A KRENULA OD NULE...

VIDEO: Izbjeglici s Kosova 'Američki idol' otvorio vrata Hollywooda: Živim američki san

Nije trebalo čekati kraj izvedbe da bi se shvatilo da su J. Lo, Steve Tyler i Randy Jackson oduševljeni

ZAGREB - Rat na Kosovu i bijeg u SAD, gdje žive kao izbjeglice, za obitelj 16-godišnje Kosovarke Melinde Ademi bio je velika i teška prekretnica u životu, no upravo živeći u New Yorku, mlada i talentirana učenica dobila je priliku nastupiti u popularnom showu “American Idol“ i svojom izvedbom pjesme “If I Ain’t Got You“ osvojila slavni žiri koji čine Jennifer Lopez , Steve Tyler i Randy Jackson .

Velike šanse za uspjeh

Prije audicije predstavila se publici i zajedno s roditeljima ukratko opisala svoj put iz ratom zahvaćenog Kosova do trenutka kada njezin američki san postaje stvarnost. Pred njom su sada otvorena vrata Hollywooda i moguća titula “američkog idola”.

Sreća u nesreći

- Kad se Jugoslavija raspala, Srbija se htjela riješiti svih ostalih kultura, pa su nas istjerali iz domova - počela je Melinda svoju priču. Objasnila je da je njezin otac vidio oglas u novinama i pokušao na lutriji osvojiti zelenu kartu za Ameriku i iako se tome nitko od obitelji nije nadao, “osvojio” je šansu za bolji život svojih najmilijih. Melindina mama, koja još ne govori tečno engleski, ispričala je kako na ratom zahvaćenom Kosovu, nije mogla ni zamisliti život svoje četvero djece.

Tri odlučna ‘da’

- Morali smo početi iz ničega i bilo nam je jako teško, ali kao i ovaj kupon za ‘American Idol’, tako je za nas zelena karta bila zlatni kupon - objasnila je Melindina majka. Svojoj kćeri, kako je rekla, želi da postane pjevačica i da ostvari sve svoje snove. U tom trenu Melindini roditelji vjerojatno nisu ni sanjali da ih od ostvarenja želja upućenih kćeri dijeli samo audicija pred žirijem showa “American Idola”.

- Da sam i dalje na Kosovu, ne bih imala priliku pjevati te svima i svijetu ispričati svoju priču. Moji su roditelji teško radili kako bi mi mogli otvoriti mogućnost da ostvarim sve što želim - zaključila je Melinda prije nego što je izišla pred stručni žiri i otpjevala prve taktove odabrane pjesme.

Nije trebalo čekati kraj Melindine izvedbe da bi se shvatilo da su Jennifer Lopez, Steve Tyler i Randy Jackson oduševljeni lijepom i simpatičnom 16-godišnjom Kosovarkom, kao i da će sigurno dobiti sva tri potrebna “da” i otputovati u Hollywood.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:36