IZLAZAK IZ SJENE

Sanja Matejaš glumi ukrajinsku prostitutku

Osim što glumi, Tajčina sestra Sanja još i pjeva, a počela se baviti i filmskom glazbom

ZAGREB - Sanja Matejaš, mlađa sestra najpopularnije tinejdžerske zvijezde s kraja 80-ih Tatjane Matejaš Tajči koja je na vrhuncu karijere napustila Hrvatsku i preselila u SAD, i danas u Los Angelesu radi kao glumica i pjevačica. Iako se i sama bavila pjevanjem te je izdala nekoliko albuma, Sanja Matejaš nikada nije bila toliko medijski eksponirana poput svoje sestre, pa kada je nakon nekog vremena samo nestala iz javnosti, većina je pomislila da se posvetila suprugu Tihi Borošaku, članu grupe Vatrogasci, i obitelji.

Započela još 1992. godine

Međutim, danas umjetničkog imena Sanya Mateyas, još 1999. otišla je iz Hrvatske, dakle osam godina nakon Tajči i počela graditi glazbenu i glumačku karijeru. Doduše, Sanja se već u Hrvatskoj okušala u glumi pojavivši se u film Eduarda Galića iz 1992. “Jaguar” s Goranom Navojcem i Angelom Palaševim u glavnim ulogama.

Do prve uloge u Americi trebala je čekati četiri godine, a potom je dobila angažman u Disneyevoj avanturističkoj komediji “Holes” sa Sigourney Weaver i Jonom Voightom. Uslijedili su daljnji angažmani poput onoga u trileru “Trust No One”, ali i u poznatijim serijama.

Ipak, kako se u hit-seriji “CSI”, koja se prikazuje i u nas, pojavila tek na nekoliko sekundi kao ukrajinska prostitutka Alexandra, nije neobično što je hrvatski gledatelji nisu prepoznali.

Tekstovi za Transmorphers

Uslijedila je i epizodna uloga albanske ljepotice Zane u “Kralju Queensa” te malo veća uloga u jednoj od najpoznatijih američkih sapunica “Days of Our Lives”, a koja je bila odskočna daska za brojne današnje zvijezde.

Ipak, nije zanemarila glazbu, pa osim što je pjevačica i tekstopisac za hard rock band Duda Did It, u kojem je i njezin suprug Tiho Borošak, Sanja se počela baviti i filmskom glazbom te je napisala tekstove nekih pjesama za film “Transmorphers: Fall of Man”, “Mega Shark vs. Giant Octopus”, “Merlin and the War of the Dragons” i “Dragonquest”, čiji je song i komponirala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:01