DOBILA ULOGU ŽIVOTA

KĆI CRNOG DŽEKA IZ SMOGOVACA 'Nije mi bilo nelagodno, Nataša Janjić sjajno se ljubi'

Jedinica pokojnih glumaca Marine Nemet i Slavka Brankova debitirala je u Gavellinoj predstavi ‘Fine mrtve djevojke’

Studentica Akademije dramskih umjetnosti Tena Nemet Brankov iznenada je dobila priliku koja se ne propušta. Kći slavnih roditelja Marine Nemet i Slavka Brankova, koja je ostala kao tinejdžerica bez njih oboje, ovih se dana pridružila ansamblu predstave “Fine mrtve djevojke” u zagrebačkoj Gavelli.

A u životu ove simpatične djevojke sve se odvijalo relativno brzo. Uslijedio je poziv ravnatelja Borisa Svrtana da u kazalištu, u spomenutoj predstavi, zamijeni trudnu kolegicu Ivanu Roščić.

- Za mene je ovaj angažman velika čast, ali i velika odgovornost prema svima, posebice prema ravnatelju Borisu Svrtanu. Svjesna sam veličina oko sebe, a i uloge koja mi je namijenjena. Ivana Roščić je sjajna - ispričala nam je Tena.

Ta mlada studentica ne krije zadovoljstvo zbog ponuđene prilike i dodaje da joj je neizmjerno lakše zbog činjenice što je njezina prva velika predstava prošla uz neizmjernu podršku cijelog ansambla.

Na pitanje smatra li da joj je upravo ta uloga prilika da se nametne i doživljava li ponudu svojevrsnom odskočnom daskom za daljnji proboj na kazališne daske, odgovara pomalo oprezno.

- To još uvijek ne mogu znati. Vrijeme će pokazati, ali u svakom slučaju zahvalna sam na ukazanoj prilici.

No, krenulo je dobro. Već nakon prve izvedbe Tena Nemet Brankov iz publike je dobila gromoglasni pljesak za poljubac s Natašom Janjić. Kaže, nije osjetila nelagodu.

- Jednostavno, Nataša je odlična kolegica i prijateljica, te mi je nesebično pomogla da se snađem u ulozi. I da ne zaboravim, sjajno se ljubi - govori nam Tena.

Budući da nosi slavna prezimena oca i majke, Tena glasno komentira da u sebi nosi neku vrstu odgovornosti, ali dodaje da joj to ne predstavlja teret ni dodatni pritisak.

U djetinjstvu je imala od koga učiti, upijati svaki glumački korak pa ne čudi što se od rane mladosti spremala na odlazak na Akademiju.

U zagrljaju svojih poznatih roditelja, Slavka Brankova i Marine Nemet

- Bilo je puno ljudi koji su me kroz godine podupirali, a gluma je nešto što sam oduvijek željela. To je odluka koju nikad ne bih mijenjala - odlučna je Tena.

Za sve one koji je nisu imali prilike upoznati, opisala je sebe samu u tri riječi: “Teška sam osoba”, priznaje.

Nije gluma jedini interes u životu ove mlade djevojke. Otkriva, obožava životinje.

- Kad god uhvatim vremena bavim se volontiranjem. Uz to, povremeno slikam - kaže glumačka nada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:00