POBJEDNICA HTZ-a

Kim Verson: Album izlazi u rujnu. Jedva čekam!

    AUTOR:
    • Klara Rožman

  • OBJAVLJENO:
  • 06.08.2010. u 14:14

Tea Cimaš/Cropix

Pop-rock. U tome se najbolje osjećam, to sam ja. Što se skladbi tiče, sve mi se jako sviđaju, a nadam se da će se dopasti i publici, rekla je mlada pjevačica

Titula nove hrvatske zvijezde Kim Verson, djevojci koja je prije nekoliko mjeseci pobijedila u glazbenom showu “Hrvatska traži zvijezdu” RTL Televizije, nije udarila o glavu. Krhka 16-godišnjakinja, s kojom smo razgovarali posljednjega dana njezina godišnjeg odmora koji je s roditeljima provela u Dramlju kod Crikvenice, nema zvjezdanih hirova. Štoviše, zazire od lažnog blještavila, ogoljevanja privatnog života i bilo kakvog skandaloznog ponašanja.

Uz ljude iz Dallas Recordsa, izdavačke kuće koja će za koji tjedan objaviti njezin prvi album, o Kim se brinu tata i mama s kojom smo i dogovorili termin za razgovor. Intervju smo vodili na klupici u parku, poviše apartmana u kojemu su Versoni, zbog lošeg vremena, proveli više dana negoli su planirali. No, Kim ne žali. Jedva čeka da se okonča snimanje albuma što ga je s Antom Pecotićem počela raditi na Korčuli, a završit će ga potkraj kolovoza u Zagrebu.

- Na Korčuli smo sredinom srpnja napravili demo-verzije skladbi koje će se naći na mom prvom albumu. Snimili smo više pjesama, a one koje mi budu najviše odgovarale, uvrstit ćemo na album, za koji još nismo odlučili kako će se zvati. Sad nas još čeka finalizacija posla u Zagrebu. Za dva tjedna ulazim u studio otpjevati svoje prve pjesme, a računamo da će se album na tržištu pojaviti tijekom rujna. Jedva čekam!

• Koliko će skladbi biti na prvom albumu?

- Desetak.

• Koji će glazbeni stil prevladavati?

- Pop-rock. U tome se najbolje osjećam, to sam ja. Što se skladbi tiče, sve mi se jako sviđaju, a nadam se da će se dopasti i publici. Važno mi je da sve bude kvalitetno. Na albumu će biti nekoliko balada te par bržih, žešćih stvari.

• Može li se reći da si u posljednjih pola godine ostvarila svoj san? Jesi li ovako zamišljala glazbenu karijeru?

- Iskreno, nisam znala da će biti ovako lijepo. Da, može se reći da sam ostvarila svoje snove, ali dok sam sanjarila, nisam razmišljala o konkretnim stvarima i postupcima. Meni je bilo bitno samo da pjevam, to je ono što volim, ono što me čini sretnom. Možda je i bolje da nisam ništa konkretno zamišljala jer je ovo što mi se događa, što se tiče glazbenog puta i načina kojim sam krenula, bolje od svake maštarije. Ja idem polako, ali sigurno i kvalitetno i sve što radim jako me veseli.

• Što ti se najviše sviđa u pjevačkoj karijeri?

- Upravo to što pjevam. Pjevam otkako znam za sebe i ne mogu zamisliti život bez pjesme i pjevanja.

• Koje su mane pjevačkog posla?

- Meni su još uvijek nepoznate.

• Imaš li formalnu glazbenu naobrazbu?

- Pohađala sam osnovnu glazbenu školu, svirala sam gitaru. Kratko sam išla i na zagrebačku Rock-akademiju gdje sam učila pjevanje, ali to sam stopirala zbog televizijskog showa. Mislim da ću na jesen opet upisati privatne satove pjevanja kod nekog profesora ili profesorice jer želim dodatno raditi na tehnici svoga glasa.

• Gledatelji RTL-ova showa znaju da ti je omiljena pjevačica oduvijek Celine Dion. Kako se osjećaš kad te uspoređuju s njom?

- Celine Dion mi je doista najveći uzor u pjevanju. Svaki put kad me netko usporedi s njom, osjećam kao da sam dobila veliku pohvalu. Ona predivno pjeva svoje teške i zahtjevne pjesme, koje sam ja satima i danima vježbala. Uostalom, zahvaljujući njenoj skladbi ‘My Heart Will Go On’, prvi put sam kao 11-godišnjakinja pobijedila na jednom glazbenom festivalu, pa mi je to jedna lijepa uspomena.

• Koji su ti još dragi izvođači?

