ZAVRŠAVA KARIJERU

Tarantino ide u mirovinu nakon što snimi vestern

U sljedećih nekoliko godina Tarantino je napravio raspored snimanja. Veliki redatelj prestat će raditi u dobi od 60 godina
"Inglourious Basterds" director Quentin Tarantino (L) is congratulated by producer Lawrence Bender after winning the award for best performance by a cast in a motion picture at the 16th annual Screen Actors Guild Awards in Los Angeles January 23, 2010. REUTERS/Mike Blake (FILM-SAGAWARDS/SHOW) (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT)
 REUTERS

ZAGREB - Jedan od najuspješnijih hollywoodskih redatelja Quentin Tarantino najavio je povlačenje iz svijeta filma u 60. godini, no prije toga zadao si je nekoliko projekata koje bi želio snimiti. Nakon što odradi treći nastavak filma “Kill Bill” poželio je svoj trag ostaviti i u žanru romantične komedije i vesterna koji je, kaže, oduvijek želio snimiti. S navršenih 60 Tarantino smatra da bi bio potpuno spreman za blagodati umirovljeničkog života.

- Mislim da su to idealne godine za odlazak u mirovinu. A opet, tko zna, možda mi baš tada padne na pamet nešto fantastično - objasnio je poznati 46-godišnji redatelj.

U sljedećih nekoliko godina koje ga dijele od mirovine Tarantino je napravio raspored snimanja.

- U dogledno vrijeme snimit ću “Kill Bill 3”, prije ili kasnije snimit ću i jedan gangsterski film, a volio bih na svoj način snimiti i romantičnu komediju i vestern - najavio je Tarantino kojega prvo očekuje moguće suđenje za plagijat filma “Kill Bill”.

Amerikanac Dannez Hunter, naime, odlučio je tužiti redatelja zbog krađe ideje za film. Kako tvrdi Hunter, svojedobno se prijavio za posao u Miramaxu ponudivši im ideju za film koji mu je kasnije, tvrdi, ukrao Tarantino i po njoj snimio “Kill Billa”. U bijesu je izjavio da to nije prvi put da ‘nekvalificirani bijelci i Židovi dobivaju poslove nezasluženo’. Kako bilo, Tarantina očito prijetnja tužbom ni najmanje ne smeta u namjeri da snimi još jedan nastavak filma. Također ni samo jedan Oscar od osam nominacija za “Nemilosrdne gadove“ nije ga omeo u radu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 16:13