NAPOKON SREĆA

Tata Niko: Tek kad sam ugledao Loree, shvatio sam: najsretniji sam čovjek na cijelom svijetu

Obitelj Kranjčar i Fistrić za vikend su pohitali u London kako bi proslavili rođenje unučice. Ponosna obitelj odmah je počela slaviti
 Damir Krajač/CROPIX

ZAGREB - U obitelji Kranjčar i Fistrić smijeh ovih dana ne silazi s lica! Mnogobrojna Nikina i Simonina obitelj pohitala je u London da proslavi rođenje prve prinove u obitelji poznatog nogometaša. Na svijet je u ponedjeljak ujutro u londonskoj bolnici došla malena Loree (Lori). Tata Niko, djed Cico i razdragano društvo iz londonske su bolnice prijateljima i rodbini javili vijest o sretnom događaju a mladi otac ushićeno je rekao:

- Presretan sam, ne znam kako da opišem svoje osjećaje. To mi je jedan od najljepših dana u životu. I mama i beba su dobro, a porod je prošao bez ijedne komplikacije. Naravno da smo svi u slavljeničkom ozračju, no prava fešta tek će uslijediti u Zagrebu. Meni je najbitnije da su moje cure dobro i sada jedva čekam da dođu kući - rekao je Niko neposredno prije mnogobrojnih obveza koje su ga čekale u londonskom klubu.

Otac istinska legenda

A da su se hrvatskom nogometnom reprezentativcu sve karte posložile govori to što su se Simona i on jedno drugom zavjetovali da će Niko, unatoč unosnim financijskim ponudama iz atraktivnih europskih klubova, radije grijati klupu Tottenhama nego otići. Za tu odluku presudno je to što su žarko željeli da im se prvo dijete rodi u engleskoj prijestolnici. I san im se napokon ostvario.

U životu Nike Kranjčara puno je bilo stvari i događaja koji izlaze iz klišeja priče o nogometašu. Tek punoljetan postao je kapetan kluba u kojem mu je otac bio legenda, a nekoliko godina kasnije napustio je svoj grad i otišao u redove najvećeg rivala. U sezoni kada igra možda i najbolji nogomet u karijeri, trener Harry Redknapp namijenio mu je klupu za rezervne igrače.

No, nije samo u nogometu sve drukčije. I njegova ljubavna priča sa Simonom Fistrić izlazi iz tipičnih okvira.

Sedam godina u vezi

Ona je starija čak šest godina, a o njima kao paru zapravo se vrlo malo toga zna. Oni nisu ljudi koji će “iskakati iz paštete”, laktariti se da budu u prvom planu, prodavati slike s vjenčanja ili tek rođenog djeteta... Niko i Simona Kranjčar svoju će intimu ljubomorno čuvati unutar svoja četiri zida.

A ta je ljubav počela prije sedam godina u Zagrebu. Obiteljsko prijateljstvo s godinama je polako izraslo u vezu, potom i u brak. O Simoni se ne zna mnogo. U svijet nogometa ušla je vezom s Tomom Šokotom, a s Nikom je počela ozbiljnu vezu u vrijeme dok je on bio prvotimac Dinama. Diplomirana ekonomistica svojevremeno je priznala kako nije oduševljena medijskom pažnjom, ali i da je svjesna da će se morati prilagoditi. Očito je uspjela pronaći pravu mjeru.

Tko zna bi li Niko Kranjčar izdržao sva iskušenja svoje karijere da u Simoni nije imao čvrst oslonac. Možda bi hrvatski nogometni reprezentativac doista ostvario prijetnju i otišao studirati u SAD te na taj način reći zauvijek “zbogom” profesionalnom nogometu.

Na opću žalost zaljubljenika u Kranjčarov aristokratki nogomet, navijača Hrvatske i Tottenhama, ali i izbornika Slavena Bilića svjesnog Nikina doprinosa da se brod zadrži na pravom kursu prema Euru u Ukrajini i Poljskoj.

Samozatajna Simona Fistrić sjajno se nosila s teretom Nikine karijere. Bila mu je potpora u teškim danima u Maksimiru kada su se sva koplja lomila preko njegovih leđa.

Odrekla se karijere

Da, bila je i u avionu koji je kapetana Dinama doveo u Hajduk, a s njim je odradila i prve dane nogometnog gastarbajterstva u Engleskoj. Niko je dobio angažman u Portsmouthu, a Simona je na Otok otišla mjesec dana ranije kako bi se Niko mogao odmah koncentrirati isključivo na nogomet. Dolazak u Englesku pokazao se punim pogotkom. Kranjčar nije krio zadovoljstvo novim stilom života.

- Portsmouth? Sretan sam. Ovdje je kultura življenja drukčija, a i Simona je ovdje. Kad uz sebe imate nekoga s kim ste bliski, to puno pomaže - rekao je Kranjčar koji je nakon četiri godine veze odlučio zaprositi svoju Simonu. Na isti način na koji je “mali Cico” lomio svoje čuvare na travnjaku, Niko je slomio mnoga ženska srca službeno se odrekavši statusa “najpoželjnijeg neženje u Hrvata” u zamjenu za sudbonosno “da” njegove Simone.

Vjenčanje je bilo skromno. Tek obitelj i uzak krug prijatelja. Nije bio ni čuveni Lepi, najveći štovatelj Nike Kranjčara u metropoli, koji je svojevremeno svojoj zaručnici objavio prekid veze jer nije htjela promijeniti ime u Simona.

Budućoj gospođi Kranjčar za oltarom svjedočila je prijateljica iz djetinjstva, a čast da bude Nikin kum pripala je Marku Mariću, nogometašu s kojim je dijelio svlačionicu u omladinskim uzrastima Dinama. Kažu da je bilo više fotografa ispred crkve nego uzvanika u njoj.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE UTISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:32