BRUTALNO ISKREN

VIDEO: 'NE MOGU GLEDATI KRETENE KAKO SE KRIJU IZA POZICIJA, IZA SKUPŠTINE...' Balašević komentirao političare u regiji i pritom nije birao riječi

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Đorđe Balašević 26. prosinca imat će koncert u zagrebačkoj Areni, a uoči glazbenog spektakla, koji njegovi obožavatelji ne mogu dočekati, pjevača je kći Jelena Beba Balašević snimila mobitelom dok je pričao o novim pjesmama, a video je objavila na Facebooku.

Osim što je najavio novi singl "Dno dna", legendarni kantautor osvrnuo se i na društvene te političke (ne)prilike u domovini Srbiji, ali i regiji.

Balašević je objasnio kako spomenuta pjesma nije upućena sadašnjoj premijerki Srbije Ani Brnabić jer ju je, kaže, napisao još prije dvije godine, kad je na toj poziciji bio Aleksandar Vučić.

- Imao sam posla s puno većim mangupima od ovih... Mene nisu mogli uplašiti ni u gorim situacijama... Možda sam ja u povlaštenom položaju jer nisam zaposlen - meni nisu mogli dati otkaz. Najgore što su mi mogli napraviti jest zaposliti me... - izjavio je Đorđe.

Dodao je kako u svojim pjesmama prvenstveno želi prenijeti pravu sliku stvarnosti.

- Moram primijetiti i ono što nije lijepo. Nisam kriv što onoga, što nije lijepo, ima više. Jedan moj stih trebao je glasiti: 'Krajnje je vrijeme da se riješim bremena, al' najgori ljigoši iz moga vremena, naspram ovih danas dođu čisti šmeker'... Ne mogu gledati neke kretene kako se kriju iza nekih pozicija, iza neke skupštine, bilo koje...

Pjesme ništa ne rješavaju. Nijedna pjesma ne može spasiti svijet. Nisam siguran da će me neka pjesma pretvoriti u neprijatelja sistema. Ja nisam stranački određen. Ne ulazim nikome u puteve, ja sam samo budala koja nekome pjeva - govori Balašević u objavljenom videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:54