HRABRA ANKICA

STRAŠNO SAM SE BOJALA, ALI SAMOJ SEBI SAM REKLA: 'OKEJ, MORAŠ TO ODRADITI' Naša popularna glumica o 16 ciklusa kemoterapije i borbi za vlastiti život

 
Ankica Dobrić
 Boris Kovacev / CROPIX

Na borbu s karcinomom dojke, koji joj je otkriven prije dvije godine, Ankicu Dobrić (58) danas podsjeća još samo kratka kosa. Iza poznate glumice velika je pobjeda, ali i nada kako se bolest više nikad neće vratiti.

- Dijagnoza mi je bila šok, iako je prvi nalaz biopsije bio okej... Tad sam intuitivno otišla na još jedan pregled... Imala sam jako dugo kosu i rekla sam 'Ma skini sve' - prisjetila se Ankica u razgovoru za IN magazin Nove TV.

Dodaje kako joj je najteže bilo nositi se s osjećajem bespomoćnosti, a 16 ciklusa kemoterapije potpuno su je fizički iscrpili.

- Jako sam se bojala. Meni je tumor bio nešto kao 'Okej, došlo je i otići će i gotovo'. Ali strašno sam se plašila tih kemoterapija... Strašno... I jako puno energije morala sam uložiti da samoj sebi kažem 'Okej, moraš to odraditi' - izjavila je popularna glumica, a prenosi Dnevnik.hr.

Zagreb, 190316.
Trg bana Jelacica.
Danas se u gradu na vise lokacija odrzala akcija povodom obiljezavanja 20. Dana narcisa - Borbe protiv raka dojke.
Akciji su se prikljucile brojne poznate licnosti.
Na fotografiji: Ankica Dobric.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX
Ankica Dobrić na obilježavanju Dana narcisa u ožujku 2016. godine

Dobrić ne skriva kako je tad potražila i pomoć psihologa, no termin je dobila prekasno - nakon što je već krenula na terapije. Spas je, kaže, pronašla u poslu - nastavila je glumiti, i to u predstavi "Gastarbajterski Božić", u kojoj je utjelovila Mariju, koja na kraju kazališnog komada - umire.

Ankica se zbog bolesti okrenula i alternativnoj medicini. Svojom energijom liječio ju je i poznati iscjelitelj Zoran Bračika. Iako je najgore iza nje, Dobrić i dalje osjeća svojevrstan strah.

- Pobijedila jesam, ali kod ovakve bolesti nitko ti ne može reći je li to stvarno izliječeno ili nije. Treba živjeti dalje i biti pozitivan - zaključila je Ankica. U najnovijoj predstavi "Proces" sa zadovoljstvom, kaže, izmjenuje čak tri perike.

- Imam dobru unutarnju energiju i ona me tjera dalje. Ne želim biti bespomoćna, ne želim biti slaba, nego se trudim biti najbolja što mogu biti - rekla je glumica za IN magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 09:10