NOVO TV LICE

UPOZNAJTE DAMJANU Ona je zgodna meteorologinja kojoj se ostvarila velika životna želja

Lijepoj Dalmatinki ostvarila se želja sa studija - da na Novoj TV gledateljima govori kakvo ih vrijeme očekuje.

Damjana Ćurkov cijelu je petu, završnu, godinu studija geofizike i smjera meteorologije govorila da će raditi na Novoj TV jer joj je upravo ta vremenska prognoza najbolja. Stručna, a dovoljno jednostavno ispričana da ljudi znaju kako se trebaju sutra obući i trebaju li ponijeti kišobran. A onda joj je prijateljica rekla za natječaj, ona se prijavila, ušla u uži krug i sad je dio tima Informativnog programa Nove TV.

Inače, 25-godišnja Damjana od malih je nogu zaljubljena u fiziku, a posebno u meteorologiju jer nije čista teorija fizike.

- Prva nastavnica me oduševila, čak i inspirirala svojim predavanjima, a pokusi su me veselili iz sata u sat. Ljubav prema znanosti nije jenjavala ni tijekom srednje škole pa nije bilo teško odabrati fakultet - kaže mlada Kaštelanka.

- Trema je bila puno manja nego što sam očekivala. Kad je sve krenulo, koncentrirala sam se isključivo na ono što govorim i na informacije o vremenu, pa sam i zaboravila da ću taj dan i ja biti dijelom Dnevnika. Tako sam odmah pronašla formulu i nemam problema s tremom. Doduše, i vježbanje je odradilo svoje: jako dobra priprema s iskusnijim kolegama meteorolozima i fonetičarkom - priča o iskustvu prve prognoze.

Damjana potječe iz radničke obitelji, mama radi u stakleniku, a tata je do mirovine radio u HŽ-u. Ima i dvije sestre i brata. Obitelj joj je najveća podrška i vrlo su bliski.

- Roditelji su me učili da budem poštena i dobra prema drugima, da ne podcjenjujem sebe, da uvijek znam koliko vrijedim, ali i da ne gazim nikoga pred sobom - otkriva lijepa Dalmatinka koja sebe opisuje kao tvrdoglavu, upornu, veselu i vječnog optimista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:21