DIO ŠOVINISTIČKE KULTURE

VIDEO: SLAVNI PRODUCENT DANAS SE SRAMI SVOG MEGAHITA 'Spoznaja o pravom značenju tih stihova i kako oni utječu na žene dotukla me'

 
Pharrell Williams
 Getty Images for MTV

Pharrell Williams dao je intervju časopisu GQ i u njemu se osvrnuo na kontroverze koje je izazvala njegova megapopularna pjesma "Blurred Lines", koju je 2013. godine snimio s kolegama Robinom Thickeom i T.I.-jem.

Američki glazbenik, producent i modni dizajner priznao je kako je danas itekako svjestan da su stihovi spomenutog singla seksistički i šovinistički, ali dodaje kako isprva uopće nije mogao shvatiti zašto su je mnogi slušatelji doživjeli kao svojevrsno poticanje na seks bez pristanka, tj. - silovanje.

- U vrijeme moje mladosti neke stvari bile su dopuštene, ali danas nema šanse da će ih javnost tolerirati... Objektiviziranje žena više ne prolazi... Iskreno, sramim se nekih starih stihova koje sam napisao i zato ih više ni ne izvodim na koncertima. Trebalo mi je puno vremena i osobnog rasta da dođem do te točke razmišljanja - izjavio je popularni američki glazbenik u intervjuu, a prenosi BBC.

Williams je dodao kako mu u početku nisu bile jasne negativne reakcije na pjesmu, jer su je, rekao je, "i mnoge žene stalno pjevušile", no onda je shvatio da se "većina muškaraca u pokušaju iskorištavanja žena služi upravo jezikom i riječima koje je on koristio u spornom singlu".

- Znam da to želiš... Sigurno želiš biti zločesta... Iako se osobno nikad tako nisam ponašao, spoznaja o pravom značenju tih stihova i kako oni utječu na žene dotukla me - rekao je Pharrell.

- Kultura u našoj zemlji je šovinistička i neke moje pjesme su, nažalost, pridonijele tome - zaključio je Williams.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:41