NOVI PROGRAM

HRT-OV NATJEČAJ VRIJEDAN 60 MILIJUNA KUNA U užem izboru čak 197 projekata, a Matanić je favorit

Konačni popis odabranih projekata kojima će javna televizija dodijeliti 60 milijuna kuna potpora znat će se sredinom rujna

Nakon višemjesečnog iščekivanja, koje je dobro istrošilo živce neovisnim producentima, s HRT-a su obznanili da su napokon odabrali 197 projekata koji ulaze u uži krug i mogli bi u konačnici završiti na malim ekranima.

Raspodjela budžeta

No, raspodjela budžeta - koji ukupno i za nove i za već postojeće serije, filmove i dokumentarce od neovisnih proizvođača iznosi, kako doznajemo, oko 60 milijuna kuna - bit će poznata do sredine rujna. Tada će se znati kojih je 70-ak projekata HRT uzeo.

U međuvremenu će, kažu na HRT-u, “izabrane ponuditelje krajem kolovoza obavijestiti o terminima daljnjih pregovora, a konačnu listu projekata koji će nakon toga biti ugovoreni za realizaciju, razvoj ili otkup objavit ćemo odmah nakon završetka cijeloga postupka”. Time ni šest mjeseci otkako je objavljen, nije dovršen postupak javnog poziva za dostavu ponuda za nabavu programa i djela od neovisnih proizvođača. U HRT-ovu obranu, na javne pozive stigao im je rekordan broj ponuda - njih čak 518 od 137 neovisnih proizvođača. Glavni urednici su na kraju izabrali 197 projekata u 20 kategorija. Među njima je i osam serija, od kojih će biti odabrane tri dramske i jedna humoristična.

- Prvi put ćemo ići na dugoročnije planiranje. Ako producenti tek poslije mogu krenuti u projekt jer sada nešto drugo rade ili im treba vremena za razvoj i pripremu, dogovorit ćemo se da on ide za iduću godinu. Naravno, ako je kvalitetan - rekao je ravnatelj programa HRT-a Saša Runjić. Na HRT-u zasad nisu željeli otkriti tko je prošao dalje.

Film o Gotovini

Interfilmova serija “Crno-bijeli svijet” nije morala na natječaj i uskoro će krenuti snimanje druge sezone. Projekt Antuna Vrdoljaka, igrani film o životu Ante Gotovine prema knjizi Nenada Ivankovića u kojoj bi glavnu ulogu imao Goran Višnjić, nije se uklopio u gabarite, prije svega cjenovno, ali od njega HRT neće odustati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 19:10