KAROLINA ŠUŠA

VIDEO: ZVIJEZDA SUPERTALENTA ISTIČE SVOJ SEKSEPIL Profesorica engleskog i književnosti u pripijenom korzetu i mrežastim čarapama privlačila pozornost

Opatijka sa splitskom adresom nije se uspjela plasirati u finale, no nastupom je privukla pozornost javnosti
 CROPIX

U šestoj sezoni “Supertalenta” vidjeli smo brojne kandidate koji su oduševljavali žiri, no posebno su nam pozornost privukle dame iz sastava Cabaret á la carte. Glazbeno-scenska skupina pod vodstvom Karoline Šuše (33) nije se plasirala u finale natjecanja, međutim, to nas nije spriječilo da doznamo ponešto o neobičnoj formi kojom su se predstavili na “Supertalentu”.

Opatijka Karolina Šuša odabrala je zahtjevnu scensku formu koja uključuje elemente plesa, pjesme i glume - a nas je zanimalo otkad se time bavi i kakvi su joj planovi s obzirom na dojmove i uspjeh koji je ostvarila u “Supertalentu”.

- Čini mi se da oduvijek pripadam pozornici, znala sam to negdje u sebi, no evo, trebalo je trideset godina da to zaista izađe na vidjelo - kaže Karolina koja je u osnovnoj i srednjoj školi bila jedna od onih koje sve prolazi s peticom.

- Bila sam mirna, uvijek poštovala autoritete, bavila se raznim aktivnostima... Onda sam upisala engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i naglavačke uletjela u suvremeni ples. Uskoro sam počela raditi na prvim projektima te dobila status samostalne umjetnice. Počela sam plesati u zagrebačkim studijima i putem se ispostavilo da imam izvođački ekspresivni višak koji pripada nekom drugom žanru. Krenula sam uskoro na satove pjevanja k Leli Kaplowitz, a ona je u jednom trenutku predložila da krenemo s cabaretom. Opet sam naglavačke ušla u to, učila sam putem, u projektima, a nastupe smo vježbale kod nje doma... Cabaret je vokalno zahtjevna forma - ističe Karolina koja je s takvim nastupima počela u 2015. godini kad je odradila nekoliko zapaženih gaža u Rovinju i Opatiji. Lela Kaplowitz je uskoro otišla iz Cabaret á la Cartea zbog privatnih obveza, no Karolina nije odustala. Okupila je novi bend i uzela stvari u svoje ruke.

Split, 171118. 
Karolina Susa, pjevacica i plesacica,  autorica  mjuzikla Cabaret a la carte.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX
Karolina Šuša

Šivala kostime

- Sama sam šivala kostime i osmišljavala scenu. Bila sam producent i logistička podrška. Bendovski sam lik, mogu biti lider, ali ne mogu biti sama na sceni, zato danas sa mnom nastupaju i Sanja Babić, Lidija Strika, Martina Kolega, Ana Maria Papić i Magdalena Matijević - kaže Šuša koja je kao solistica Kontesina cabaret showa nastupala i u Zagrebu.

- To je moja škola. Staviti glavu na panj. Treba skočiti u prazno da bi se uspjelo - tvrdi izvođačica koja se, priznaje, na “Supertalent” prijavila ne toliko zbog natjecanja, koliko zbog toga da promovira svoj kabaretski show.

- Za mene je to bila i određena hrabrost jer dolazim iz sasvim drukčijeg umjetničkog konteksta, a bavim se cabaretom... - kaže profesorica engleskog jezika i književnosti koja je u pripijenom korzetu i mrežastim čarapama privlačila pozornost na bini “Supertalenta”.

- Ne bih rekla da su ljudi bili šokirani zbog našeg nastupa na ‘Supertalentu’. Cabaret kao format postoji dugo. Ali istina je da živimo u svijetu u kojem se stigmatizira žensko tijelo i seksualnost, ponekad to čine i same žene. To je nezdravo. Seks i tjelesnost su svakodnevne stvari, mislim da o tome kao društvo možemo otvorenije razgovarati. Ne shvaćam te priče o čednosti i kopčanju do grla, pogotovo s obzirom na to da živimo u hiperseksualiziranom svijetu, što vidimo na svakom koraku. O tome želim progovarati u svojemu radu - ističe profesorica kojoj je jedna od želja s bendom raditi i autorske stvari jer trenutno većinom izvode uspješnice, mjuzikle i jazz-standarde.

Ponosna na nastupe

- Želim se baviti autorskim radom u pjevanju i u kazalištu. Prijelazno područje u teatru me najviše zanima, a cabaret je za to vrlo zgodan. Potrebno je još neko vrijeme, i neka sredstva, ali sigurno ćemo krenuti i u tom smjeru - tvrdi Šuša koja za nastupe na “Supertalentu”, kao i za žiri te cijelu produkcijsku ekipu, ima samo riječi hvale.

- Zadovoljna sam i ponosna na te nastupe. Bilo je to vrijedno iskustvo, dogodile su mi se lijepe stvari. Ostvarila mi se prilika da radim s Igorom Barberićem, kao i s Oljom Dešićem, koji se strašno trudio oko matrice i muzičkih savjeta. Inače, Igoru čak tri puta nisam prošla na audiciji da idem dalje, a na kraju mi je ove sezone asistirao na koreografiji. To mi je bilo neobično, a što se tiče nastupa, došla sam izvoditi ih pred publikom i žiri je za mene bio dio te publike. ‘Supertalent’ je odlična stvar jer ti daje priliku da staneš na veliku binu, a na toj pozornici je predivno - komentira Šuša koja uglavnom svoje kabaretske izvedbe održava u manjim barskim prostorima, kako i priliči toj formi.

- Nastavljamo s nekoliko komercijalnih nastupa u Rijeci i okolici, a u Splitu, gdje živim, održat ćemo samostalni cjeloviti show 7. prosinca u klubu Judino drvo. Priredit ćemo jazz-cabaret večer, to je sve što mogu reći - zaključila je Karolina Šuša, djevojka koja obožava svjetla velike pozornice, ali i opskurnije prostore u koje donosi zapažen glazbeno-scenski format Cabaret á la carte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:16