SANDRA SILAĐEV

VIDEO: INTERNETSKA SENZACIJA ODUŠEVILA ZAGREPČANE Razgovarali smo sa srpskom komičarkom tijekom čijeg nastupa je pala i jedna ženidbena ponuda

 
 Saška Mutić

Srpska komičarka Sandra Silađev, internetska senzacija poznata pod imenom Dinja, gostovala je u utorak i srijedu navečer u do kraja ispunjenom zagrebačkom klubu Sax, u organizaciji Lajnap Comedy, a dogovoreno je da na još jedan nastup dolazi u travnju. Zagrebačka publika njezinim tri i pol sata dugim nastupom bila je oduševljena - neprestano su smijehom i pljeskanjem prekidali njezin nastup, a pala je i jedna ženidbena ponuda. Publika je i sama nadopunjavala njezin nastup raznim komentarima, oduševljeno pozdravljajući njezine komentare.

Komičarka je odmah na početku istaknula kako joj smeta što je mediji nazivaju Dinjom - to nije njezino umjetničko ime, nego samo ime kanala. No, po njemu je postala prepoznatljiva diljem Balkana. Potom je komentirala muške i ženske časopise, kao i njihov sadržaj, prisjetila se kako je izgledao njezin ulazak u svijet žena, upoznavanje muškaraca, seksualni odnosi... Britka, samoironična i bez dlake na jeziku izazvala je pravo oduševljenje među onima koji su je do sada pratili preko interneta.

Sandra Silađev je diplomirana glumica, koja je kratke snimke u kojima glumi razne likove počela snimati 2013. godine. Danas njezin YouTube kanal prati 58 tisuća ljudi, a na njemu je objavila gotovo 3500 videa. Najveći dio tih snimki nalazi se na playlisti Ne zna svinja što je dinja.

- Dinja je nekada na početku bio naziv vine kanala, pa kasnije i YouTube kanala, ali više ne postoji to ime jer su ljudi počeli misliti da sam ja Dinja ili da su likovi u klipovima neka Dinja, a u klipovima ne postoji nijedan lik koji se zove Dinja. Dala sam to ime slučajno. Stajala mi je dinja na stolu kada sam pravila nalog - kaže Sandra Silađev.

U urnebesnim videima, koji traju od pola minute do minute, ironično i duhovito propituje muško-ženske odnose. Politička korektnost je uopće ne zanima i nema svetih tema kojima se ne može narugati. Sve snima sama, a u svakoj od snimki izgleda drugačije: negdje je našminkana, negdje ne, jednom nosi naočale, drugi put šešir... U svakoj od tih snimki ona je drugi lik, a ponekad je sugovornica sebi samoj. Stotine i tisuće ideja trebalo je smisliti, razraditi, snimiti...

- Takva sam oduvijek. Od malena tako glumim, imitiram, snimam se, pišem, pjevam i stojim na sceni. Svaki video traje onoliko koliko traje. Ne vraćam skoro nikada. Snimam u tom trenutku - pojašnjava komičarka, koja je, među svim stvarima kojima se bavila, pisala i kratke priče za jedan portal, napisala scenarij za inkluzivnu predstavu, s kolegama snimila film "Rijaliti u invalidskim kolicima", objavila dva stripa... Puno toga je radila, no od kad se počela baviti kratkim snimkama, nije prestala koristiti taj medij za komunikaciju s publikom.

- Klipovi postoje od početka i snimam ih godinama. Imala sam kraće pauze preko ljeta ili kada su odmori. Tada se odlogiram, isključim telefon i internet i odem na ljetovanje - kaže Sandra Silađev, koja je prošle godine debitirala na televiziji, kada je glumila u seriji "Istine i laži". Tumačila je ulogu Olge, koja direktno i vrlo komično govori vrlo surove stvari, a zanimljivo je kako je sama napisala sve ono što njen lik izgovori pred kamerama.

- Različita su to iskustva. Drago mi je svako glumačko iskustvo ako se osjećam dobro u tome i ako je poanta lika svrsishodna.

Likove čiji je cilj bio da uđu u kadar, pokažu stražnjicu i izađu iz kadra sam odbijala jer na akademiji nismo imali predmet "gluma stražnjicom" nego smo učili psihologiju ličnosti - britko nam kaže komičarka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:16