Pobjeda ‘Kvarneriani’, Vitasović prvi prema žiriju

ZAGREB - Jedan od najdugovječnijih i jedini hrvatski putujući festival Melodije Istre i Kvarnera u nedjelju navečer završio je svoje putovanje u prepunoj dvorani riječkog Teatra Fenice. Uvjerljivu pobjedu publike nakon 11 festivalskih večeri održanih po gradovima i općinama Istre i Kvarnera odnijela je skladba “Kvarneriana” u izvedbi iskusnog glazbenog i životnog para Vivien Galletta i Voljena Grbca, te klape Sol.



Drugi životno-pjevački par koji je privukao veliku pažnju bili su Antonela Malis i Neno Pavinčić
no festivalski žiri je titulu titulu najboljeg dodijelio Alenu Vitasoviću, također veteranu MIK-a, koji je izveo skladbu “Ljubav od sudbine”, tako da svoje pobjednike imaju i Istrani i Primorci.





Nagrade jesu slatke, ali nikada nisu bile pokretački moto ove raspjevane družine glazbenih nomada koji još od 1964. godine njeguju izričaj na čakavici Istre i Kvarnera, a njihova festivalska karavana uvijek puni trgove i dvorane.



Lanjski pobjednik festivala Mario Battifiaca ove je godine preuzeo voditeljsku ulogu u društvu kolegice Helene Šipraka. S velikim simpatijama MIK-ovci, ali i publika u svoje su redove primili i glumca Duška Modrinića koji je uspješno odradio festivalski debi.



N. Horvat/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 13:07