HRVATSKA SHARON STONE

Leona Paraminski se udala na Karibima: Zbog muža ću preseliti u Francusku ili SAD

Leona Paraminski i Tin Komljenović otputovali su na Karibe, sami, bez kumova, i točno u podne 10. svibnja zakleli se na vječnu ljubav
 Biljana Gaurina/CROPIX

Leona Paraminski, u ovom trenutku poznata i kao hrvatska Sharon Stone s jumbo plakata Erste banke, tvrdi kako između nje i dijabolički hladne i pametne autorice krimića iz filma “Kobne strasti” nema nikakve sličnosti. Usporedila je svoju vjenčanicu nježne bež boje s puno stare čipke s odjećom bogate biseksualke velikih seksualnih apetita i odmahnula glavom. Sjetno je dodala da ne bi imala ništa protiv da je i sama izrazito moćna žena koja se ne boji ničega. - Zar ne bi bilo lijepo da sam takva? Fali nam takvih žena u Hrvatskoj, bilo bi nam ljepše kad bi žene vladale svijetom.

Vjenčanje bez kumova

Dok ovo čitate, romantična vjenčanica Borisa Pavlina već je s mladencima odletjela na Karibe.

Leona Paraminski i Tin Komljenović, uskoro doktor znanosti s FER-a, vjenčali su se sami, bez kumova i pratnje, točno u podne 10. svibnja, na plaži na otoku Santa Lucia.

- Tvoje vjenčanje bilo je velika vijest još 2005., kad si osvanula na naslovnici jednog ženskog časopisa u prekrasnoj vjenčanici, kostimu iz naše predstave “Iznenada prošlog ljeta”.

Na naslovnici je pisalo velikim slovima “Udajem se uskoro”.

Emotivna sigurnost

Leona je spremno priznala da je nesmotreno o svojem “budućem vjenčanju’ pričala i prije, no “to vjenčanje bila bi ogromna pogreška, brak s posve krivim čovjekom”.

- Samo poneki put u životu osjetimo da živimo svoj život baš kako treba. Meni se to upravo događa. Osjećam da se sve posložilo, da ništa nije kompromis, da sam s muškarcem svog života… I prije sam se zanosila, voljela, ali znam da sam negdje duboko u sebi osjećala kad griješim… Prvi put osjećam emotivnu sigurnost, sreću zbog koje mogu bolje raditi, tu neku nužnu mirnoću.

Trenutno, bračno putovanje važnije joj je od velikih poslovnih i životnih planova. Provest će ga na Santa Luciji, u vili koja je bila predstavljena u nekom arhitektonskom časopisu, s vlastitom plažom i bazenom, sa sjenicama u bujnom vrtu i tipično karipskim imenom “Krijumčarsko gnijezdo”.

Leona je oduševljena svojim brakom, putovanjem, morem, svojim životom, iako u njemu sada nedostaju dobre filmske ponude kakve je dobivala na početku svoje glumačke karijere, kad je bila naša glumačka it girl i morala biti na svakoj reklami i u pet filmova godišnje. Je li ponovno to pred njom?

Ponude u krivo vrijeme

- Hahahah, teško je to predvidjeti. Kad smo dogovorili datum našeg vjenčanja i sve organizirali, počeo mi je zvoniti telefon. Dobila sam četiri ponude za posao. U krivo vrijeme! Reklame, koje bi nam štošta u životu mogle platiti, moraju se raditi upravo dok sam na Karibima.

Je li osjetila strah što propušta poslove? Možda potrebu da mijenja datum vjenčanja? - Ma kakvi, kaže Leona odlučno - nije mi nimalo žao, očito te poslove nisam ni trebala dobiti. Leona je veoma optimistična i vjeruje da se “uvijek jedna vrata otvore kad se druga zatvore”, a “hrabrost sreću hrani”.

Ne razumije te “trendove na našoj glumačkoj sceni”, zašto je u jednom trenutku bila najtraženija glumica, a onda pomalo ispala iz redateljskih fokusa. Pretpostavlja da je u pitanju povratna sprega: dok je bila najtraženija, neprestano je bila u medijima i odlučila da joj je svega toga malo previše. Osjetila je da se mora malo povući, nestati sa scene. A onda su je zauzvrat prestali neprestano zvati.

- Očito si to glumci zapravo ne mogu priuštiti. Ja sam vjerojatno posljednja generacija studenata s Akademije koje su doslovno odgajali da bježe od medija. Danas više u to ne vjerujem. Mislim da glumci i kod nas, kao vani, moraju biti prisutni na sceni, moraju živjeti i u medijima, baš moraju. Čak i kad to ne žele. Ja osobno nikad nisam povezivala glumu i svoje uloge sa slavom i egom, dapače. Ego sve pokvari. Ali ne možeš nestati. Pogotovo ne u Hrvatskoj gdje mi glumci nemamo svoj sindikat, gdje katkad radimo i po 16 sati dnevno i puknemo od iznurenosti.

Suprug znanstvenik

A gdje će živjeti sa svojim tri godine mlađim mužem kojeg poznaje već petnaest godina? O, to je već gotovo pustolovina. Sad kad njezin suprug doktorira, on će vjerojatno dobiti nekoliko dobrih poslovnih ponuda. Zasada ne znaju hoće li ih sreća odvesti u Leoninu voljenu Francusku ili možda u SAD. U svakom slučaju, naša glumica pratit će svog supruga znastvenika koji se bavi optičkim tehnologijama i na kraj svijeta.

A gluma? Leona ima puno planova o kojima je prerano govoriti: kontaktirala ju je jedna ruska agentica, sama će otići u nekoliko londonskih agencija, no bila bi najsretnija da po povratku s Kariba dobije vijest da se snima nastavak serije “Loza”. Odličan plan: s Kariba na jadranski morski biser Zlarin!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:25