalker joins forces with a Jedi Knight, a cocky pilot, a wookiee and two droids to save the universe from the Empire's world-destroying battle-station, while also attempting to rescue Princess Leia from the evil Darth Vader
PICTURED: PETER MAYHEW as Chewbacca
(Credit: © Lucasfilm/Entertainment Pictures/ZUMAPRESS.com), Image: 192417789, License: Rights-managed, Restrictions: PLEASE NOTE: Entertainment Pictures is not the copyright owner of this or any television or film publicity image, but only provides access to the material. Additional permissions may be required. Image NOT available for commercial use, ONLY editorial use., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:11