- Osim Celine Dion, obožavam i malo žešće glazbenike, poput Scorpionsa i Aerosmitha.

• Jesi li se nadala pobjedi i slavi kada si se prije nešto manje od godinu dana prijavila na RTL-ov show?

- Nisam tada gledala toliko daleko. Bilo mi je najvažnije da prođem prvu audiciju i nisam razmišljala kako će sve to završiti. Poslije, kad sam prošla i ušla u show, najvažnije mi je bilo da svaki svoj nastup odradim najbolje što mogu. O samoj pobjedi nisam razmišljala, samo sam željela i dalje pjevati.

• Patiš li od treme?

- Nije da se sva tresem. Imam pozitivno uzbuđenje prije nastupa, ali nije to ništa strašno što ne bih mogla savladati.

• Nakon tvoje pobjede mnogi su stariji pjevači i menadžeri rekli da si premlada za pjevačicu. Što misliš o tome?

- Za neki posao ili jesi ili nisi. Ako jesi, možeš se njime početi baviti malo ranije i ići polako i sigurno. Smatram da onaj tko je talentiran, nije premlad ili prestar, a dalje sve ovisi o njemu samom i ljudima kojima je okružen.

• S kim si ti okružena?

- S velikim profesionalcima, na čelu s Antom Pecotićem, većinskim autorom skladbi na mom prvom albumu.

• Hoćeš li na tom albumu možda imati i poneki duet?

- Nismo to planirali.

• Nedavno si u Umagu pjevala s Tonyjem Cetinskim...

- Jesam, i bilo je prekrasno. Tony je jedan od velikih pjevača kojima se divim i bila mi je iznimna čast nastupiti s njim.

• Na jesen upisuješ treći razred srednje Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. Hoće li tvoje školovanje patiti zbog glazbene karijere?

- Nadam se da neće. Svi moji profesori znali su da nastupam u TV showu, imali su razumijevanja za mene i danas mogu ponosno reći da sam, unatoč glazbenim i televizijskim obavezama, uspjela nadoknaditi sve zaostatke i svladati preostalo gradivo. Tako ću i nastaviti. Sve se može uskladiti, pogotovo ako imaš volje, a ja je imam.

• Kako to da si se odlučila školovati za kozmetičarku?

- Vrlo jednostavno: volim uljepšavati i masirati ljude.

• Koliko ti je u svemu ovom što se počelo zbivati oko tebe važna roditeljska podrška?

- Mama i tata žive u Novoj Gradiški, a ja sam već dvije godine na školovanju u Zagrebu, gradu u kojemu živim u učeničkom domu. No, s roditeljima sam jako povezana, telefonski se svakodnevno čujemo i posjećujem ih nekoliko puta mjesečno. Oni me podržavaju odmalena, i to ne samo u pjevanju, nego u svemu što činim.

• Je li se još netko u tvojoj obitelji bavio glazbom?

- Svi. Pokojni dida je jako lijepo pjevao, tata svira saksofon u gradskom limenom orkestru, a mama je učila svirati klavir.

• Kakav će biti tvoj scenski modni imidž?

- Neće se previše razlikovati od odjeće koju nosim u privatno vrijeme. Dakle, i dalje ću nositi starke, suknjice na volane i traperice. U tome se najbolje osjećam i ne želim to mijenjati jer ne želim varati publiku i predstavljati se kao netko treći.

Nakon srednje slijedi upis na faks

• Što planiraš nakon srednje škole?

- Vjerojatno ću upisati fakultet, ali još nisam definitivno odlučila koji. Ono što sa sigurnošću mogu reći jest da ću se nastaviti baviti pjevanjem. Pjevanje je, naime, ono čime se želim baviti.

• Vidiš li se u budućnosti na domaćoj ili inozemnoj sceni?

- Bitno je da za početak uspijem ovdje. O inozemstvu mi je još teško razmišljati, a kamoli to i reći.

• Čiji ti se glazbeni putovi na domaćoj sceni sviđaju?

- Onaj Tonyja Cetinskog, Vanne, Zorice Kondže...

• Što misliš o pjevačima koji pozornost privlače svlačenjem i skandalima?

- Nemam o tome neko mišljenje. Ja to nikad ne bih napravila.

Kim: Ajoj, ne bih sad o dečkima

• Odmor si provela u Dramlju. Prepoznaju li te ljudi na plaži, traže li autograme?

- Povremeno se netko zaleti do mene, popričamo, potpišem mu se na neki komadić papira. To je uglavnom to.

• Ne zamara te slava?

- Ne. Meni je sve to još uvijek novo i zanimljivo.

• Imaš li dečka ili neku simpatiju?

- Ajoj! Ne bih ja o tome.

Izdvajamo