POPIS OD 100 SLAVNIH

TKO VLADA SVIJETOM? Kraljica Beyonce svrgnula Oprah i zasjela je na tron Forbesove liste najmoćnijih

 afp

Ne zovu ju uzalud Queen B. (kraljicom B). Naime, Beyonce Knowles je na Forbesovoj godišnjoj listi 100 najmoćnijih zvijezda zasjela na prvo mjesto.

Zgodna 32-godišnjakinja pretekla je najboljeg košarkaša današnjice LeBrona Jamesa, repera Dr. Drea, pa čak i veličanstvenu Oprah, i to ovogodišnjoj zahvaljujući turneji.

Prema Forbesu, pjevačica je stekla malo bogatstvo od Mrs. Carter Show World turneje - svaki od 95 koncerta donio joj je u prosjeku 2,4 milijuna dolara.

Tu svotu podebljao je novac zarađen prodajom novog albuma 'Beyoncé' koji je vrh dosegnuo s minimalno promocije, a single Drunk In Love zapečatila je njezin status.

Na čelo najmoćnijih, uz sve, majka dvogodišnje Blue Ivy popela se i surađujući sa kompanijama kao što su H&M i Pepsi te zahvaljujući svojoj liniji odjeće i parfema.

Sveukupno Forbes procjenjuje kako je između 1. lipnja 2013. i 1. lipnja 2014. zaradila 115 milijuna dolara.

No Beyonce ne samo da je najmoćnija zvijezda već ona i njezin partner Jay Z čine najmoćniji slavni par.

Jay Z je naime zasjeo na šesto mjesto, a procjenjuje se kako je zaradio 60 milijuna dolara od posljednjeg albuma Magna Carta, od svoje marke Roc Nation te biznisa koji uključuje lanac noćnih klubova 40/40 i konjak D’Ussé.

Košarkaška zvijezda LeBron James na drugom je mjestu sa zaradom od oko 72 milijuna dolara.

No da sve nije u novcu pokazuje treće mjesto Forbesove liste na kojem je Dr. Dre koji je u godinu dana zaradio vrtoglavih 620 milijuna dolara - više od ikog u povijesti Forbesove liste slavnih.

Muzičku opremu Beats by Dr. Dre prodao je pak Appleu za nevjerojatne tri milijarde dolara, no Forbes osim novca mjeri i koliko je puta osoba spomenuta u medijima i društvenim mrežama.

Oprah, prošlogodišnja najmoćnija zvijezda, je ove godine završila na četvrtom mjestu. Zaradila je 82 milijuna dolara, a iako je poznata po tome da postavlja trendove, ove je godine malo podbacila te nije bila toliko utjecajna.

Oprah je pobijedila svoju kolegicu, voditeljicu Ellen DeGeneres koja se našla na petom mjestu zahvaljujući svojoj emisiji te poslovnim partnerstvima.

Šesti na listi je, kao što smo već spomenuli, Jay Z, iza njega slijede pjevačice Rihanna i Katy Perry, zatim glumac Robert Downey Jr., a na desetom mjestu je američki boksač Floyd Mayweather.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 07:46