TRENDOVI

VIDEO: ZABORAVITE DESPACITO, NOVI LJETNI HIT JE STIGAO Duet 'Señorita' u šest dana od objave pregledalo je više od 100 milijuna ljudi

 

Čini se da je “Despacito”, veliki hit Luisa Fonsija i Daddyja Yankeeja iz 2017. godine, dobio dostojnog nasljednika.

Drugi duet Camile Cabello i Shawna Mendesa “Señorita” u samo šest dana od objave pregledalo je više od 100 milijuna ljudi te je na YouTube kanalu prvi u trendovima.

Iz sata u sat te brojke rastu u milijunima, baš kao i broj lajkova koji se trenutačno kreće oko šest milijuna. Bez ikakve sumnje “Señorita” će ovog ljeta biti hit broj jedan koji će se nemilice vrtjeti po noćnim klubovima i radijskim postajama.

Pun pogodak

Cabello i Mendes postigli su pun pogodak i to na nagovor obožavatelja koji ovaj tandem silno žele vidjeti i kao ljubavni par u privatnom životu. 22-godišnja vatrena kubansko-američka pjevačica visoka svega 157 centimetra, koju znaju uspoređivati s Penelope Cruz, kako zbog karaktera, tako i zbog izgleda, te 20-godišnji Kanađanin kojeg krasi 187 centimetra visine, prvi su duet snimili prije četiri godine. “I Know What You Did Last Summer” također je bio veliki hit i do danas ima više od 320 milijuna pregleda.

No, tek sa seksi izdanjem u pjesmi “Señorita” postigli su pun pogodak koji vjerojatno ni sami nisu očekivali. Hoće li u konačnici stići fenomen zvan “Despacito” teško je predvidjeti. Naime, samo prvi službeni video koji su Luis Fonsi i Daddy Yankee izbacili (a postoji pored toga još i nekoliko obrada) do sada je dosegnuo 6,2 milijarde pregleda u dvije godine otkako su ga postavili. Međutim, Cabello i Mendes mogu zaigrati na kartu na koju Fonsi nije mogao zaigrati, a to je karta ljubavne romanse. Slučajno ili ne, ali u srijedu je, dakle pet dana od objave službenog videa “Señorite”, procurila vijest kako je Cabello prekinula s poznatim youtuberom Matthewom Husseyjem (32) s kojim je bila 18 mjeseci u vezi.

- Veza Camile i Matthewa došla je kraju i odlučili su da je između njih gotovo. Ta odluka je zajednička. Odlučili su krenuti svatko svojim putem, ali žele ostati dobri prijatelji - kazao je izvor blizak paru, a vijest su prenijeli svi svjetski mediji.

Naravno, to je samo dodatno potaknulo glasine, na opće zadovoljstvo fanova, da između Camile i Shawna postoji nešto više od prijateljstva, u što se zaklinju posljednjih godina. No, bez obzira na to, u pitanju je dvoje mladih pjevača pred kojima je blistava karijera.
produkt realityja Camila Cabello još je jedan produkt reality showova jer svoj proboj na tržište duguje američkom X Factoru, na koji se prijavila kad joj je bio samo 15 godina.

Rođena je u Havani, s obitelji je živjela na potezu između Kube i Havane, sve dok se, kad joj je bilo pet godina, nisu preselili na Floridu. 2008. godine dobila je i američko državljanstvo. Zbog glazbene karijere srednju školu je napustila sa 15 godina, no kasnije ju je uspjela završiti unatoč obavezama kojih je bilo sve više.

X Factor je za nju definitivno bio presudan. Naime, promućurni Simon Cowell odlučio je usred showa oformiti girl bend od natjecateljica Ally Brooke, Normani, Lauren Jauregui, Dinah Jan i Camile Cabello. Osvojile su treće mjesto i kao grupa nazvana Fifth Harmony odmah potom potpisale ugovor za Cowellov Syco Music. Djelovale su prilično uspješno tri godine, a onda je krajem 2016. Cabello odlučila krenuti u solo vode, što se pokazalo ispravnom odlukom. S druge strane, dvije godine mlađi Shawn Mendes imao je još neobičniji proboj na scenu, budući da sve više mladih glazbenika zahvaljujući internetskim platformama dobivaju priliku za svojih “pet minuta slave”.

Rođen je u Torontu i odrastao u vrlo religioznoj obitelji koja nije imala nikakvog doticaja sa svijetom glazbe. U školi se pridružio tamošnjem “Glee clubu”, pokušao je proći i na audiciji za Disney Channel u Torontu, a paralelno je sa 14 godina učio svirati gitaru gledajući tutorijale na YouTubeu.
obrade Samo godinu dana kasnije počeo je objavljivati svoje obrade hitova na YouTubeu, da bi zahvaljujući onom od Justina Biebera “As Long As You Love Me” na platformi Vine počeo neviđenom brzinom skupljati sljedbenike.

Do kolovoza 2014. postao je treći najpraćeniji glazbenik na Vineu. Glazbena industrija brzo je “nanjušila” korist i potencijal mlađahnog Kanađanina...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:54