PROKLETSTVO 90210

ZABLJESNULI U BEVERLY HILLSU PA NESTALI Od svih zvijezda serije samo se Luke Perry počeo vraćati u velikom stilu, a onda je sve prekinula prerana smrt

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.03.2019. u 20:40

May 10, 2006 - ''BEVERLY HILLS 90210''.K27372LL.SUPPLIED BY PHOTOS, INC..TV-FILM-STILL.JASON PRIESTLEY IAN ZIERING JENNIE GARTH TORI SPELLING LUKE PERRY SHANNEN DOHERTY AND BRIAN AUSTIN GREEN, Image: 416582084, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

Ekipa Beverly Hillsa 90210

 

Premda je Luke Perry glumiti počeo još početkom osamdesetih, prve su mu se uloge zaredale tek krajem tog desetljeća, a pravu je slavu stekao tek devedesetih s ulogom u seriji ‘Beverly Hills 90210’. Uz Jennie Garth (Kelly), Shannen Doherty (Brenda), Tori Spelling (Donna), Iana Zieringa (Steve), Jasona Priestleyja (Brandon) te Briana Austin Greena (David) činio je stalnu i glavnu postavu tinejdžerske hit serije.

Beverly Hills je u naše domove početkom devedesetih donio prave američke srednjoškolske drame, život i odnose kakve ovdašnji klinci nisu poznavali. Međutim, koliko god popularni bili, ekipa Beverly Hillsa na trenutke kao da je prokleta. Unatoč nevjerojatnoj slavi koju su stekli, nisu je svi iskoristili.

Čini se da je jedino Luke Perry napredovao u glumačkom smislu, i tek je sad u pedesetima počeo dobivati karakterne uloge.

Ian Ziering nije nestao iz filmske industrije nakon snimanja Beverly Hillsa, no čini se da ga redatelji i producenti baš nisu zamjećivali. Uglavnom je davao glasove i glumio u nezapaženim TV projektima pa se može reći da će Ziering ostati upamćen kao Steve Sanders.

Nešto bolju karijeru izgradila je Jennie Garth koja je glumila Kelly Taylor. Nanizala je dosta televizijskih uloga, no ništa se kasnije nije moglo mjeriti s uspjehom Beverly Hillsa. Karijera joj se svela na sudjelovanje u TV showovima poput ‘Plesa sa zvijezdama’, a prije nekoliko je godina pokrenula vlastiti reality projekt, ‘The Jennie Garth Project’, u kojem gledatelji prate renovaciju njezinog doma. Mediji su već pisali o ‘prokletstvu razvoda’ koje prati zvijezde Beverly Hillsa. Kelly se udavala triput, a posljednji joj se brak raspao prošle godine.

, Image: 15751704, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SNAP
Profimedia, SNAP

Kelly, Brenda i Donna

 

Tešku zdravstvenu bitku vodila je Shannen Doherty, zločesta cura Beverly Hills postave - Brenda Walsh. U to je vrijeme nizala skandale koji su uključivali poziranje za Playboy, svađu sa zaručnikom Deanom Jayem Factorom koji je na koncu podnio zabranu prilaska protiv nje, fizičke obračune i psihička maltretiranja. Nekoliko je mjeseci bila u braku sa sinom Georgea Hamiltona, Ashleyjem, pa devet mjeseci s Rickom Salomonom. Magazin People ju je proglasio ‘holivudskom ikonom zločeste djevojke devedesetih’. Prije četiri godine dijagnosticiran joj je rak dojke. Svoju je bitku s karcinomom dijelila preko društvenih mreža, a odnedavno je navodno u remisiji.

BEVERLY HILLS, 90210, 1990-2000, Jennie Garth, Toring Spelling, 1993, Image: 99192856, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett
Profimedia, Everett

Kelly i Donna

 

Prilično ružnu životnu priču ispisala je Tori Spelling, bogata nasljednica carstva Aarona Spellinga, producenta i redatelja. O njoj se govorilo kao o mladoj nasljednici velikog tatinog bogatstva i sretnici koja usto ima i glumačkog talenta pa će bez sumnje postati velika zvijezda. Međutim, Tori nije uspjela održati glumačku karijeru. Problematični poslovni izbori, zdravstveni problemi, težak brak, petero djece i više od 20 godina kasnije Spelling više ne nalikuje na sebe. Otac joj je pak ostavio ‘samo’ 800 tisuća dolara od 600 milijuna na koliko je njegovo nasljedstvo procijenjeno. Zbog osobnih je problema u više navrata bila u bolnici.

 

Uz Dylana, drugi najveći frajer u seriji bio je Brandon Walsh, odnosno Jason Priestley. Dok se serija prikazivala, obožavateljice su likom Brandona bile zaluđene. Iako su mnogi smatrali da će i nakon kraja serije njegova karijera ići uzlaznom putanjom to se nije dogodilo. Snimio je još nekoliko projekata, ali oni nisu bili toliko uspješni. U svibnju 2005. Jason se oženio vizažisticom Naomi Lowde s kojom je dobio dvoje djece. Posljednjih se godina ponovno glumački aktivirao, no uglavnom na TV projektima.

, Image: 15754227, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SNAP
Profimedia, SNAP

Steve, Dylan i Brandon

 

Brian Austin Green, glumac za kojim su devedesetih godina žene uzdisale jedini je koji se na malim ekranima uspješno pojavio i u nekim drugim serijama kao što su 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles', 'Freddie', ' Wedding Band', Anger Management', kao i 'Smallville te 'Desperate Housewives'. Green je 2004. upoznao glumicu Megan Fox s kojom je započeo i vezu, a vjenčali su se u lipnju 2010. na Havajima. Imaju tri sina. Premda su više puta govorili o razvodu, to se još uvijek nije dogodilo.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo