LJETNA SHEMA

NA MALE EKRANE VRAĆA SE KULTNA DINASTIJA Ovo su najjači aduti nacionalnih TV kuća za ljetnu razbibrigu

Nova dnevna mozaična emisija "Šušur" glavni je adut ljetne sheme javne televizije
 YouTube

Nova dnevna mozaična emisija “Šušur”, koja će se od ponedjeljka do četvrtka u 20 sati emitirati na Prvom programu HTV-a, glavni je adut ljetne sheme javne televizije. Emisija će pratiti zbivanja u hrvatskim gradovima, kulturne i turističke događaje, lokalne običaje i osobitosti, gastronomiju te život stanovnika.

Nastojat će prenijeti atmosferu i lokalni kolorit gradova tijekom ljeta, a gosti emisije bit će poznate osobe, umjetnici i zvijezde, ali i obični građani. Svakog će tjedna emisiju voditi po jedan voditeljski par, a među njima bit će Morana Kasapović, Petar Vlahov, Miljenko Cvitković, Nevena Rendeli, Daniela Trbović, Robert Ferlin, Duško Ćurlić...

Pregršt filmskih klasika

Nakon toga u 20 sati i 50 minuta tijekom tjedna na HTV 1 ponovno će se prikazati neke od domaćih antologijskih serija, među kojima su “Čovjek i po”, “Mačak pod šljemom”, “Konjanik”... U terminu od 21 sat i 50 minuta, također od ponedjeljka do četvrtka, HTV 1 će tijekom ljeta premijerno prikazati strane dramske serije pretežno danske produkcije, među kojima su “Nova prilika”, “Obiteljsko breme” i “Nasljednici”.

Od 22. lipnja u terminu od ponedjeljka do petka u 18 sati i 15 minuta gledatelji HTV-a moći će uživati u jednoj od najpoznatijih serija koje dugo nisu vidjeli na malim ekranima - popularnoj “Dinastiji”. Tijekom srpnja i kolovoza svakog dana u 15 sati emitirat će se filmski klasici te strani hit filmovi u večernjem terminu u 23 sata i 20 minuta. Iz domaćeg dramskog programa HTV1 najavljuje reprizu serija “Naše malo misto” i “Počivali u miru”, dok će se u serijskom maratonu petkom i subotom navečer na Prvom programu reprizirati “Motel Bates”, “Ray Donovan” i “Most”.

Kriminalističke serije

Drugi program HRT-a tijekom ljetne sheme donosi bogat serijski i filmski program. Tako će od ponedjeljka do petka u 20 sati gledatelji moći pratiti premijernu drugu sezonu serije “Cedar Cove”, a zatim u istom terminu slijedi nova serija “Una grande famiglia”.

Petkom navečer od 21 sat na rasporedu su novi nastavci kriminalističke serije “Zločinci u odijelima” (White Collar) i “Foyleov rat” (Foyle’s war). Iz sportskog programa tijekom ljeta s HTV 2 izdvajaju prijenose teniskih turnira ATP Umag te Wimbledona.

Ljetna shema na HTV3 počinje 22. lipnja maratonom antifašističkih filmova. Tijekom ljeta HTV3 će emitirati brojne cikluse filmskih klasika, najvrednije sadržaje iz domaće arhive, kao i pregled najboljih emisija emitiranih na kanalu tijekom godine. Uz to, HTV 3 kao medijski partner filmskih festivala (Motovun, Avantura Zadar, Vukovar, Pula...) emitirat će prigodne programe sastavljene od filmova emitiranih prijašnjih godina na tim festivalima, kao i kronike navedenih festivala.

Za kraj publika će svakog dana na HTV 3 moći uživati u dokumentarnom serijalu legendarnog Ivana Hetricha “Srdačno vaši”.

Nova TV publici će tijekom ljeta ponuditi tursku seriju “Ljubav i novac”, španjolsku seriju “Vino strasti” te nove nastavke serije “Lud, zbunjen, normalan”.

Od domaće produkcije svake nedjelje u lipnju i dijelu srpnja voditeljica Minea i njezin stručni, radni tim u emisiji “Radna akcija”, upoznat će gledatelje s jednom obitelji kojoj će svakodnevicu radovima na kući učiniti ljepšom.

Glazbena top-ljestvica

Doma TV iz svoje ljetne ponude izdvaja nove nastavke serija “24”, “Teški zločini”, novu sezonu “Osumnjičenih”, a sredinom lipnja počinje nova dramska serija “Zlatni dečko” te nova akcijska serija “Arrow”, kao i nova serija “Posljednje utočište”.

RTL Televizija će uz bogat filmski program tijekom ljeta prikazivati nove epizode “Kola sreće”, nove nastavke “Galilea” te nedjeljom nove emisije pod nazivom “Hrvatskih top 10”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:58