DIRLJIVA ČESTITKA

VIDEO: RIJETKI PRIZORI IZ MLADOSTI KRALJICE ELIZABETE II. Objavljena snimka stara 90-ak godina: Pogledajte kako se igrala sa svojom sestrom Margaretom

 
 Profimedia, AFP

Kraljica Elizabeta II. u utorak slavi 94. rođendan, a tom prigodom dobrotvorna organizacija Royal Collection Trust uputila joj je dirljivu video čestitku koja oktriva rijetke detalje o njenom životu, piše Daily Mail.

Naime, na toj snimci može se vidjeti kako je Elizabeta II. izgledala u najmlađim danima te kako se igra sa svojom sestrom, princezom Margaretom.

Kraljici su čestitali i princ William, Kate Middleton i princ Charles, a naknadno su to, zbog vremenske razlike, iz Amerike učinili i Harry i Meghan Markle.

Kraljica Elizabeta II. svoj rođendan proslavit će daleko od svoje obitelji zbog pandemije koronavirusa u dvorcu u regiji Berkshire u kojem se nalazi sa svojim suprugom Filipom, vojvodom od Edinburgha.

Njeni unuci i praunuci rođendan bi joj trebali čestitati putem video poziva preko Zooma.

Naime, kraljica Elizabeta II. rođendan neće proslaviti na uobičajen način, odnosno zatražila je da se ne izvodi počasna paljba u Hyde Parku i u Londonskom tornju, kao i u parku dvorca Windsor jer smatra da to nije prikladno s obzirom na situaciju s koronavirusom.

Iako je rođena u travnju, kraljičin se rođendan službeno slavi u lipnju, a Buckinghamska je palača već ranije objavila da se ove godine neće održati tradicionalna vojna parada kojom se obilježava rođendan kraljice Elizabete II.

Kraljica se nedavno obratila javnosti te je rekla da će doći bolji dani i da će se cijela situacija nadvladati ako Britanci ostanu ujedinjeni i odlučni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:16