SPEKTAKL U ZAGREBU

FOTO Red Hot Chili Pepperse se isplatilo toliko čekati: 35 tisuća oduševljenih na Hipodromu! Na bisu su se Peppersima pridružili 2Cellos i odsvirali 'Californication'

 RTL

NOVO 23:35 - Prvi put smo u vasoj predivnoj zemlji, hvala vam sto ste nas prihvatili otvorenih srca i ugostili nas. Idemo ovo napraviti kao rock zvijeri! - rekao je basist Red Hot Chily Peppersa Flea, koji se prvi put put obratio publici nakon otprilike trećine koncerta i pjesme "Throw Away Your Television".

Pljeskom ga je pozdravilo 35000 ljudi na Hipodromu, ali i velik broj onih koji su koncert pratili sa Savskog nasipa.

Dobar početak koncerta s "Otherside" i "Snow", koje je publika od početka do kraja pjevala zajedno s bendom, kulminirao je na tercetom starih hitova: "Under The Bridge", "Higher Ground" i "Suck My Kiss", nakon koje je uslijedila "By The Way".

Na bisu su se Peppersima pridružili 2Cellos te su zajedno odsvirali "Californication", a za sam kraj Peppersi su izveli i "Give It Away".

NOVO 22:48 Pjevač RHCP-a Anthony Kiedis oduševljenu je publiku nakon treće pjesme pozdravio s kratkim: 'Hello everybody!'

Koncert su otvorili pjesmama sa zadnjeg albuma, publika je oduševljena.

-----------------------------------------------------------------------------------

NOVO 16:26 Posjetitelji su počeli ulaziti na Hipodrom, gdje se napeto iščekuje početak koncertnog spektakla Red Hot Chili Peppersa. Podsjetimo, nastup RHCP-a trebao bi početi u 21:30, dok će prije njih svirati dvije predgrupe: As Able As Kane iz Manchestera te domaći violončelistički duo 2Cellos, koji će s Peppersima odsvirati jednu pjesmu.

--------------------------------------------------------------------------------------

Dan uoči prvog hrvatskog koncerta Red Hot Chili Peppersa posjetili smo zagrebački Hipodrom, koji je izgledao kao veliko gradilište. Iz Njemačke je još prošlu srijedu stiglo 25 kamiona punih opreme, a radnici su užurbano slagali pozornicu koja će biti dugačka 36 metara, a visoka dva i pol i nalazit će se na zapadnoj strani Hipodroma.

Zajedno s 2Cellos

- Bend je u Zagreb stigao još jučer, sa sobom je doveo i vlastitu kuharicu, no kako su njegovi članovi došli s obiteljima, napravili smo im poseban lounge u backstageu, gdje ćemo im ponuditi tradicionalne hrvatske specijalitete - rekla nam je Marina Mazić Bandić iz Adria Entertainmenta u utorak. Dodala je da Peppersi nemaju nikakve posebne zahtjeve te da su za bend tog ranga izrazito skromni i jednostavni za suradnju.

Peppersi će svoj nastup započeti u 21.30 i predviđeno je da traje dva sata, a imat će i dvije predgrupe: As Able As Kane iz Manchestera te domaći violončelistički duo 2Cellos, koji će s Peppersima odsvirati jednu pjesmu.

- Luka i Stjepan s Peppersima će odsvirati pjesmu ‘Californication’, a zajedno će je uvježbati danas tijekom tonske probe - potvrdio nam je njihov menadžer Miro Vidović. Za koncert je prodano više od 35.000 ulaznica, hot pit i tribine su rasprodane, no u prodaji su još ulaznice za travnjak po cijeni od 350 kuna, a moći će se kupiti i danas, od 9 sati, na blagajni Hipodroma.

Štandovi za okrepu

Uz pozornicu će se postaviti i tri videozida, a unutar koncertnog prostora bit će se štandovi s pićem i kokicama. Hrane neće biti jer, kako su nam objasnili organizatori, to nije festival.

Kemijskih WC-a bit će dovoljno, kao i nekoliko službenih štandova s merchandiseom benda. Ulaz za posjetitelje na južnoj je strani Hipodroma, iz Ulice Jozsefa Antalla, za one s ulaznicom za hot pit ulaz se otvara se u 16 sati, a za sve ostale moguć je od 16.30 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 22:16